OPHELIE GAILLARD & CEDRIC PESCIA


TEO
GHEORGHIU

MARTINA
FILJAK

VITALY
PISARENKO


XUEFEI
YANG

TOBIAS FELDMANN &
BORIS KUSNEZOW

JAVIER
PERIANES

ZUILL BAILEY &
NATASHA PAREMSKI

KARIM
SAID
piyano & çello
piyano
piyano
piyano
gitar
piyano & keman
piyano
piyano & çello
piyano
10 Eki 2017 14 Kas 2017 12 Ara 2017 9 Ock 2018 13 Şub 2018 13 Mar 2018 10 Nis 2018 22 May 2018 12 Haz 2018
SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed

İstanbul Resitalleri 11. Sezon Açılışı, Barok müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden ünlü Fransız Çelist Ophélie Gaillard'ı 1737 Francesco Goffriller yapımı yaklaşık 300 yıllık çellosu ile ağırlarken sanatçı sahneyi piyanoda İsviçreli ünlü piyanist Cedric Pescia ile paylaşıyor!
Altın Madalya'lı İsviçreli piyanist Cédric Pescia, müziğin farklı alanlarında aynı anda ve bir arada yürüttüğü çalışmaları ile tıpkı bir İsviçre saatini andıran zengin bir müzikal yaşama sahip.



Liszt Uluslararası Piyano Yarışması 1.’si Teo, Deutsche Grammophon’dan çıkan ilk albümünün ardından Tokyo’dan Londra’ya, Zürih’ten New York’a dünyanın en prestijli salonlarda resital ve konserler veren yeni jenerasyonun dahi piyanistlerinden!



Maria Canals, Viotti ve Busoni gibi yarışmalarda kazandığı birinciliklerin yanı sıra asıl 2009’da Cleveland Uluslararası Piyano Yarışmasında “Altın Madalya” aldığı “Birincilik” ile adını duyuran Martina Filjak son dönem piyanistler arasında en dikkat çekici isimlerden biri!




New York Times’ın “üstün yetenekli bir piyanist!” dediği Vitaly Pisarenko ilk resitalini 6 yaşında verdi. İki önemli uluslararası piyano yarışması ile adını duyuran Pisarenko, 2008’de Liszt, 2015’te ise Leeds uluslarası piyano yarışmalarının “Birincisi” oldu.



14 yaşında Rodrigo’ya 17 yaşında John Williams’a çalan Yang, klasik gitarın dünya çapındaki birkaç isminden biri! Yang’ın 2012’de yayınlanan “Bach Konçertoları” albümü Amazon String Concertos listelerinde bir numara oldu.




Keman virtüözü Tobias Feldmann, Queen Elisabeth ve Joseph Joachim gibi dünyanın önemli ve prestijli uluslararası yarışmalarında kazandığı ödüllerle adından söz ettiriyor.
“German Music Competition” ödülü ile adını duyuran Moskova doğumlu Kusnezow dahi bir piyanist. Carnegie Hall’da verdiği konser sonrası New York Times sanatçının piyanizmini  “En etkileyici yorumculardan biri!” şeklinde övdü!




İlk albümünün ardından Harmonia Mundi özel sanatçısı olan İspanyol piyanist Perianes’in bugüne kadar yayınlanmış 13 albümü bulunuyor; Perianes, 2017-2018 sezonunda dünya salonlarıyla aynı anda İstanbul’da!




Günümüzün en iyi çelistlerinden, 2017 Grammy Ödüllü Zuill Bailey, 1693 Matteo Gofriller yapımı çellosu ile İstanbul Resitalleri’nin konuğu. Rus asıllı Amerikan piyanisti Natasha Paremski, kusursuz tekniği, istikrarlı, gözalıcı ve enerjik performansları ile ilham verici bir yorumculuk gücüne sahip. Paremski 2006’da “Gilmore Young Artists Award” kazandı.



D. Barenboim’ın “Ona ne öğretebilirsiniz ki o zaten herşeyi biliyor!” dediği dahi piyanist Karim Said’in Ürdün'den İngiltere’ye uzanan müzikal kariyerine uluslararası bir referans da dünyanın önde gelen eleştirmenlerinden Norman Lebrecht’ten “...daha da fazla dinlemek istiyorum!”

Kasım 2018'de çıkacak albümü öncesinde İstanbul Resitallerinde





V i z o n S h o w ®   y a p ı m ı d ı r .
   
 

Hosted by