© Sophie Zhai


© Sophie Zhai


SOYOUNG YOON

“ Enormously talented, with a terrific temperament and a bouncy effervescent quality”
The Strad

“meticulous...highly disciplined”
Gramophone

“technical perfection...is always placed at the service of the music”
The Guardian

MARIO HARING

"Mario Häring […] demonstrates that he is a sensitive artist very much in tune with the composer’s psyche.”
Gramophone

"He lovingly elaborates on the smallest nuances, giving Debussy's space of development sufficient space for the unclear harmony world, without slipping off into the impressionist blurriness. A very worth listening to the Debussy year."
MDR Kultur  






DVORAK BRAHMS BARTOK BEETHOVEN
SOYOUNG YOON
& MARIO HARING keman & piyano

14 ŞUBAT 2020 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Yehudi Menuhin (2002) ve Henryk Wieniawski (2011) gibi iki önemli uluslararası keman yarışmasının "Altın Madalya'lı Şampiyonu SoYoung YOON ve dünyanın en prestijli piyano yarışmalarından LEEDS'in 2018 ikincisi Mario HARING 14 Şubat'ta İstanbul Resitalleri için duo resitalde bir araya geliyor!

Gramophone'un "Titiz ve çok disiplinli" The Guardian'ın ise "teknik mükemmelliği ile müzikte yeri daim" şeklinde övgü dolu sözlerle tanımladığı Güney Koreli Soyoung YOON'un ustalığı iki önemli yarışmadan kazandığı şampiyonluklar ile tescilli!

+ +

Keman çalmaya 5 yaşında başlayan Seul doğumlu 36 yaşındaki sanatçı müzik eğitimini sırasıyla Yewon Sanat Orta Okulu, Seul Güzel Sanatlar Lisesi, Kore Ulusal Sanat Üniversitesi, Almanya'da Cologne Müzik Akademisi ve İsviçre'de Zürih Sanat Üniversitesi'nde tamamladı.
"İlk Şampiyonluğu" 2002 Yehudi Menuhin Keman Yarışması ve "Son Şampiyonluğu" 2011 Henryk Wieniawski Keman Yarışması birincilikleri Soyoung YOON'a yüksek kalibrede bir kemancı ve oda müzisyeni olarak dünya çapında büyük bir saygınlık kazandırdı. Her iki şampiyonluğun arasında ise farklı yıllar ve yarışmalarda kazandığı ödül ve dereceler 2003'te Cologne Uluslararası Müzik Yarışması "Birincilik"; 2005'te Uluslararası Tibor Varga Yarışması "Birincilik"; 2006'da David Oistrakh Uluslararası Keman Yarışması (Odessa) "Birincilik"; 2009'da Queen Elisabeth Yarışması "Altıncılık"; 2010'da Indianapolis Uluslararası Keman Yarışması "Gümüş Madalya" şeklinde sıralanmaktadır.
İsviçre'de Basel Senfoni'nin baş kemancısı olan sanatçı ayrıca 2012'de kurduğu ORION String Trio ile Zürih'te düzenlenen “Migros Kulturprozent” Oda Müziği Yarışmasında 2016'da hem "Birincilik" hem de "Dinleyici Özel Ödülü"nü kazandı. Orion String Trio ile Londra'da Wigmore Hall, Zürih'te Tonhalle konserlerinin yanı sıra Stuttgart, Edinburgh, Belfast ve Manchester gibi şehirlerde de konserler verdi.

Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, NDR Elbphilharmonie Orchestra, Rusya Ulusal Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Kore Oda Orkestrası, Singapur Senfoni Orkestrası, Prag Filarmoni, Cenevre Oda Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası, Makedonya Filarmoni Orkestrası, Polonya Ulusal Radyo Senfoni, Bern Senfoni, Zürih Oda Orkestrası ve Varşova Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestralar yer alırken batonu altında çaldığı şefler arasında Krzyszstof Penderecki, Ivor Bolton, Krzysztof Urbanski, Muhai Tang, Michal Nesterowicz gibi isimler yer alıyor. Sanatçının daha önce sahneye çıktığı dünyanın en prestijli salonları arasında ise New York'ta Carnegie Hall, Berlin'de Konzerthaus, Londra'da Wigmore Hall ve Zürih'te Tonhalle sayılabilir.

Soyoung YOON geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanlığı Senfoni ile Ankara'da, İstanbul Devlet Senfoni ile İstanbul'da, Bursa Devlet Senfoni ile Bursa'da, Çukurova Devlet Senfoni ile Adana'da ayrıca İzmir ve Antalya'da verdiği ve ayakta alkışlanan konserleriyle de dinleyicilerin büyük beğenisi toplamış; Türk basınında "Hem kemanı hem güzelliğiyle büyüledi!" şeklinde yer almıştı.

İki albümü bulunan sanatçı, Tchaikovsky ve Sibelius Keman Konçerolarını kaydettiği ve 2012'de yayınlanan ilk albümün ardından 2015'te Kore Oda Orkestrası ile Piazzolla’nın "Four Seasons" ve Mendelssohn-Bartholdy’nin keman ve piyano konçertolarını kaydetti.

Soyoung YOON, İtalyan lütiye Giovanni Battista Guadagnini (1711-1786) yapımı yaklaşık 250 yıllık (1173/Torino) özel bir keman kullanıyor.

MARIO HARING

Japon ve Alman kökenli müzisyen bir aileden gelen 1989 Hanover doğumlu Alman piyanist Mario Häring, dünyanın en prestijli yarışmalarından LEEDS Uluslararası Piyano Yarışması'nda 2018'de "Gümüş Madalya" kazanarak dünya klasik müzik arenasında adını duyurmayı başardı.

Uluslararası klasik müzik basınının referans isimlerinden olan Gramophone dergisi, Mario Häring'i "Bestecinin ruhuyla uyum içinde çok hassas bir sanatçı" olarak tanımlıyor!

3 yaşında piyano ve kemanla tanışan sanatçı ilk piyano derlerini 5 yaşında almaya başladı. Henüz liseyi bitirmeden Berlin Sanat Üniversitesi Julius-Stern Enstitüsü'nde Fabio Bidini'nin öğrencisi oldu. 2017'de en yüksek derece ile mezun olurken müzik eğitimini hocaları Prof. Karl-Heinz Kämmerling ve Prof. Lars Vogt ile tamamladı. Müzikal yeteneğini Paul Badura-Skoda, Pascal Devoyon, Anatol Ugorski, Walter Blankenheim ve Andras Schiff gibi isimlerle yaptığı ustalık sınıfları ile geliştirdi. Aynı zamanda Liechtenstein Uluslararası Müzik Akademisi'ne de devam etti.

 

 

2003'te Berlin Senfoni ile Berlin Filarmoni Salonu'nda yaptığı ilk orkestra performansını sonrasında yine Berlin Filarmoni ile verdiği altı konser daha takip etti. Bu başarılı performansları ona Tokyo'da Metropolitan Theater ve devamında başka konser salonlarının da kapılarını araladı. Berlin Filarmoni'nin yanı sıra Luxembourg Filarmoni, Köln Filarmoni, ve Londra Senfoni ile aynı sahneyi paylaştı. Sahneye çıktığı başlıca salonlar arasında Berlin Konzerthaus, Japonya Matsushima'da Anish Kapoor'un tasarladığı “Ark Nova”, Hamburg the Laeiszhalle ve Tokyo Suntory Hall, Tokyo Yamaha Hall, Tokyo Kioi Hall, Paris'te Amphithéâtre - Cité de la musique, Viyana'da Konzerthaus, Stockholm Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw ve Londra'da Wigmore Hall yer alıyor. Bugüne kadar Çin, Japonya, Finlandiya, İngiltere, İtalya, İspanya, Avusturya, Lüxemburg, İsviçre ve Amerika'da konserler veren sanatçı, Braunschweig Classix Festivali, Schwetzinger Festivali, Uluslararası Steinway Festivali, Schleswig- Holstein Müzik Festivali, Luzern Festivali, Kissinger Yaz Festivali, Heimbach'ta “Spannungen” Oda Müziği Festivali gibi festivallerden de davetler alıyor.

Orkestra ve solo performanslarının yanı sıra oda müziği Mario Häring için tutku derecesinde ayrı bir yere sahip. Kemancı Noé Inui ile kaydettiği “Identity” adını taşıyan albümü ICMA'ya (Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri) aday gösterildi. Mario Häring'in en son 2018'de yayınlanan Debussy seslendirdiği albümüyle birlikte toplam 4 albümü bulunuyor. 

VIDEO
Sibelius: Violin Concerto in D Minor Op. 47
Debussy "Les sons et les parfums tournent dans l'air du soir"

P R O G R A M

DVORAK

Romantik Parçalar, Keman & Piyano, Op.75 (14:00)*

BRAHMS

Sonat No.2, Keman & Piyano, La Majör Op.100 (20:00)*

***

BARTOK

Roman Halk Dansları, Keman & Piyano (6:00)*

BEETHOVEN

Piyano Sonatı, Op.7 (30:00’)*



...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 180TL - 230TL - 280TL - 340TL Tel: +90 850 755 5555 biletix.com

 

"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali


Her Okula 1 Piyano




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Alexander Chaushian
18 Ocak 2020
Sonraki Resital
Imogen Cooper
14 Mart 2020
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Kore Buyukelciligi Nobel Ilaç Kore Kultur Merkezi  
  HERTZ Swissotel Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI Cornucopia GL EVENTS  
  Joy Jazz
Daily Sabah
MAS  
  DSIGN Flamm JOY FM  
    RELATED DIGITAL    

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by