“Rakipsiz bir şekilde eğitilmiş güçlü bir tekniğe sahip”
Der Westen



BACH TCHAIKOVSKY BEETHOVEN SCRIABIN LISZT
JEUNG BEUM SOHN piyano

14
HAZİRAN 2019 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından Münih'te düzenlenen ARD Uluslararası Müzik Yarışması 2017 Birincisi SOHN, aynı zamanda bu önemli yarışmayı kazanan ilk Koreli Piyanist olma ünvanını da taşıyor!

Tanrı vergisi yeteneğini müzikal bir olgunluk, güçlü ve kusursuz bir teknikle birleştirerek dinleyicilerin kalplerini kazanan piyanist Jeung Beum Sohn, ARD birinciliği ile dünya piyanistler ligine giriş yaptı. Sanatçının bu sezon Leipzig Gewandhaus'da verdiği resital hem CD olarak canlı kaydedildi hem de Alman televizyonlarından yayınlandı.

+ +

İlk kez 8 yaşındayken Kumho Art Hall'da "Kumho Dahi Çocuklar Konser Serisi"nde sahneye çıkan Sohn'un üstün yeteneği daha küçük yaşlarından itibaren dikkatleri üzerine çekti. Sanatçı, Kore'deki Joongang, Ewha-Kyunghyang ve Eumak Chunchu müzik yarışmaları gibi yarışmalarda ödül ve dereceler kazandı. Önce Seul Sanat Okulu ardından Kore Üniversitesi Sanat Akademisi'ni bitiren Jeung Beum Sohn, Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi mezuniyetinin ardından müzik çalışmalarına Münster Müzik Akademisi'nde devam etmektedir.

 

2011'de birincilik ödülünün verilmediği George Enescu Uluslararası Müzik Yarışması'nda "Gümüş Madalya" 20 yaşındaki Jeung Beum Sohn'a verildi. Ertesi yıl Geneve Uluslararası Müzik Yarışması "Özel Ödül", Val Tidone Uluslararası Müzik Yarışması "İkincilik" ödülü, Isang Yun Uluslararası Müzik Yarışması "Üçüncülük" ödülü ve Seul Uluslararası Müzik Yarışması "Dördüncülük" ödülü Sohn'un oldu. 2012'yi ödüllerle dolu bir sene olarak geçirdikten 5 yıl sonra 2017'de girdiği ARD Uluslararası Müzik Yarışması, sanatçının hayatında dönüm noktası oldu. ARD "Birincilik" zaferi, Jeung Beum Sohn'a dünya sahnelerinin kapılarını açtı. Şampiyon piyanist, dünyanın önde gelen salonlarında ve büyük orkestralarıyla sahneye çıkmaya başladı. Müzikal çalışmalarına devam ettiği Almanya'da Münih Gasteig Hall'ün yanı sıra Stuttgart, Dresden, Weimar ve Leipzig'de sahneye çıktı. Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ilk akla gelenler Bavyera Radyo Senfoni Orkestrası, Münih Radyo Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Gwangju Senfoni Orkestrası ve Seul Filarmoni Orkestrası.

 

VIDEO
Pjotr I. Tschaikowsky
(Konzert für Klavier und Orchester b-Moll, op. 23 Nr. 1)

J. Brahms Concerto No.1 in D Minor, Op.15

P R O G R A M

BACH

Prelud ve Füg Re minör, Well Tempered Clavier Book.II, BWV 875

TCHAIKOVSKY

Dumka Op.59

BEETHOVEN

Piyano Sonatı, Do minör, Op.111


***

SCRIABIN

Piyano Sonatı No.5, Op.53

LISZT

Piyano Sonatı, Si minör, S.178

 


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com
 


"Istanbul Recitals, a monthly recital series that presents top-level international soloists"
A. Ivanoff

Her Okula 1 Piyano

 

 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Yeol Eum Son
11 Mayıs 2019
Sezon Galası
Valentina Lisitsa
12 Ekim 2019
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Kore Buyukelciligi Nobel Ilaç Kore Kultur Merkezi  
  HERTZ GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm MNG Kargo  
 
DSIGN
Joy Jazz EUROMESSAGE    
   
 
     

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by