© M. Boggreve



"Pianist Valentina Lisitsa played with an urgent intensity which explains how she has racked up 43 million hits on YouTube"
The Telegraph

“Her energetic style is most dramatically captured at the end of the Third Concerto, galloping along with a coltish exuberance.”
The Independent

"In everything she does, there seems to be a special combination of utterly self-assured virtuosity and real lyricism and communication..."
The Guardian

"Her Rachmaninov is genuinely intriguing as well as note-perfect too, and she has something to say in Mozart and Beethoven. In everything she does, there seems to be a special combination of utterly self-assured virtuosity and real lyricism and communication too, far removed from the prestidigitatory typewriters that many of today's pianists have become. And when she's not wearing the glam outfits demanded by PR campaigns, she comes across as a down-to-earth, self-deprecating personality."
The Guardian


BEETHOVEN CHOPIN RACHMANINOV LISZT
VALENTINA
LISITSA
piyano

12 EKİM 2019 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

"Rachmaninov Kraliçesi" olarak anılan Valentina Lisitsa, bugüne kadar 200 milyondan fazla izlenen videoları ve 500.000'den fazla YouTube abonesi ile klasik müziğin sadece ilk "YouTube Starı" değil aynı zamanda bu çıkışını Asya Avrupa ve Amerika'ya uzanan bir coğrafyada önemli salonlarda verdiği konserlerle dünya çapında bir kariyere taşımayı başarabilmiş usta bir piyanist! İstanbul Resitalleri, 13. Sezon Açılışı'nı Valentina Lisitsa ile gerçekleştiriyor!

Washington Post, sanatçı için "Su gibi çalıyor" şeklinde özetleyebileceğimiz övgü dolu yorumunda Lisitsa'nın ustalığına, "bir karakter yaratma kaygısı içinde olmadan eserin özüne sadık kalarak yumuşak, akıcı ve güçlü bir yorumculuk" şeklinde yer veriyor.


+ +

Rus ve Polonya kökenli olan Ukraynalı sanatçı, piyano çalmaya 3 yaşında başladı ve ilk konserini 4 yaşında verdi. Prokofyev gibi satranca meraklıydı ve usta bir satranç oyuncusu olmak istiyordu ne var ki eşi Kuznetsoff ile tanıştığı Kiev Konservatuarı'nda müziğe ağırlık vermeyi seçti ve birlikte ilk ödüllerini 1991'de Miami, Florida'daki "The Murray Dranoff İki Piyano Yarışması" birincilikleri ile kazandılar. Aynı yıl ABD'ye taşınıp kariyerlerine burada devam eden çift ertesi yıl evlendi. İlk NewYork konserlerini 1995'te Lincoln Center'daki "Mostly Mozart Festival"inde verdiler.

İlk videosunu, 2007'de Rachmaninov Etüd Op.39/6'nın kaydı ile YouTube'a yükleyen sanatçının bugün YouTube kanalında 500.000'den fazla abonesi var! Videoları ise bugüne kadar 200 milyondan fazla izlendi!

Valentina Lisitsa'nın, 2012 Haziran'da 8000 izleyicinin online oylarıyla tescillenen uluslararası çıkışının öncesinde, Londra Royal Albert Hall'da verdiği muhteşem resitali ona DECCA plak şirketinin özel sanatçısı olma ve konserden sadece bir hafta sonra Royal Albert Hall resitalinin CD ve DVD formatında canlı kaydının yayınlanması başarısını getirdi. Ertesi yıl Berlin Filarmoni'de ilk kez sahneye çıktı ve BBC Proms'da yer aldı. 2014'te Paavo Järvi yönetiminde Paris Orkestrası ile konser verdi.

İsviçre'de "Festival der Stille" ve Fransa'da "Festival Savoy Truffle" gibi uluslararası festivallerden davetler alan sanatçı, geçtiğimiz sezon Almanya'daki "Saar Uluslararası Müzik Festivali" ve İtalya'daki "Palermo Uluslararası Müzik Festivali"nin yerleşik sanatçısı olarak çaldı. Lisitsa, aynı zamanda Londra, Edinburg, Cambridge ve Warwick gibi şehirlerdeki Büyük Britanya konserlerinde Rusya Devlet Filarmoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaştı. Ayrıca Buenos Aires, Porto Alegre, Belo Horizonte ve Rio de Janeiro gibi şehirleri kapsayan Güney Amerika Turnesi ile de resitaller verdi. İspanyol Ulusal Orkestrası ile Rachmaninoff'un tüm piyano eserlerini bir gecede seslendirdiği ve biletleri "sold out" olan konseri de Lisitsa'nın akıllarda kalan performaslarından biri oldu!

Bugüne kadar sahneye çıktığı önemli salonlar arasında Lincoln Center, Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Palau de la Musica Catalana, Théâtre des Champs-Élysées, Prinzregententheater, Moskova Konservatuarı Büyük Salon, Pekin "National Center for the Performing Arts"; birlikte çaldığı orkestralar arasında Londra Senfoni, Berlin Filarmoni, Paris Orkestrası, Rusya Devlet Filarmoni Orkestrası, West Virginia Senfoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası, Viyana Oda Orkestrası ve ünlü şefler arasında Paavo Järvi, Antonio Méndez ve Thomas Sanderling gibi isimler yer alıyor.

Büyük ses getiren Rachmaninoff albümlerinin yanı sıra Chopin, Philipp Glass, Liszt ve Scriabin kaydettiği albümleri de bulunan sanatçı, albüm kayıtlarında farklı ve özel projeler yapmayı da seviyor. 2016'da yayınlanan "Love Story" adını taşıyan albümü sinemanın altın çağı 1920'lerden piyano temalı film müziklerini içeriyor. Tchaikovsky'nin 125. ölüm yıldönümü nedeniyle 2018'in Kasım ayında, bestecinin solo piyano için tüm eserlerini (düetlerde eşi Alexei Kuznetsoff ile) kaydettiği CD seti Decca etiketiyle yayınlandı. Lisitsa, bestecinin 30 yılda yazdığı eserleri 11 saatten fazla süren 10 CD'den oluşan CD setinde seslendirdi. Tchaikovsky'nin yeni keşfedilmiş ve daha önce hiç kaydedilmemiş eserleri de bu sette yer alıyor. Keman virtüözü Hilary Hahn ile de ortak albümü bulunan Valentina Lisitsa'nın bugüne kadar yayınlanmış 24 albümü var.





VIDEO
Moonlight" Sonata, III "Presto Agitato"
Rachmaninoff Prelude in g minor op. 23

P R O G R A M

BEETHOVEN

Piyano Sonatı No.11, Si Bemol Majör, Op.22 (25:00)*

CHOPIN

Sherzo No.2, Si Bemol Minör, Op.31 (10:00)

***

RAHMANINOV

Prelüdlerden Seçmeler (6 Prelüd)

LISZT

İspanyol Rapsodisi S.254 (13:00)* *





.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:180TL - 230TL - 280TL - 340TL
Tel: +90 850 755 5555 biletix.com

 


"İstanbul Resitalleri, artık İstanbul’un vazgeçilmez konser dizilerinden biri…."
Evin İlyasoğlu



Her Okula 1 Piyano

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Jeung Beum Sohn
14 Haziran 2019
Sonraki Resital
Nikolai Demidenko
15 Kasım 2019
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
    Nobel Ilaç    
  HERTZ Grand Hyatt Istanbul Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI ANDANTE GL EVENTS  
  Joy Jazz Daily Sabah MAS  
  DSIGN Flamm JOY FM  
  RELATED DIGITAL  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

 

 

M&K

Hosted by