JOHN O"CONOR
© Romano Grozich



"Ms. Filjak, who has a lively and attractive stage presence... she played with noble calm and quiet intensity."
The New York Times

Her talent lay in her flowing phrases, well balanced and intelligent playing towards climaxes ... She showed a feeling for sensitive shading and let the music flow naturally. An impressive debut!
Wiener Zeitung

"By turns gentle and hard in her attack, thoroughly adept with legato and staccato, brilliant in her ornamentations, full of temperament in the cadenzas, the young Croatian proves to be a keyboard lioness of the highest order."
Potsdamer Neuste Nachrichten

 

"with outstanding virtuosity and dedication, with forceful rhythms, wild fireworks of technical brilliance and a fine sense for elegiac moments she made an overwhelming impression."
Zuricher Oberlander, Switzerland

 



HAYDN BACH/BUSONI BACH/LISZT LISZT
MARTINA FILJAK
piyano

12 Aralık 2017 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Son yılların en heyecan uyandıran isimlerinden Martina Filjak, tutkulu piyanizmi, güçlü tekniği ile hem ödülleri hem de klasik müzikseverlerin büyük beğenisini topluyor!

2009'da Cleveland Uluslararası Piyano Yarışmasında, Altın Madalya kazandığı Birincilik zaferinin yanı sıra Beethoven Özel Ödülü'nün de sahibi olan sanatçı, bu zaferi sonrası A.B.D. ve uluslararası önemli salonlarda sahneye çıktı.

+ +

 

 


Martina Filjak'ın ödülleri arasında Maria Canals Piyano Yarışması Birincilik Ödülü (Barcelona) ile Viotti Piyano Yarışması ve Busoni Piyano Yarışması ödülleri de bulunuyor.

Amsterdam'da Concertgebouw, Berlin'de Konzerthaus, New York'ta Carnegie Hall, Boston’da Jordan Hall, Milano'da Sala Verdi, Paris'te Salle Gaveau, Viyana'da Konzerthaus, Hannover'da NDR Hall gibi salonlarda sahneye çıkan Filijak, Cleveland Orkestrası, San Diego Senfoni Orkestrası, Florida Orkestrası, La Verdi Senfoni Orkestrası, Strasbourg Filarmoni, Zagreb Filarmoni Orkestrası  Barcelona Senfoni, Bilbao Senfoni Deutsche Radio Filarmoni, Osaka Century Senfoni Orkestrası, İsrail Oda Orkestrası gibi orkestralarla da aynı sahneyi paylaştı. Birlikte sahneye çıktığı orkestra şefleri arasında ise  JoAnn Falletta, Michael Schonwandt, Christoph Poppen, Hans Graf, Sebastian Lang–Lessing, Josep Caballe-Domenech, Tito Munoz, Christopher Warren-Green ve Stefan Sanderling gibi isimler yer alıyor. Repertuarında 30'dan fazla piyano konçertosu bulunnan sanatçını performanları arasında orkestra konserlerinin önemli bir yeri var.

Sanatçı, 2011'de Naxos etiketiyle yayınlanan ilk albümünde Padre Antonio Soler'in piyano sonatlarını seslendirdi. Çelist Jan Vogler ve Christian Poltera ile Schumann seslendirdiği albümü ise 2013'te Sony Classical'dan çıktı.




VIDEO & MÜZİK
Grieg Piano Concerto, mov't 1

Ravel: "Une barque sur l'ocean"

P R O G R A M

HAYDN
Varyasyonlar, Fa minör, Hob XVII:6

BACH / BUSONI
Toccata ve Füg, Re minör, BWV 565'in Piyano Uyarlaması

BACH - LISZT
Prelüd ve Füg, La minör, BWV 543'ün Piyano Uyarlaması

***

LISZT
2 Efsane, S.175
I. St. Francois d'Assise: "Kuşlara Vaaz", La majör
II. St. Francois de Paule: "Dalgalar Üzerinde Yürümek", Mi majör

LISZT - Gaetano DONIZETTI (1797-1848)
"Lucia di Lammermoor" Hatıraları, S.397

LISZT - Giuseppe DONIZETTI (1788-1856)
"Sultan Abdülmecid Han için Donizetti Marşı üzerine Büyük Parafraz", S.403



.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com



"İstanbul Resitalleri, İstanbul'un kültürel hayatına çok önemli katkıları olan bir organizasyon. Solist olarak başarılarını dünyanın önde gelen konser salonlarında verdikleri konserlerle kanıtlamış sanatçıları seçiyor."
Prof. Berköz



Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Teo Gheorghiu
14 Kasım 2017
Sonraki Resital
Vitaly Pisarenko
9 Ocak 2018
   

KONSER SPONSORU
NEF

   
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime Swissotel  
  Republic of Turkey Ministry of Culture and Tourism Joy Jazz GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
  DSIGN EUROMESSAGE  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

 

Ai Weiwei

M&K

Hosted by