İstanbul Resitalleri, Asya, Avrupa ve Amerika'dan usta ve şampiyon piyanistleri ağırlayacağı, enerji dolu, sıra dışı ve müthiş bir sezona imza atıyor!

Son 12 yıldır, klasik müziğin yüksek platformunda, dünya salonlarından uluslararası gözde virtüözleri, 21. yüzyıla adını yazdıracak şampiyon piyanistleri, ev sahipliğini üstlenen yerli ve yabancı saygın kurum ve markaları, kentin tepe noktalarından seçkin izleyicileriyle Türkiye'nin resital odaklı tek konser dizisi İstanbul Resitalleri'nin yeni sezonu yine dopdolu!

Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de gerçekleşen İstanbul Resitalleri, Ekim 2018'de başlayıp Haziran 2019'a kadar dokuz ay boyunca devam ederek İstanbul'a yakışan bir ev sahipliği içinde her ay özel bir resital ile hem dünya salonlarının uluslararası gözde virtüözlerini İstanbul'a davet ederek kentin kültürel hayatına ciddi bir katkıda bulunuyor hem de İstanbul adının uluslararası platformda yine bir kez daha saygıyla anılmasına vesile oluyor!

İstanbul Resitalleri 12. Sezon Açılışı, dört el piyanodaki eşsiz uyumu ile "İki Ruh Tek Beden!" olarak tanımlanan; yeni kuşağın sıra dışı ve enerji dolu piyanistleri Lucas ve Arthur Jussen Kardeşler ile 3 Ekim'de gerçekleşiyor!

Dünyanın neredeyse en prestijli tüm salonlarında ve en gözde orkestralarıyla sahneye çıkan 37 albümünün yanı sıra Haneke'nin ödüllü "Amour" filminin müziklerine de imzasını atan ünlü Fransız piyanist Alexandre Tharaud'u 13 Kasım'da İstanbul Resitalleri'nde!

2018'in son resitalini, 10 yaşında "Harika Çocuk" olarak ABD Başkanı Bill Clinton için özel bir konserde çalan, Chopin Magazine'nin "Tsunami etkisi yaratıyor" diye tanımladığı bol ödüllü, Çin asıllı Amerikalı piyanist Claire Huangci veriyor! Claire, 3. kez geldiği İstanbul Resitalleri'ne bu kez 15 Aralık'ta dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından 2018 Geza Anda Zaferi ile konuk oluyor!

İstanbul Resitalleri yeni yılı, The Telegraph'ın "Sizi yakacak derecede yoğun ve müziğe odaklı" diye tanımladığı 20'den fazla albümü ve Youtube'da 1 milyondan fazla izlenen videosu ile İngiliz piyanisti Freddy Kempf ile karşılıyor! Kazandığı uluslararası yarışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve dünya çapında verdiği konserlerle günümüzün en çok beğenilen piyanistlerinden Kempf, 2019'un ilk resitali için 12 Ocak'ta İstanbul Resitalleri'nde!

2015 Geza Anda Şampiyonu Amerikalı piyanist Andrew Tyson 15 Şubat'ta İstanbul Resitalleri'nin konuğu! Gina Bachauer Piyano Yarışması Birincilik ve Arthur Rubinstein Özel Ödülü'nün de sahibi Tyson'u BBC Radyo 3 "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlıyor.

İstanbul Resitalleri, 13 Mart'ta, kazandığı yarışmalar ve Naxos etiketiyle yayınlanan albümleri ile büyük beğeni toplayan, en son çıkan Paganini albümü ile geçmişte Horowitz, Brendel. Kocsis ve Pollini gibi isimlere verilen "Ferenc Liszt Society Grand Prix du Disque" ile ödüllendilen 37 yaşındaki Hırvat piyanist "Piyanonun Paganinisi" Goran FILIPEC'i ağırlıyor!

Yeni sezonun süprizi Nisan ayında! Ünlü İngiliz şef Leopold Stokowski, günümüzün efsanevi piyanistlerinden Stephen Kovacevich için yazdığı bir notta şöyle diyor: “Philadelphia Orkestrası ile yapmaya çalıştığım şeyi, ayaklarınızla yapıyorsunuz!" Efsanevi piyanist 12 Nisan'da İstanbul Resitalleri'nde!

2018-2019 Sezonu, 11 Mayıs'ta Youtube videosu 10 milyondan fazla izlenen ödüllü ve sıra dışı piyanist Yeol Eum Son'u ağırlıyor! Van Cliburn ve Tchaikovsky uluslararası piyano yarışmalarından kazandığı derecelerle dünya piyanistler ligine giriş yapan Güney Koreli piyanist Yeol Eum Son, kristal inceliğindeki dokunuşları ve bir o kadar da güçlü tekniği ile Washington Post, BBC Music ve The Times gibi yayınlardan övgü eleştriler alıyor.

İstanbul Resitalleri 12. Sezon Finali, dünyanın en prestijli yarışmalarından Leeds Uluslararası Piyano Yarışması 2015 Şampiyonu Rus piyanist Anna Tsybuleva ile 14 Haziran'da gerçekleşiyor! Moskova Konservatuarını "En İyi Öğrenci" olarak bitiren, 2012'de Gigels (Ukrayna) ve Hamamatsu (Japonya) gibi önemli yarışmalarda dereceler kazanan Anna üstün yeteneğini 2015 Leeds Uluslararası Piyano Yarışması zaferi ile taçlandırdı.