©



"Douglas deftly captured the quick switches in tone, from a moving delicacy through the gamut of emotions to furious, tumbling cascades of notes."
Cambridge Independent

"A triump of Brahmsian thought, with playing that gets right to the heart of the composer"
BBC Music

"Douglas delivered a storming performance of Brahms's F minor Sonata Op 5, the highlight of the evening. This bold early masterpiece plays to Douglas's pianistic strengths: his big keyboard sound, the weight of his tone and his general press-on approach"
The Guardian

“… an enthralling mix of chiselled brilliance and melting lyricism.” Belfast Telegraph


TCHAIKOVSKY RACHMANINOV
BARRY DOUGLAS piyano

İleri bir tarihe ertelenmiştir.
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

ABD "Van Cliburn" ve İspanya "Paloma O'Shea Santander" uluslararası piyano yarışmalarındaki ödüllerin ardından 1986'da düzenlenen VIII. Uluslararası Tchaikovsky Yarışması Birinciliği ile "Altın Madalya" kazanarak dünya çapında adını duyuran Kuzey İrlandalı usta piyanist Barry Douglas, bugün uzak doğudan Amerika'ya uzanan bir coğrafyada konserler veriyor. 30'dan fazla albümü ile Chandos özel sanatçısı olan 1960 doğumlu Douglas, 2002'de İngiliz Kraliyet Nişanı OBE ile onurlandırıldı.

+ +

Birleşik Krallığa bağlı Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta doğan sanatçı, ilk müzik eğitimini alırken piyanonun yanı sıra çello, klarnet ve org da çaldı. 16 yaşında Franz Liszt'in öğrencisi olan Alman besteci ve piyanist Emil von Sauer'in öğrencisi (1862 –1942) Avusturyalı piyanist Felicitas LeWinter'dan (1911-1997) piyano dersleri aldı. Ardından Londra ve Paris'te önemli hocalarla müzik çalıştı. 1980'de 20 yaşındayken İspanya'daki Paloma O'Shea Santander Uluslararası Piyano Yarışması'nda "İkincilik" ve beş yıl sonra 25 yaşında Van Cliburn Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Bronz Madalya" kazandı. Ertesi yıl Moskova'da düzenlenen VIII. Uluslararası Tchaikovsky Yarışması Birinciliği ve "Altın Madalya" ile yeteneği tescillenen sanatçı, 1958'deki Amerikalı piyanist Van Cliburn'un (1934 – 2013) birinciliğinin ardından yıllar sonra bu önemli yarışmada Rusların dışında "Altın Madalya" kazanan isim olarak daha da dikkatleri üzerine çekti ve dünya klasik müzik arenasında adını duyurdu.

Barry Douglas'ın aynı sahneyi paylaştığı büyük ve önemli orkestralar arasında, Londra Senfoni, St. Petersburg Filarmoni, Rusya Devlet Senfoni, Vancouver Senfoni, Oregon Senfoni, RTE Orkestrası, BBC İskoç Senfoni, Cincinnati Senfoni, Barselona Senfoni, Sidney Senfoni, Singapur Senfoni, Berlin Radyo Senfoni, Staatskapelle, Fransa Ulusal Orkestrası, Seattle Senfoni, Melbourne Senfoni, Royal Liverpool Filarmoni ve Hong Kong Filarmoni gibi orkestralar yer alıyor.

Solo ve orkestra konserlerinin yanı sıra üyesi olduğu Borodin String Quartet ile de oda müziği çalışmaları bulunan Douglas, 1999'da İrlandalı genç müzisyenleri desteklemek için Camerata İrlanda Oda Orkestrası'nı kurdu. Orkestra üyeleri hem Birleşik Krallığa bağlı Kuzey İrlanda'dan hem de güneydeki İrlanda Cumhuriyeti'nden müzisyenleri çatısı altında birleştiriyor. Böylece müzik aracılığıyla diyalog ve iş birliğini teşvik ederek barış sürecine katkı sağlamayı amaçlıyor. Müzikal direktörlüğünü yürüttüğü Camerata Orkestrası sadece İrlanda'da değil Londra'da BBC Proms'un yanı sıra Avrupa ve Amerika'da da konserler veriyor. Ayrıca kayıt çalışmaları da olan orkestranın albümleri 1902'de kurulmuş ve bugün Sony çatısı altında yer alan RCA Red Seal ve Satirino France etiketleriyle yayınlanıyor.

Chandos özel sanatçısı olan Barry Douglas, en son 2018'de Schubert kaydetti. Brahms'ın solo piyano için tüm çalışmalarını kaydettiği ve altı farklı albümde toplanan kayıtlar basında övgü dolu sözlerle karşılandı. International Record Review'da yayınlanan yazıda “bu kayıtlar bir otorite ve bir kıyas/referans kaynağı" şeklinde yer verildi. Barry Douglas'ın daha önce kaydettiği ve İrlanda halk müziklerini kendi aranjmanıyla seslendirdiği "Celtic Reflections" ve "Celtic Airs" de sanatçının albüm kayıtları içinde özel bir yere sahip. Barry Douglas'ın bugüne kadar yayınlanmış toplam 33 albümü bulunuyor.



VIDEO
Brahms: Hungarian Dance No. 4 in f Sharp Minor

Schubert Sonata B-dur D.960

P R O G R A M

TCHAIKOVSKY

Mevsimler, "The Seasons" Op.37b (8:00)*
I. / XII Ocak (05:00)*
II. / XII Şubat (03:00)*

Piyano Sonatı No.2 (Grand Sonata), Sol Majör, Op.37a (33:00)* 


***

TCHAIKOVSKY

Dumka, Op.59 (09:00)* 


RACHMANINOV

Muzikal Anlar "Moments Musicaux", Op.16 (28:00)*
I. Andantino, Si bemol minör
II. Allegretto, Mi bemol minör
III. Andante cantabile, Si minör
IV. Presto, Mi minör
V. Adagio sostenuto, Re bemol majör
VI. Maestoso, Do majör


.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:180TL - 230TL - 280TL - 340TL Tel: +90 850 755 5555 biletix.com



"İstanbul Resitalleri kentteki saf ve düzenli resital içeriğine sahip tek etkinlik."
Ufuk Çakmak

Her Okula 1 Piyano





Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Imogen Cooper
14 Mart 2020
Sonraki Resital
Christian Blackshaw
16 Mayıs 2020
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç HERTZ  
  JOY FM Conrad Istanbul Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI Cornucopia GL EVENTS  
  Joy Jazz Daily Sabah MAS  
  DSIGN Flamm RELATED DIGITAL  
       

 


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by