© Josep Molina



“Seldom, if ever, have I encountered such a combination of evident modesty and utter brilliance.”
Sunday Times

"There is a lovely luminosity to Perianes’s tone throughout this repertoire, together with a poised romantic temperament that chimes in ideally with Mendelssohn’s turn of phrase. Lyricism is the crux of the music, but, as Perianes shows, there is also a winning variety of colour, mood and atmosphere."
The Telegraph

“The Spanish pianist has a bright touch, breezy virtuosity and a knack for arresting intimacy in quiet passages that earned a huge cheer from the audience.”
The Guardian

“Perianes approaches Beethoven with a freshness and individuality that is immediately engaging. The opening movement of Sonata No. 12, Op. 26 demonstrates some exceptional qualities, most obviously his ability to maximise contrast and characterisation between the different variations; he produces a beautifully veiled tone for those passages of a more reflective nature.”
BBC Music Magazine


FALLA CHOPIN DEBUSSY
JAVIER PERIANES piyano

10 NİSAN 2018 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

2012'de İspanya Kültür Bakanlığı tarafından verilen "Ulusal Müzik Ödülü"nü kazandıktan sonra dikkatleri üzerine çeken sanatçının piyanizmini The Telegraph şu sözlerle tanımlıyor: "Dokunuşun sıcaklığıyla kutsanmış kusursuz ve rafine bir piyanist!"

İspanya'dan uluslararası klasik müzik sahnelerine uzanan müzik kariyerinde sahneye çıktığı dünyanın prestijli salonları arasında New York'ta Carnegie Hall, Londra'da Barbican Hall, Royal Festival Hall ve Wigmore Hall, Paris'te Philharmonie ve Théâtre des Champs-Élysées, Berlin'de Philharmonie, Viyana'da Musikverein, Amsterdam'da Concertgebouw, St Petersburg'da Philharmonic Hall, Moskova'da Moscow Conservatory Great Hall ve Tokyo'da Suntory Hall yer alıyor.

+ +

Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Lorin Maazel, Rafael Frühbeck de Burgos, Daniel Harding, Yuri Temirkanov, Jesús López Cobos, Sakari Oramo, Juanjo Mena, Pablo Heras- Casado, Josep Pons, Andrés Orozco-Estrada, Robin Ticciati, Thomas Dausgaard, Vladimir Jurowski, Yu Long ve Vasily Petrenko gibi dünyanın en iyi şefleriyle aynı sahneyi paylaşan sanatçının birlikte çaldığı orkestralar içinde ise ilk akla gelen isimler arasında New York Filarmoni Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, Münih Filarmoni Orkestrası, Los Angeles Filarmoni Orkestrası, Wiener Philhamoniker, Montréal Senfoni Orkestrası, Cleveland Orkestrası, Hamburger Senfoni Orkestrası, Chicago Senfoni Orkestrası, Boston Senfoni Orkestrası, Atlanta Senfoni Orkestrası, Berlin Rundfunk Senfoni Orkestrası, Fin Radyo Senfoni Orkestrası, İsveç Radyo Senfoni Orkestrası, BBC Filarmoni Orkestrası, Paris Orkestrası, Yomiuri Nippon Senfoni Orkestrası, Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası, Alman Radyo Filarmoni Orkestrası ve İspanya Ulusal Orkestrası sayılabilir. Javier Perianes, Vail, Blossom, Ravinia, Lucerne, La Roque d'Anthéron, Grafenegg, San Sebastián ve Granada gibi festivallerden de davetler alıyor.

Sanatçının uluslararası basında övgü dolu sözlerle karşılanan "Choc", "Editorün Seçimi", "Maestro" gibi ünvan ve etiketler alan albümleri büyük beğeni topluyor. BBC Senfoni Orkestrası ile Grieg Piano Konçertolarını kaydettiği albümü Classica tarafından "yeni bir referans noktası" sözleri ve ‘Choc’ etiketiyle ödüllendirilirken Gramophone'dan da "Editor’ün Seçimi" etiketini aldı. "Nights in the Gardens of Spain" adını taşıyan albümü Latin Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi. Harmonia Mundi plak şirketinin özel sanatçısı olan Perianes'in en son Mart 2017'de çıkan Schubert'in piyano sonatlarını kaydettiği albümü ile birlikte yayınlanmış toplam 13 albümü bulunuyor.

Sanatçı uluslararası klasik müzik dünyasında İspanya'yı başarıyla temsil etmesi ve klasik müziğe olan katkıları nedeniyle Haziran 2017'de Madrid Cemiyeti tarafından "Kültür Ödülü" ile ödüllendirildi.



VIDEO
Manuel de Falla: Serenata Andaluza

Beethoven: Concierto para piano nº 4 - Sinfónica de Galicia

P R O G R A M

 

FALLA             
Noktürn, Fa minör

CHOPIN           
Noktürn, Do diyez minör, Op.posth

CHOPIN
Prelüdler Op.28 No.1

DEBUSSY       
Prelüdler 1.Kitap No.1 "Delfi Dansçıları"

CHOPIN           
Berceuse, Re bemol majör, Op.57

DEBUSSY       
Süit Bergamasque, No.3 “Ayışığı"

DEBUSSY       
Prelüdler 1. Kitap No.4 "Sesler ve Kokular Akşam Havasında Uçuşuyor"

CHOPIN           
Balad No.4, Fa minör, Op.52

***

DEBUSSY
Prelüdler 1.Kitap No.9 "Yarım Kalmış Serenad"
Prelüdler 2.Kitap No.3  "Şarap Kapısı"
Estampes, No.2 "Granada'da Bir Akşam"

FALLA
El Amor Brujo (Büyücü Aşkı) Balesinden...
- Pantomima (Pandomim)
- Danza del Terror (Korku Dansı)
- Círculo Mágico (Büyülü Çember)
- Danza Ritual del Fuego (Ateş Ayini Dansı/Ateş Dansı)

FALLA
Fantezi Baetica



.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com



"İstanbul Resitalleri kentteki saf ve düzenli resital içeriğine sahip tek etkinlik."
Ufuk Çakmak

Her Okula 1 Piyano





Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Tobias Feldman & Boris Kusnezow
13 Mart 2018
Sonraki Resital
Zuill Bailey & Natasha Paremski
22 Mayıs 2018
  AKBANK THE SEED NEF Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime SAKIP SABANCI MÜZESİ  
  HERTZ Grand Hyatt GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
  DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE  
    Unicef  

 


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by