© Vera Greiner


“a born performer” with “unquestionable qualities as an artist”
International Pianist Magazine

“The piano playing of this magnetic young Russian artist is thoughtful, elegant, yet exciting… Anna, you are an artist of great heart, mind, and fabulous fingers. Encore!”
Fanfare Magazine

"Entitled Fantasien Anna Tsybuleva’s enterprising recital reflects a pianist of a rare gifts. A lover of “the absence of borders in our dreams”
International Piano Magazine



CHOPIN TCHAIKOVSKY
ANNA TSYBULEVA piyano

14
HAZİRAN 2019 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri 2018-2019 Sezon Finali, dünyanın en prestijli yarışmalarından Leeds Uluslararası Piyano Yarışması 2015 Şampiyonu Rus piyanist Anna Tsybuleva ile 14 Haziran'da

Moskova Konservatuarını "En İyi Öğrenci" olarak bitiren, 2012 Gigels (Ukrayna) ve 2012 Hamamatsu (Japonya) gibi önemli yarışmalarda dereceler kazanan Rus piyanist Anna Tsybuleva, üstün yeteneğini 2015'te kazandığı Leeds Uluslararası Piyano Yarışması zaferi ile taçlandırdı.

+ +

1990 yılında Gürcistan'ın hemen kuzeyinde küçük bir bilim kasabası olan Nizhny Arkhyz (Rusya, Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti) doğumlu Rus piyanist Anna, piyanoya ilk olarak 6 yaşında annesi Svetlana Tsybuleva'dan aldığı derslerle başladı. 2000-2003 yılları arasında Volgodonsk'daki (Rusya) Shostakovich Müzik Okulunda Elena Vorobyova ile müzik eğitimine devam etti. Ardından önce Moskova Merkez Müzik Okulu'nu ve sonra Moskova Devlet Konservatuarı'nı bitirdi. 2014'te konservatuarı en yüksek derece ile bitiren Anna "En İyi Öğrenci" belgesi ile ödüllendirildi. Müzik çalışmalarına İsviçre'de Claudio Martinez Mehner ile Basel Müzik Akademisi'nde devam etti ve 2016'da buradaki eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans için Moskova Konservatuarı'na geri döndü.

Anna Tsybuleva, St. Petersburg Filarmoni, Mariinsky Orkestrası gibi birçok önemli Rus orkestrası ile sahneye çıktı. İsviçre'de Basel Senfoni Orkestrası ile İngiltere'de Sir Mark Elder yönetimindeki Hallé Orkestrası ve Eduardo Portal yönetiminde Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaştı. Liverpool Kraliyet Filarmoni de Anna'nın aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında yer alıyor. CHEN Xieyang yönetiminde Suzhou Senfoni Orkestrası ayrıca Japonya'da Inoue Michiyoshi yönetiminde Tokyo Senfoni Orkestrası ve Hideaki Hirai yönetiminde Takamatsu Senfoni Orkestrası; Şangay'da maestro Will Humburg yönetiminde Şangay Opera House Orkestrası Singapur'da Michal Nesterowicz yönetiminde Singapur Senfoni Orkestrası da birlikte çaldığı uluslararası orkestralar arasında.

Klasik müzik camiasının popüler ve önemli yarışmalarından biri olan ve Japonya'da düzenlenen Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması'nın 2012 yılı finalistleri arasında dördüncülük ödülünü alan Anna, aynı yıl yine 2012'de Ukrayna'nın Odessa şehrinde düzenlenen Uluslararası Gilels Piyano Yarışması'nı "Birinci" olarak kazandı fakat Anna'ya asıl kapıları açan yarışma en prestijli uluslararası yarışmalardan biri olan İngiltere'de düzenlenen Leeds Uluslararası Piyano Yarışması oldu. Üç yıl sonra 2015'te Leeds'de kazandığı zafer onun İngiltere başta olmak üzere uluslararası arenada resital ve konserler için birçok davet almasını ve klasik müziğin 1. ligine giriş yapmasını sağladı.

 

Londra'da Wigmore Hall, Zürih'te Tonhalle, Hong Kong'da Hong Kong Konser Salonu, Şangay'da Büyük Tiyatro Salonu, Brüksel'de Güzel Sanatlar Sarayı ve Ruhr Piyano Festivali sahneye çıktığı prestijli isimler arasında yer aldı. Chipping Campden Festivali'nde Paul Lewis'in yerine sahneye çıktı.

İlk albümü Haziran 2017'de yayınlanan Anna Tsybuleva, BBC Music Magazine, Gramophone Magazine ve International Piano Magazine gibi yayınlardan övgü dolu eleştriler aldı. 


 

VIDEO
Chopin Waltz in D-flat major, Op. 64, No. 1

Claude Debussy "L'Isle joyeuse"

P R O G R A M

CHOPIN

Polonez No.5, Fa diyez minör, Op.44

3 Mazurka Op.59

Noktürn, Do minör, Op.48 No.1

Noktürn, Mi bemol majör, Op.55 No.2

Balad No.1, Sol minör, Op.23


***

TCHAIKOVSKY

Piyano Sonatı No.2 "Büyük Sonat" Sol majör, Op.37a

Mevsimler, Op.37b

 


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com
 


"Istanbul Recitals, a monthly recital series that presents top-level international soloists"
A. Ivanoff

Her Okula 1 Piyano

 

 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Yeol Eum Son
11 Mayıs 2019
Sezon Galası
Lucas & Arthur Jussen
3 Ekim 2018
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç  
  HERTZ GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm MNG Kargo  
 
DSIGN
Joy Jazz EUROMESSAGE    
   
 
     

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by