DAVID KADOUCH LAURE
FAVRE-KAHN
CRISTINA
ORTIZ
CÉDRIC PESCIA BEATRICE RANA PETER JABLONSKI SA
CHEN
CLAIRE HUANGCI ROLAND PÖNTINEN
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
piyano
5 Ekm 2013 16 Kas 2013 12 Ara 2013 17 Ock 2014 15 Şub 2014 13 Mar 2014 11 Nis 2014 10 May 2014 5 Haz 2014
SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed SSM the Seed

Manchester Festivali'nde Martha Argerich ile aynı sahneyi paylaşan sanatçı 2008'de de Murray Perahia'nın yerine sahneye çıkmıştı. Fransız piyanistin takviminde İstanbul Resitalleri sezon galası'nın ardından Hong Kong Senfoni var.


Laure Favre Kahn, Nisan 2013'te çıkan 10. albümü "Danses" ile bir kez daha İstanbul'da! Romantik dönemin büyük ismi Chopin'i kendine aşık edecek kadar başarılı piyanizmi olduğu iddia edilen Fransız sanatçının sahne enerjisi ise ışığın efendisi Rembrant'ı kıskandıracak kadar parlak.



Piyano'nun Büyük Hanımefendisi' Cristina Ortiz, özel bir programla 3. kez İstanbul Resitalleri'ne konuk oluyor. Sanatçı, resitalin ilk bölümünü çağdaş İngiliz besteci York Bowen'ın piyano için yazılmış tüm prelüdlerine, ikinci bölümünü ise tamamen Brahms'a ayırdı.



Pescia'nın kayıtları arasında Bach: "Goldberg Varyasyonları", Schumann'ın solo piyano için tüm çalışmaları, Fransız besteciler Couperin, Messiaen ve Debussy ile Busoni ve Beethoven'ın piyano sonatları bulunuyor. Toplam sekiz albümü bulunan sanatçı son albümünde ise John Cage seslendirdi.



2011 Montreal Yarışması’nın sadece “Birincilik” ödülünü değil aynı zamanda diğer tüm özel ödüllerini de kazanmıştı. 2013’te Van Cliburn (ABD) Yarışması’nda “aslında birincilik onun olmalıydı” sesleri arasında hem ‘Gümüş Madalya’yı hem de ‘İzleyici Özel Ödülü’nü kazandı.



İsveç Kraliyet Madalyası taşıyan Peter Jablonski, karizmatik ve sağlam virtüözitesi ile ülkesi İsveç'in gurur kaynağı. Washington Post, Jablonski'nin piyanizmini "Hayatınızda sadece bir veya birkaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz " sözleriyle anlatıyor.



Dünyanın en prestijli üç uluslararası piyano yarışmasından birden (Leeds-Chopin-Van Cliburn) ödülle dönen ilk piyanist ünvanına sahip Sa Chen, L’OFFICIEL dergisi tarafından 2009'da "Çin'in En Önemli 10 kadın Sanatçısı" arasında gösterildi.



Hıncal Uluç, 2 yıl önceki resitali sonrası Sabah'ta tam sayfa ayırdığı "Madonna değil, Claire Huangci!" başlıklı yazısında sanatçının piyanizmi için "sahneye bir fırtına gibi girdi; girdiği anda da seyirciyi avcunun içine aldı…" diye yazdı.



İsveç'in dünyaca ünlü piyano virtüözü, İsveç Kraliyet Müzik Akademisi Üyesi Roland Pöntinen, 17 yaşında dünya çapında konserler vermeye başladı. Sanatçının 80'in üzerinde albümü var! Pöntinen, 2001'de İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus" ile onurlandırıldı



V i z o n S h o w ®   y a p ı m ı d ı r .
   
 

Hosted by