© L. Mangfall


"Kempf is a pianist in a million… the incredible definition of Rachmaninov's inner filigree which emerges all the clearer for a refusal to use the sustaining pedal to blur the sound…"
The Arts Desk

“Freddy Kempf, the solo pianist in Shostakovich’s concerto, was burningly intense and focused”
The Telegraph

"The evening’s most notable music-making came when Freddy Kempf joined the orchestra for the Emperor Concerto."
The Guardian



KAPUSTIN RACHMANINOV PROKOFIEV
FREDDY KEMPF
piyano

12 OCAK 2019 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

2019'un ilk resitali The Telegraph'ın "Sizi yakacak derecede yoğun ve müziğe odaklı" diye tanımladığı 20'den fazla albümü ve Youtube'da 1 milyondan fazla izlenen videoları ile İngiliz piyanisti Freddy Kempf! Kazandığı uluslararası yarışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve dünya çapında verdiği konserlerle günümüzün en çok beğenilen piyanistlerinden Kempf, 12 Ocak'ta İstanbul Resitalleri'nde!

Piyano çalmaya 4 yaşında başlayan 1977 Londra doğumlu İngiliz piyanist, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile ilk konserini 8 yaşında verdi. 10 Yaşında İngiltere'deki Ulusal Mozart Piyano Yarışması'nı kazandı. 15 yaşında 1992 BBC Müzik Ödülleri'nde "Yılın Genç Müzisyeni" ödülünü kazandı. 21 yaşında 1998'de Moskova'da düzenlenen Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması 3.'lük ödülünü kazandığında izleyicilerden "birincilik onun hakkıydı" protestoları yükseldi....

++

Konzerthaus (Berlin), Sala Verdi (Milano), Cadogan Hall ve Royal Festival Hall (Londra), Bridgewater Hall (Manchester), City Hall (Sidney), Suntory Hall (Tokyo) ve Great Hall (Moskova) gibi prestijli salonlarda konserler veren sanatçının aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Royal Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic, BBC Scottish Symphony, Philharmonia, Birmingham Symphony, Gothenburg Symphony, La Scala Philharmonic, San Francisco Symphony, Philadelphia, NHK Symphony, Dresden Philharmonic, Taiwan National Symphony, RTV Slovenia Symphony, Bergen Philharmonic, New Zealand Symphony ve Moscow Philharmonic gibi önemli orkestralar yer alıyor. Şefler arasında ise ilk akla gelen isimler, Charles Édouard Dutoit, Vassily Petrenko, Vassily Sinaisky, Andrew Davis, Neeme Järvi, Riccardo Chailly, Maxime Tortelier, Alan Buribayev ve Yuri Simonov.

Alman bir baba ve Japon bir annenin çocuğu olarak İngiltere'de doğan sanatçı, Rusça, Japonca, Almanca ve Fransızca dilleri akıcı olmak üzere toplam 12 dil konuşuyor; Uzak Doğu'dan Orta Asya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya uzanan bir rotada dünya çapında konserler veriyor.

BIS Records'un özel sanatçısı olarak kayıt yapan Freddy Kempf'in Tchaikovsky kaydettiği ve büyük beğeni alan son albümü 2015'te yayınlandı.


Beethoven - Sonata Pathetique
RACHMANINOFF Rhapsody on a Theme of Paganini



P R O G R A M

PROKOFIEV
Piyano Sonatı No 1, Fa minör, Op.1

Piyano Sonatı No 8, Si Bemol majör, Op.84

***

KAPUSTIN
8 Konser Etüdü Op.40'dan Seçmeler ( No.1 & No.7 & No.8 )

RACHMANINOV
Piyano Sonatı No. 2. Si bemol minör, Op.36

 



...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com


"İstanbul Resitalleri bu kent kültürüne müthiş bir hizmet."
Hıncal Uluç


Her Okula 1 Piyano

 
Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Claire Huangci
15 Aralık 2018
Sonraki Resital
Andrew Tyson
13 Şubat 2018
  AKBANK THE SEED   Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç SAKIP SABANCI MÜZESİ  
  HERTZ Divan GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm MNG Kargo  
 
DSIGN

Joy Jazz

EUROMESSAGE  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

M&K

Hosted by