© Marco Boggreve



“…Mr. Tharaud played with a subdued sensitivity and delicacy of touch that demanded close attention. He got it. There were times during his performance that Le Poisson Rouge seemed like the most intimate of recital halls. [Tharaud] seemed in his element at Le Poisson Rouge.(…) He began with exquisite, crisp and beautifully textured performances of five Scarlatti sonatas, dispatching the spiraling passagework of the breathless Sonata in C (K. 72), with a fleetness and clarity that recalled Vladimir Horowitz, a consummate Scarlatti player. (…).”
The New York Times

“The French pianist’s restless energy and esprit are infectious...”
The Guardian


COUPERIN RAMEAU WEBERN BEETHOVEN
ALEXANDRE THARAUD
piyano

13 KASIM 2018 Salı Kokteyl: 19:00 Konser: 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed' "Fıstıklı Teras"

“The piano is an extension of my voice, of my body, of my heart”
Alexandre Tharaud

İstanbul Resitalleri, dünyanın en prestijli salonlarında ve en gözde orkestralarıyla sahneye çıkan 37 albümünün yanı sıra Haneke'nin ödüllü "Amour" filminin müziklerine de imzasını atan ünlü Fransız piyanist Alexandre Tharaud'u Kasım'da ağırlıyor!

1968 doğumlu Fransız piyanist ilk piyano derslerine 5 yaşında Paris'te hocası Carmen Taccon-Devenat'tan "piyano ile nasıl nefes alınacağını" öğrenerek başladı. Müzik eğitimini Paris Konservatuarı'nda tamamlayan sanatçı, dünya çapındaki konserleri ve büyük beğeni toplayan albümlerinin ardından Fransa Kültür Bakanlığı tarafından müzikal alandaki başarıları nedeniyle ‘Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres’ ile ödüllendirildi. The Guardian Fransız piyanisti "Sahneden, bitmeyen bir enerji ve canlılık yayıyor" ile tanımlıyor!

+ +

Alexandre Tharaud'un sahneye çıktığı dünyanın prestijli salonları arasında ilk akla gelenler Carnegie Hall, Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Tonhalle, Muziekgebouw, Concertgebouw, Boston Symphony Hall, John F. Kennedy Centre, Walt Disney Hall, Suntory Hall, Beijing Concert Hall, Shanghai Oriental Art Center, Théâtre des Champs-Elysées, Opéra de Versailles, Victoria Hall ve Santa Cecilia. Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise Utah Senfoni, Cleveland Senfoni, Tokyo Metropolitan Orkestrası, WDR Sinfonieorchester, Toronto Senfoni, Taïwan Ulusal Senfoni Orkestrası, Japan New Philharmonic, Kansai Philharmonic, Singapore Senfoni, München Kammerorchester, Fransa Ulusal Orkestrası, Fransız Radyosu Filarmoni Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, Royal Concertgebouw, Varşova Senfoni gibi önemli orkestralar sayılabilir. Lionel Bringuier, Bernard Labadie, Rafael Frühbeck de Burgos, Georges Prêtre, Marc Minkowski, Stéphane Denève, Leo Hussain, David Zinman, Yannik Nézet-Séguin ve Claus Peter-Flor gibi isimler ise sanatçının aynı sahneyi paylaştığı şeflerden bazıları. Ludwigsburg Festival, BBC Proms, Edinburgh International Festival, Gergiev Festival (Rotterdam), Aix-en-Provence, La Roque d’Anthéron, Schleswig-Holstein, Rheingau, Ludwigsburg, Ruhr Piyano Festivali, Nuits de Décembre de Moscou ve Rimini de davet aldığı festivaller arasında.

 


Geçtiğimiz sezon, ERATO/Warner Classics etiketiyle yayınlanan tüm zamanların en büyük Fransız şarkıcılarından Barbara anısına saygı albümünün yanı sıra 20 yıllık oda müziği partneri çelist Jean-Guihen Queyras ile Brahms seslendirdiği albümü de olmak üzere iki albümü birden piyasaya çıkan sanatçının toplam 37 albümü bulunuyor.





VIDEO
Adagio after Marcello BWV974
Gnossienne N°1

P R O G R A M

COUPERIN  
II. Kitaptan Parçalar

RAMEAU
La minör Süit           

***

WEBERN
Varyasyonlar Op. 27

BEETHOVEN
Piyano Sonatı No:32, Do minör Op. 111

 

.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com

 

"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır."
Ali Saydam



Her Okula 1 Piyano

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Lucas & Arthur Jussen
3 Ekim 2018
Sonraki Resital
Claire Huangci
15 Aralık 2018
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç  
  HERTZ PERA PALAS GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm MNG Kargo  
  DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE  
         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K
   

Hosted by