SALEEM ASHKAR

LAURE
FAVRE-KAHN

MARTIN

STADTFELD

FINGHIN
COLLINS


ANGELA
HEWITT

ESTHER YOO ZHANG ZUO
 

ESTHER YOO ZHANG ZUO


VÍKINGUR
ÓLAFSSON

KARIM
SAID

NIKOLAI DEMIDENKO
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
keman
 
piyano
piyano
piyano
piyano
8 Eki 2015 14 Kas 2015 12 Ara 2015 14 Ock 2016 12 Şub 2016 12 Mar 2016   12 Mar 2016 7 Nis 2016 6 May 2016 4 Haz 2016
SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed   SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed

İstanbul Resitalleri Yeni Sezon Açılışı, Dünyanın en prestijli salonlarında ve önde gelen orkestralarıyla verdiği başarılı konserlerin ardından, uluslararası arenada Beethoven yorumculuğuyla ünlenen Saleem Ashkar ile “Saf Beethoven” resitaline ayrıldı.


Piyanizmi için uluslararası basında “Chopin görse aşık olurdu” denilen Fransız piyanist Laure Favre-Kahn Chopin’e ithaf ettiği ve 2014’te yayınlanan son albümünün ardından bir kez daha İstanbul’da! Sanatçının bu sezon İstanbul için özel bir sürprizi var.



2002’de Leipzig Bach Yarışması Birinciliği ve 2004’te Sony Classical’dan çıkan Goldberg Varyasyonları albümü ile dikkatleri üzerine çeken Martin Stadtfeld son on yıldır usta Bach, yorumculuğu ile adını pekiştirdi. Stadtfeld’in piyanizminden Bach Aralık’ta İstanbul Resitalleri’nde!


1999 İsviçre Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi, İrlanda’lı virtüöz Finghin Collins, Uzak Doğu’dan Avrupa ve Amerika’ya uzanan uluslararası performansları ile klasik müzik dünyasında büyük beğeni topluyor.



Efsanevi Kanada’lı piyanist Angela Hewitt, 2006 Gramophone Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı”, 2010 MIDEM Classical Awards’da “Yılın Enstrümantalisti” seçildi. Hewitt, İngiliz Kraliyet Nişanı ve Kanada Devlet Nişanı sahibi.



2012 Queen Elisabeth Uluslararası Keman Yarışması Birincisi ve BBC Sanatçısı Esther Yoo, kendisine gizli bir koleksiyoner tarafından verilen “Prince Obolensky” adını taşıyan 1704 yapımı çok özel bir Stradivarius çalıyor.



 

2013 Queen Elisabeth, Çin Uluslararası Piyano Konçertosu Yarışması, Gina Bachauer (ABD) gibi yarışmalarda birincilik ve ödüller kazanan Zuo, Tutkulu piyanizmi ve tanrıvergisi yeteneği ile günümüzün sıradışı piyanistleri arasında kabul ediliyor.



Ülkesi İzlanda’da çok sevilen ve hatta İzlanda Müzik Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı” da dahil olmak üzere pekçok ödülün sahibi olan Vikingur Olafsson için New York Times “Muhteşem bir piyanist!” diyor.




D. Barenboim’ın “Ona ne öğretebilirsiniz ki o zaten herşeyi biliyor!” dediği dahi piyanist Karim Said’in Ürdün'den İngiltere’ye uzanan müzikal kariyerine uluslararası bir referans da dünyanın önde gelen eleştirmenlerinden Norman Lebrecht’ten “...daha da fazla dinlemek istiyorum!”



İstanbul Resitalleri, 9. sezon finalinde efsanevi Rus piyanist Nikolai Demidenko’yu ağırlıyor. Demidenko, Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük yorumcularından. Usta virtüöz, İstanbul programında Prokofiev ve Brahms yorumlayacak.



V i z o n S h o w ®   y a p ı m ı d ı r .
   
 

Hosted by