“Forget other recordings of Debussy’s Etudes. Not that this is better than Gieseking, Pollini, Uchida, Bavouzet and the rest – it’s merely that such comparisons are redundant…Kodama brings a wonderful capacity for stillness to Hosokawa’s often ascetic language…but this is an inventive exploration of both composers.” BBC MUSIC MAGAZINE

“The album is called Point and Line after one of the Hosokawa studies, but that name also hints at the cool definition of Kodama’s playing. Her touch is immaculate and diligent, neatly flamboyant in the Debussy and reassuringly robust in the Hosokawa. She writes that both composers are “between meditation and virtuoso development, between light and shade, between large gestures and minimalist refinement” – and it’s those places in between that make her interpretations interesting.”
The Guardian

“Kodama’s impeccable technique and facility for crystalline sounds makes for a mesmerizing program”
KANG



DEBUSSY MUSSORGSKY
MOMO KODAMA piyano

İleri bir tarihe ertelenmiştir.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri 13. Sezon Finali, BBC Music Magazine'nin "Kanında müzik var!" diye tanımladığı, müzik eğitimini Berlin ve Paris'te tamamlayıp Murray Perahia ve Andras Schiff gibi önemli ustalarla müzik çalışmış, 1991'deki ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nı 19 yaşında kazanan en genç piyanist olma ünvanını taşıyan Japon piyanist Momo Kodama ile 12 Haziran'da gerçekleşiyor! Sanatçı, dünyanın en iyi orkestralarının ve en gözde festivallerinin aranan piyanistleri arasında yer alıyor!

Osaka doğumlu Japon piyanist Momo Kodama, çocukluk yıllarını Avrupa'da geçirdi; Almanya'da ilk eğitimini aldıktan sonra Paris'teki "Conservatoire National Supérieur de Musique"e devam etti. Ardından Murray Perahia, Andras Schiff, Vera Gornostaeva ve Tatiana Nikolaïeva gibi usta isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. Üstün yeteneği ve aldığı eğitim ona 1991'de ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nın hem "Şampiyonluk" hem de 19 yaşında kazanan "En Genç Piyanist" olma ünvanlarını getirdi.

+ +

Bu zaferi sonrası dünyanın önemli orkestralarından davetler alarak Berlin 
Filarmoni, Boston Senfoni, Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası, Hiroşima Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, NDR Hamburg, Fransa Radyo Filarmoni Orkestrası, Düsseldorf Senfoni, Kyoto Senfoni, Monte-Carlo Filarmoni Orkestrası ve Liverpool Kraliyet Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaştı. Batonu altında çaldığı şefler arasında ise Seiji Osawa, Eliahu Inbal, Charles Dutoit, Lawrence Foster, Kent Nagano, André Prévin ve Sir Roger Norrington yer alıyor.

Viyana'da Musikverein, Berlin'de Konzerthaus, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Suntory Hall, Paris'te Théâtre des Champs-Elysées ve Amsterdam'da Muziekgebouw ise sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında ilk akla gelenler. Dünyaca bilinen önemli festivallerden de davetler alan sanatçı, bugüne kadar Amerika'da Marlboro, İsviçre'de Verbier, Lucerne Festivali, Fransa'da La Roque d’Anthéron, Chopin Festivali, Festival d’Automne, Festival Saint-Denis, Musica, Romanya'da Enesco Festivali, Danimarka'da Tivoli Festivali, İtalya'da Settembre Musica, Almanya'da Schleswig-Holstein, Mozart Festivali ve Japonya'da Festival Matsumoto ve Miyozaki (Seiji Ozawa) gibi festivallerde sahneye çıktı.

Oda müziği çalışmalarında ise Renaud Capuçon, Christian Tetzlaff, Augustin Dumay, Gautier Capuçon, Steven Isserlis ve Jörg Widmann gibi isimlerle çalışan Momo Kodama, klasikten romantik ve çağdaş eserlere uzanan geniş bir skalada güçlü bir repertuara sahip. Çağdaş bestelerde Toshio Hosokawa, Jörg Widmann ve Christian Mason'un özellikle Momo Kodoma için yazdığı besteler bulunuyor. Besteci Olivier Messiaen'i yorumlama konusunda ise özel bir yere sahip olan piyanist, 2006'da kemancı Isabelle Faust ile aynı sahneyi paylaşarak Olivier Messiaen'ın "Keman ve Piyano Fantezisi"ni seslendirdi. Kız kardeşi piyanist Mari Kodoma ile de dört el piyanoda birlikte çalan sanatçının Tchaikovsky seslendirdikleri albümleri 2016'da yayınlandı. Momo Kodama aynı zamanda yarışmalarda juri üyesi olarak görev alıyor ve masterclass dersleri de veriyor.

 

Albüm ve kayıtları, New York Times, BBC Music Magazine, Classica (CHOC) ve Télérama gibi yayınlardan övgü dolu eleştriler alan sanatçının "Point and Line" adını taşıyan Debussy ve klasik müziğin Japon çağdaş bestecisi Toshio Hosokawa'nın eserlerini bir araya getirdiği 2017'de yayınlanan son solo albümü ile birlikte bugüne kadar yayınlanmış 9 albümü bulunuyor.

VIDEO
Nocturno en ut menor Opus ,48 ,No,1

Chopin 2 Nocturnes Op 48 Momo Kodama & Iddo Bar Shai

P R O G R A M

DEBUSSY

Prelüdler, I. Kitap (40:00)


***

MUSSORGSKY

Bir Sergiden Tablolar (35:00)*

 


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 180TL - 230TL - 280TL - 340TL Tel: +90 850 755 5555 biletix.com
 


"Istanbul Recitals, a monthly recital series that presents top-level international soloists"
A. Ivanoff

Her Okula 1 Piyano

 

 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Christian Blackshaw
16 Mayıs 2020
Sezon Galası
Valentina Lisitsa
12 Ekim 2019
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç HERTZ  
  JOY FM Divan Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI Cornucopia GL EVENTS  
  Joy Jazz Daily Sabah MAS  
 
DSIGN
Flamm RELATED DIGITAL    
     
 
     

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by