© Stéphanie Stefan



"She is an outstanding artist, one of the finest pianists now playing. Go, listen, and wonder how many better pianists there are alive in this country, or anywhere"
Daily Telegraph

"…a rare ability to negotiate the composer's change of moods between flippancy and tragedy, managing such delicacy in differentiating shades and tones within individual phrases. It was playing of the greatest intelligence and musical integrity… International audiences have woken up to a rare and understated British talent. Long may her moment in the sun last. In praise of… Imogen Cooper"
The Guardian

"Pianistically alone, Cooper commands a dynamic and colouristic range beyond the reach of most pianists. She understands that musical, like verbal, speech acquires eloquence and continuity through the close, asymmetrical juxtaposition of extreme but varied contrasts – as in any polysyllabic word. Nowhere is this truer than in Schumann, whose own juxtaposition of emotional-psychological extremes requires a maximum of characterisation with a minimum of evidence – the art that conceals art."
BBC Music Magazine

"…Heaven’s doors opened: Haitink and Imogen Cooper were embarked upon Beethoven’s First Piano Concerto. In temperament these musicians — clean, penetrating, liable to understatement — are alike as two peas. Nothing could ruffle this music’s Mozartian spirit or smudge the chiselled contrasts between muscular shout and pianissimo sigh."
The Times




SCHUBERT CHOPIN
IMOGEN COOPER
piyano

14 MART 2020 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Ödül kazandığı Mozart yorumlarının yanı sıra özellikle Schubert ve Schumann yorumlarıyla dünya çapında büyük beğeni toplayan, 2007'de İngiliz Kraliyet Nişanı CBE ile onurlandırılan, 35 albüme sahip, günümüz klasik müzik dünyasının büyük hanımefendilerinden İngiliz piyanist Imogen Cooper, 14 Mart'ta İstanbul Resitalleri'nde!

Piyanodaki ustalığı ve lirizmi ile klasik ve romatik repertuarın uluslararası platformdaki en iyi yorumcularından biri olarak kabul edilen İngiliz piyanist Imogen Cooper, müziğe adadığı hayatı ve katkılardan ötürü 2007'de İngiliz Kraliçesi tarafından Kraliyet Nişanı CBE ile onurlandırıldı.  

+ +

Müzikolog ve müzik eleştirmeni bir baba ve amatör bir şarkıcının kızı olarak Londra'da doğan sanatçı, müzikle tanışmasını "3 yaşında piyano sehpasına tırmanıyordum" şeklinde anlatıyor. Bu azim ona 12 yaşında tek başına 6 yıl Paris'te müzik okuma cesareti verir. Sonrasında Londra'ya geri döner, her gün günde 4-5 saat çalışarak 40'lı yaşlarına geldiğinde dünyasında sadece müzik vardır. Tekrar bir karar daha alır ve Viyana'ya Alfred Brendel ile müzik çalışmaya gider. Sadece solo ve orkestra konserleri değil oda müziği ve yeni müzik de Cooper'ın müzikal yolculuğunda önemli bir yere sahiptir. 1997'de İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi'nin onursal üyeliğine kabul edilen sanatçı, 1999'da Exeter Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. 2012-2013 arasında Oxford Üniversitesi'nde "Klasik Müzik ve Müzik Eğitimi" bölümünde misafir hoca olarak bulundu. 2015'te kurduğu "The Imogen Cooper Music Trust" vakfı ise genç piyanistlerin önünü açarak onlara destek olmayı amaçlıyor.

Sanatçı, dünyanın önemli şehirlerinde verdiği resitallerinin yanı sıra bugüne kadar Amsterdam'da Concertgebouw, Londra'da Wigmore Hall, New York'ta Carnegie Hall gibi dünyanın belli başlı salonlarında, önde gelen şefler ve büyük orkestralarla aynı sahneyi paylaştı. Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ilk akla gelenler Londra Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni, New York Filarmoni, Viyana Filarmoni, BBC İskoç Senfoni Orkestrası, Camerata Salzburg, Royal Concertgebouw, Britten Senfoni, Sidney Senfoni, Aurora Orkestrası, Royal Northern Senfoni, Berlin Filarmoni; batonu altında çaldığı şefler arasında ise ilk akla gelenler isimler Sir Simon Rattle, Thomas Dausgaard, Simone Young ve Nicholas Collon. BBC Proms ve Budapeşte Festivali gibi önemli organizasyonlar ve festivaller de sanatçının davet edildiği etkinlikler arasında yer alıyor.


35 albümü bulunan Imoogen Cooper'ın son dönem albümleri Chandos etiketiyle yayınlanıyor. Royal Northern Senfoni ile kaydettiği Mozart Konçertoları büyük ses getiren sanatçı için Chicago Tribune şöyle diyor: "Cooper, hocası Alfred Brendel gibi, dünyanın en iyi ve en şık Mozart yorumcularından biri!"




VIDEO

Mozart - Concerto for Two Pianos (No. 10), K. 365
Mozart: Piano Concerto No. 25

P R O G R A M

SCHUBERT

Moments Musicaux "Müzikal Anlar" D780, Op.94

CHOPIN

Mazurkalardan Seçmeler

***

SCHUBERT

Piyano Sonatı, Sol Majör D.894, Op.78

 


.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:180TL - 230TL - 280TL - 340TL Tel: +90 850 755 5555 biletix.com

"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay

 

Her Okula 1 Piyano

 


Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Soyoung Yoon & Mario Haring
14 Şubat 2020
Sonraki Resital
Barry Douglas
10 Aralık 2020
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç HERTZ  
  Joy Jazz Grand Hyatt Istanbul Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI Cornucopia GL EVENTS  
  JOY FM Daily Sabah MAS  
  DSIGN Flamm RELATED DIGITAL  
         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by