© Sophie Zhai


“a real poet of the piano”
BBC Radio






COUPERIN MESSIAEN LISZT RESPIGHI CHOPIN
ANDREW TYSON piyano

15 ŞUBAT 2019 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


2015 Geza Anda Şampiyonu Amerikalı piyanist Andrew Tyson Şubat'ta İstanbul Resitalleri'nde! Gina Bachauer Piyano Yarışması Birincilik ve Arthur Rubinstein Özel Ödülü'nün de sahibi Tyson'u BBC Radyo 3 "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlıyor.

2018-2019 Sezonu'nu ilan ettiğimizde, 3 yılda bir Zürih'te düzenlenen dünya'nın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından Geza Anda'nın en son ilan edilen (2015) Birincisi Andrew Tyson idi! Geçen sezon final resitalimizin olduğu 12 Haziran akşamı verilen 2018 ödüllerinde ise zaferin yine bir başka bir sanatçımızın olması bizleri gururlandırdı!


+ +

İlk orkestra konserini 15 yaşında veren 1986 Kuzey Karolina doğumlu Andrew Tyson, piyanoya Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Thomas Otten'den aldığı derslerle başladıktan sonra Claude Frank (1925-2014) ile çalışma fırsatı bulduğu Philadelphia'daki Curtis'e kabul edildi; müzik çalışmalarını New York'ta Juilliard School'da tamamlayan Andrew Tyson, 2010'da Varşova'da düzenlenen Uluslarası Chopin Yarışması'nın finalistlerinden oldu. Sanatçı, ilk olarak 2011'de Young Concert Artists International Auditions'ı kazandı ve iki ödülle birden "YCA’s Paul A. Fish Memorial Prize" ve "John Browning Memorial Prize" ile ödüllendirildi. Gina Bachauer Piyano Yarışmasını kazandı ve Arthur Rubinstein Ödülü'nün sahibi oldu. Yine Amerika'da düzenlenen iki Chopin yarışmasını, Ulusal Chopin Yarışması ve Kosciuszko Vakfı tarafından düzenlenen Chopin Yarışması'nı kazandı. İngiltere'de düzenlenen Leeds Uluslararası Piyano Yarışması 2012 Finalistleri arasında yer alan Tyson, Sir Mark Elder yönetimindeki Halle Manchester Senfoni Orkestrası tarafından verilen "Orkestra Özel Ödülü" ile ödüllendirildi. Sanatçı, 2013'te Belçika'da düzenlenen Queen Elisabeth Yarışması'nın da finalistleri arasında yer aldı. Andrew Tyson başarı, ödül ve birinciliklerini 2015'teki Geza Anda Zaferi, "Birincilik" ve "Dinleyici Özel Ödülü" ile taçlandırdı.

Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya uzanan konserleri ile büyük beğeni toplayan Andrew Tyson'un sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında Konzerthaus (Viyana) Palais des Beaux-Arts (Brüksel), Carnegie Hall (New York), Lincoln Center (New York), Tonhalle (Zürih), Palace of Arts (Budapeşte), Auditorium du Louvre (Paris), Wigmore Hall (Londra) ve The Kennedy Center (Washington) sayılabilir. Birlikte sahneye çıktığı orkestralar arasında ise Kuzey Karolina Senfoni Orkestrası, Las Vegas Filarmoni. Fairfax Senfoni, Colorado Senfoni. Edmonton Senfoni, SWR Senfoni Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası yer alıyor. Aynı sahneyi paylaştığı şefler arasında ise ilk akla gelen isimler, Sir Mark Elder, Vladimir Ashkenazy ve Marin Alsop. Andrew Tyson, Mostly Mozart Festivali (New York), Luzern Piyano Festivali, Dubrovnik Festivali, Heidelberger Frühling Festivali, El Paso Chopin Müzik Festivali, Brüksel Piyano Festivali, Montreux Müzik Festivali ve Miami Uluslararası Piyano Festivali gibi popüler festivallerden davetler alıyor.

 

 

Sanatçının Alpha Classics etiketiyle yayınlanan iki albümü bulunuyor. Chopin seslendirdiği ilk albümünün ardından Scriabin ve Ravel seslendirdiği ikinci albümü Mart 2017'de piyasaya çıktı.

P R O G R A M

COUPERIN
"Seçme Parçalar"

Les Baricades Mistérieuses
La Muse Plantine
Le Dodo ou L’Amour au berceau
Le Tic-Toc Choc, ou Les Maillotins

MESSIAEN
"Vingt Regards sur l'enfant-Jésus" dan Seçmeler
 XI. Première communion de la Vierge
 XIII. Noël
 XV. Le Baiser de l'Enfant-Jésus

LISZT
Hac Yılları I. Kitap İsviçre'den "Obermann Vadisi" Mi minör, S.160/6

***

RESPIGHI
Noktürn

CHOPIN
Piyano Sonatı No.3, Si minör, Op. 58

.

 



...................................................

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL - 200TL - 250TL - 300TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com

"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali


Her Okula 1 Piyano




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Freddy Kempf
12 Ocak 2019
Sonraki Resital
Goran Filipec
13 Mart 2019
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç  
  HERTZ PERA PALAS GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI
JOY FM
Flamm MNG Kargo  
  DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE  
       

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by