© Mats Bäcker



"Roland Pöntinen’s warm, expansive tone, wide dynamic range, and steady yet flexible rhythmic sense paint Schoenberg’s piano pieces in Brahmsian hues that the composer probably would have appreciated... "
Classics Today

"Performances and recorded sound are both exemplary."
The Times

"Vibrant, idiomatic and lavishly detailed… Pöntinen plays with all the sensitivity and textural clarity the music requires. There’s a sharp intellectual focus, but with
enough respect…"
BBC Music Magazine

“Unpredictable moments…”
The Times




BEETHOVEN CHOPIN FAURÉ RAVEL RACHMANINOV KREISLER

ROLAND PÖNTINEN piyano

5 HAZİRAN 2014 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İsveç'in dünyaca ünlü piyano virtüözü Roland Pöntinen, İstanbul Resitalleri sezon kapanışı için Türkiye'ye geliyor! Pöntinen'in 80'in üzerinde albümü var! Sanatçı 2001'de İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus" ile onurlandırıldı.

Daha fazla bilgi...

İsveç Kraliyet Müzik Akademisi Üyesi, 1963 doğumlu İsveç'li piyano virtüözü ve besteci Roland Pöntinen, Kraliyet Müzik Akademisi'ndeki eğitiminin ardından müzik çalışmalarına Kanada'da György Sebok ve Viyana'da Elisabeth Leonskaya gibi isimlerle devam etti.

17 yaşında, Stockholm Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile 1980'de verdiği başarılı konserini Avrupa kıtasından Avusturalya ve Amerika kıtasına uzanan bir rotada dünya çapında resital ve konserler takip etti.

Yaptığı bestelerle de dünya çapında tanınan Pöntinen'in en iyi bilinen eserlerinden "Blue Winter"ın dünya prömiyeri 1998'de Philadelphia Orkestrası eşliğinde NewYork'ta Carnegie Hall'da gerçekleşti. Klarnet ve piyano için yazdığı "Serpentine" dansının dünya prömiyeri ise iki yıl sonra 2010'da Londra'da Martin Fröst eşliğinde Wigmore Hall'da yapıldı.

Los Angeles Philharmonic, Scottish Chamber, Liverpool Philharmonic Orchestra, L’Orchestre de la Suisse Romande ve Royal Stockolm Philharmonic gibi orkestralarla; Myung-Whun Chung, Paavo Järvi, Esa-Pekka Salonen, Evgeny Svetlanov ve David Zinman gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşan Roland Pöntinen'in davet aldığı uluslararası festivaller arasında La Roque d’Antheron, Berlin Festivali, Ruhr Klavier Festivali, Schleswig-Holstein Festivali, Edinburgh Festivali, İsviçre Verbier Festivali ve Salzburg Festivali gibi festivaller; resital ve konser verdiği salonlar arasında Wigmore Hall (Londra), Teatro Colsubsidio (Bogotá), Carnegie Hall (NewYork), Konserthuset (Stockholm), Concertgebouw (Amsterdam) Victoria Hall (Cenevre), Turku Concert Hall (Finlandiya) gibi dünyanın seçkin klasik müzik salonları ilk akla gelenler arasında. Roland Pöntinen'in, ikili performanslarda piyanist Love Derwinger, klarnet virtüözü Martin Fröst, keman virtüözü Ulf Wallin ve soprano Barbara Hendricks gibi isimlerle birlikte sahne ve albüm çalışmaları dünya klasik müzik basını ve eleştirmenlerce övgü dolu sözler alıyor.

İlk albümü 1984'te yayınlanan Roland Pöntinen'in bugün solo albümlerinin yanı sıra, eşlik ettiği orkestra, oda müziği ve duo kayıtlarla birlikte 80'in üzerinde albümü bulunuyor.

Pöntinen piyanizminden:
Martinsson: Libra

Satie: Gnossienne No. 3

P R O G R A M


BEETHOVEN
Piyano Sonatı No.12, La bemol majör, Op. 26
CHOPIN
Barkarol, Fa diyez majör, Op. 60
Mazurka, La minör, Op. 17 No. 4
Mazurka, Re majör, Op. 33 No. 2
Mazurka, Do diyez minör, Op. 63 No. 3
Noktürn, Fa minör, Op. 55 No. 1
Polonez, La bemol majör, Op. 53
*ara**
FAURÉ
Noktürn No. 6, Re bemol majör, Op. 63
RAVEL
Jeux d’eau
RACHMANINOV
Prelüd, Re majör, Op. 23/4
Prelüd, Sol minör, Op. 23/5
Prelüd, Sol bemol majör , Op. 23/10
Prelüd, Sol majör, Op. 32/5
Prelüd, Si minör, Op. 32/10
Prelüd, Sol diyez minör, Op. 32/12
KREISLER/RACHMANINOV
Liebesfreud


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL





"Istanbul Recitals, a monthly recital series that presents top-level international soloists"
A. Ivanoff



 

 

 

 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
Claire Huangci
10 Mayıs 2014
Sonraki Resital
Alexei Volodin
17 Ekim 2014
  AKBANK
Lufthansa
KVKmarket.com
 
Hertz
Sheraton İstanbul Maslak SKYTURK

  Cumhuriyet
Radikal
Daily News
JOY FM
 
THE GUIDE
Artful Living Andante

  Cornelia Deluxe Resort
EuroMessage
GL events
 
KIYI
DSign The Seed

         
MAS


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by