JOHN O"CONOR
© Mateusz Zahora



Madonna değil, Claire Huangci!"...Claire Huangci, sahneye bir fırtına gibi girdi; girdiği anda da seyirciyi avcunun içine aldı…"
Hıncal Uluç / Sabah

In the Waldstein-Sonata - written by Beethoven when he was already suffering from complete deafness - Claire Huangci's narrational talent became even more obvious. Such empathy for musical ideas!"
Südkurier

"The pianist displays the same talent once reserved for Vladimir Horowitz: phenomenal basses, dynamic phrases and a great feel for timbres. Huangci was able to shape the tone of the Steinway grand piano so well, as though it were standing at one stage on water, and later in the mountains."
Allgemeine Zeitung

"Perfectly poised and confident, Claire not only succeeded in giving the most hair-raising account of Ravel's Gaspard de la Nuit, she also won the hearts of all in attendance."
Cincinnati Post



SCARLATTI MOZART RACHMANINOV LISZT
CLAIRE HUANGCI
piyano

15 Aralık 2018 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


10 yaşında "Harika Çocuk" olarak ABD Başkanı Bill Clinton için özel bir konserde çalan bol ödüllü piyanist Claire Huangci, bu kez İstanbul Resitalleri'ne dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından 2018 Geza Anda Zaferi ile konuk oluyor! Chopin Magazine'nin "Tsunami etkisi yaratıyor" diye tanımladığı Çin asıllı Amerikalı piyanist bir peri kızını andıran zarif görünüşünün tersine piyano başında klavyeye olan kuvvetli hakimiyeti ile izleyenleri şaşırtarak kendine hayran bırakıyor. Hıncal Uluç, ilk İstanbul Resitali sonrası Claire Huangci için Sabah'ta tam sayfa ayırarak "Madonna değil, Claire Huangci!" başlıklı yazısında " ... sahneye bir fırtına gibi girdi; girdiği anda da seyirciyi avcunun içine aldı…" diye yazmıştı.

+ +

6 yaşında piyanoya başlayan ve müzik eğitimi için Curtis'e kabul edilen Çin asıllı New York doğumlu Claire Huangci'nin tanrıvergisi olağanüstü yeteneği öyle büyük bir dikkat çekti ki bir yıl sonra Amerikan FOX televizyonlarında "profesyonel bir piyanistin becerilerine sahip, piyano dehası 'dahi çocuk' olarak ilan edildi. Sanatçının kazandığı birçok yarışma arasında 2018 Geza Anda Birinciliği ve 2013 Van Cliburn Jüri Özel Ödülü'nün yanı sıra ilk akla gelenler, Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması "Olağanüstü Başarı Ödülü" (2006) ve ABD Chopin Yarışması (2010) Birinciliği. 

Ödüllü piyanist Huangci, 1999 yılında World Festival Orchestra ile Cincinatti'de 'Grand Prize' aldı ve Carnegie Hall'da ilk konserini (zafer konseri) verdi. Philadelphia Orkestrası'nın yarışmasını kazanarak orkestra ile Wolfgang Sawallisch batonu altında çalma ayrıcalığına erişti. 2006'da New York'ta 57. Kosciuszko Chopin Uluslararası Piyano Yarışması'da birinci oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin bir çok kentinde resitaller verdi, orkestralar ile konçertolar çaldı. Shanghai Expo'nun açılışında sahneye çıktı. 2006 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Olağanüstü Başarı" ödülünün ardından 2007 yılında Avrupa konserlerine başladı. China Philharmonic eşliğinde konser verdi. Südwestdeutsche Philharmonie orkestrası ile İsviçre ve Almanya'da Prokofiev’in 2 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdiği iki büyük turne yaptı. 2008 yılında artan konser trafiği içinde dünyanın dört bir köşesinde çalmaya devam etti. 2009 yılında Almanya'da yapılan uluslararası Chopin yarışmasını kazanan Huangci, 2010 yılında da yine Amerika'da düzenlenen ulusal Chopin piyano yarışmasında da birinci oldu.


Claire Huangci'nin sahneye çıktığı salonlar arasında Vienna Konzerthaus (Viyana), Mozarteum (Salzburg), Carnegie Hall (NewYork), Tonhalle (Zürih) gibi dünya salonları ve davet aldığı festivaller arasında Aspen Festivali, Chopin Duszniki Festivali, Kissinger Sommer, Schwetzinger Festspiele ve Yokohama Müzik Festivali gibi festivaller yer alıyor.  


Claire Huangci, Tchaikovski: "Sleeping Beauty" ve Prokofiev: "Romeo & Juliet" seslendirdiği ilk solo albümünün kayıtlarını 2013'te tamamladı. 2015'te yayınlanan Scarlatti albümü Gramophone Magazine tarafından "Editorün Seçimi" etiketini aldı. Son albümü "Chopin Diary" ise 2017'de yayınlanan sanatçı müzik çalışmalarına Almanya'da devam ediyor; Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya ülkelerinde konser ve resitallerini sürdürüyor.




VIDEO & MÜZİK
Chopin: Polonaise in a flat major, op. 53 "Héroique"

Prokofiev Piano Concerto No. 2

P R O G R A M

SCARLATTI
Sonatlardan Seçmeler (4 Sonat)
Re Majör Sonat K443
La Majör Sonat K208
Re Majör Sonat K29
Re Majör Sonat K435

MOZART
Piyano Sonatı No.14, Do minör, K.457
I. Molto allegro
II. Adagio
III. Allegro assai

LISZT
Macar Rapsodileri S.244’ten No.13, La Minör, S.244/13

***

RACHMANINOV
Prelüdler
Prelüd, Do Diyez minör, Morceaux de Fantaisie Op.3 / No.2
Prelüdler Op.23 / No.1 & No.2 & No.3 & No.4 & No.5 & No.6 & No.7

 



.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com



"İstanbul Resitalleri, İstanbul'un kültürel hayatına çok önemli katkıları olan bir organizasyon. Solist olarak başarılarını dünyanın önde gelen konser salonlarında verdikleri konserlerle kanıtlamış sanatçıları seçiyor."
Prof. Berköz



Her Okula 1 Piyano

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Alexandre Tharaud
13 Kasım 2018
Sonraki Resital
Freddy Kempf
12 Ocak 2019
   

 

   
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
    Nobel Ilaç  
  HERTZ Swissotel GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm MNG Kargo  
  DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

 

 

M&K

Hosted by