......

İSTANBUL RESİTALLERİ, 2011-2012 BEŞİNCİ SEZONUNU SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed' DE KUTLUYOR.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ERIC
LE SAGE
TAMARA
STEFANOVICH
IGOR
LEVIT
LUKAS
VONDRACEK
YULIANNA
AVDEEVA
HJ
LIM
MONA ASUKA OTT SIMONE
DINNERSTEIN
CLAIRE
HUANGCI
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
7 Ekm 2011 19 Kas 2011 15 Ara 2011 19 Ock 2012 16 Şub 2012 15 Mar 2012 12 Nis 2012 12 May 2012 7 Haz 2012
SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed

2011 - 2012 sezonu Fransız piyano ekolünün en büyük temsilcilerinden biri olan Eric Le Sage ile açılıyor. die Zeit, Le Sage piyanosunu “ideal Fransız piyano estetiği ve berraklığı” şeklinde tanımlıyor.


Pierre Laurent Aimard’ın 4 el partneri, özel bir yetenek ve yaratıcılık isteyen ilginç resital programları ile ünlü Tamara Stefanovich, İstanbul’da Ligeti, Messiaen, List ve Debussy seslendiriyor.



Ödüle doymayan piyanist Igor Levit için “bu yüzyılın en büyük piyanisti olmaya aday değilse, ta kendisi.” deniliyor. Müziği ile izleyicileri hipnotize ettiği söylenen Levit, heyecan verici bir müzisyen.



2009 yılında Van Cliburn'den jüri özel ödülü alan Vondracek, 2010 Hilton Uluslararası Piyano Yarışmasndan da Birincilikle döndü. Ashkenazy gibi büyük şefler, BBC Philarmoic gibi büyük orkestralar ile çalıyor.



Chopin yılı nedeniyle Varşova’da yapılan 2010 Chopin Yarışması birincisi Avdeeva muhteşem performansıyla otoriteleri ayağa kaldırarak yüksek piyanizm platformuna en üst sıradan giriş yaptı.



Kore’nin bugüne kadar en iyi saklanan sırlarından HJ Lim, piyanonun olduğu kadar insanoğlunun da fiziki sınırlarını zorlayan müthiş performanslarla ünlü bir virtüöz.



İlk festivaline 4 yaşında davet edilen Mona Asuka Ott, enstrümantal mükemmeliği ve hassas piyano diksiyonu ile festivalden festivale, resitalden konsere koşuyor. Avrupa ve Japonya’da yoğun şekilde sahneye çıkıyor.



Amerikalı Bach piyanisti Simone Dinnerstein, Time dergisinden bile olumlu eleşitiriler alan, New York Philarmonic’le sahneye çıkan, albümleri Telarc ve Sony gibi markalarca yayınlanan yüksek ve derin bir piyanist. New York’tan geliyor.



Chopin Dergisi Claire için “İzleyici üzerinde çok ender piyanist böyle duygu ve enerji yüklü bir tsunami yaratabilir” diyor. Bir başka kritiğinde “klavyeden yüzlerce kelebek havalanarak uçuşmaya başladı” deniliyor.



V i z o n S h o w ®   y a p ı m ı d ı r .