© Diane Sierra

Natasha Paremski
© Andrea Joynt


Zuill Bailey

“bailey produced a tone as rich as melted chocolate.”
The Washington Post

"his movements, ornaments, execution and demeanor were all first-class. dvorak’s lovely lines swelled with feeling and fingers flew in the final movement." 
Lincoln Journal Star

"a charismatic soloist. he captured a breadth of color, texture, dynamics and feeling in the virtuoso solo writing." 
Detroit Free Press

Natasha Paremski

"...concentrated and powerful, the soloist rhapsodising in a freely expressive style."
Gramophone

"flawless technique and unstoppable energy"
BBC Music Magazine

"Fher crossed-hand trills towards the end were magical."
Classical Source

"The solo part is intensely demanding and Paremski delivered the goods, with a sizzling, fearless performance" Chicago Classical Review

"Comparisons with Argerich should not be given lightly, but Paremski is so clearly of the same temperament and technique that it is unavoidable here.”
American Record Guide




PROKOFIEV CHOPIN RACHMANINOV
ZUILL BAILEY &
NATASHA PAREMSKI
piyano & çello

22 MAYIS 2018 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Klasik müziğin birinci liginde yer alan Grammy Ödüllü dünyaca ünlü çelist Zuill Bailey 1693 yapımı 325 yıllık Matteo Gofriller çellosu ile İstanbul Resitalleri'nde! Üstelik sahneyi piyanoda Natasha Paremski ile paylaşıyor! Bu muhteşem ikili sezonun öne çıkan en dikkat çekici resitallerinden!

Göz kamaştıran sahne ışığı ve izleyiciyi hayran bırakan güçlü tekniği ile dünyanın dört bir köşesinde heyecan yaratmaya devam eden Rus asıllı Amerikalı piyanist Paremski'nin kazandığı ödüller arasında ilk akla gelenler "Gilmore Young Artist Award" (2006), "Prix Montblanc" (2007), Classical Recording Foundation "Young Artist of the Year" (2010), Los Angeles Philharmonic Sponsorluğundaki "Bronislaw Kaper Büyük Ödülü" (2012) Natasha Paremski'nin piyanizmini BBC Music Magazine ise "Durdurulamaz bir enerji ve kusursuz bir teknik" ifadeleriyle tanımlıyor.

+ +

Zuill Bailey

Kuzey Virginia'da piyanist bir anne ve müzik eğitmeni bir babanın oğlu olarak müzisyen bir ailede dünyaya gelen ve çello ile dört yaşında tanışan Zuill Bailey'nin kız kardeşi de aynı zamanda keman virtüözü. Müzik eğitimini Juilliard School ardından Peabody Konservatuarında tamamlayan sanatçı, 2006'da Moskova Oda Orkestrası'nın 50. Yıl Turnesi kapsamında Rusya'dan Avrupa'ya İsrail'den İngiltere'ye Güney Afrika'dan Amerika'ya uzanan dünya turnesi ile dikkatleri üzerine çekti.

Uluslararası resital ve konserleri, birlikte sahneye çıktığı önemli şef ve orkestraların yanı sıra büyük beğeni toplayan albümleri ile de adı dünya çapında bilinen Zuill Bailey, Venedikli lütiye ustası Matteo Gofriller tarafından 1693'te yapılmış "rosette" adını taşıyan özel bir çello çalıyor.

A.B.D.'nin Disney Hall, Kennedy Center, United Nations, Alice Tully Hall, Carnegie Hall, "Metropolitan Museum of Art" gibi en prestijli salonlarında sahneye çıkan dünyanın en iyi orkestraları ile aynı sahneyi paylaşan sanatçı, Los Angeles Senfoni Orkestrası, Chicago Senfoni Orkestrası, San Francisco Senfoni Orkestrası, Detroit Senfoni Orkestrası, Indianapolis Senfoni Orkestrası, Dallas Senfoni Orkestrası, Louisville Senfoni Orkestrası, Honolulu Senfoni Orkestrası, Nashville Senfoni Orkestrası, Toronto Senfoni Orkestrası, Colorado Senfoni Orkestrası, Minnesota Senfoni Orkestrası, Utah Senfoni Orkestrası, Israel Senfoni Orkestrası, Cape Town Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla çaldı. Itzhak Perlman, Alan Gilbert, Andrew Litton, Neeme Jarvi, Giancarlo Guerrero, James DePriest, Jun Markl, Carlos Kalmar, Andrey Boreyko, Krzysztof Urbanski, Jacques Lacombe, Grant Llewellyn ve Stanislav Skrowaczewski gibi dünyaca ünlü şefler de sanatçının aynı sahneyi paylaştığı isimler arasında yer alıyor.

Davet aldığı festivaller arasında ise İngiltere'de Manchester Çello Festivali, Wimbledon Festivali, Fransa'da Consonances-St. Nazaire, Avusturya'da Avusturya Oda Müziği Festivali, İspanya'da Deia Müzik Festivali, Kanada'da Montreal Müzik Festivali ve New Mexico'da Santa Fe Müzik Festivali ilk akla gelen isimler arasında.

Besteci Michael Daugherty'nin “Tales of Hemingway” adını taşıyan eserinin canlı kaydı 2017 Grammy Ödülleri'nde "En iyi solo performans" ödülünü kazandı. Natasha Paremski'nin de eşlik ettiği Britten Çello senfoni ve sonatları CD'si yayınlanır yayınlanmaz Classical Billboard Listelerinde bir numaraya yükseldi. Dvorak Cello Konçortosu CD'si “Penguin Guide”da "Tüm zamanların en iyi 1000 klasik Kaydı" arasında gösterildi. 2006 ve 2007'de kaydettiği Beethoven’ın çello ve piyano için tüm sonatları Classical Recording Foundation Award ile ödüllendirildi. Bach yorumlarıyla dünyaca ünlü Amerikalı piyanist Simone Dinnerstein ile yaptıkları ve Telarc etiketiyle yayınlanan albümleri dünya çapında büyük beğeni topladı. Zuill Bailey'nin Naxos etiketiyle yayınlanan ödüllü albümü ile birlikte toplam 27 albümü bulunuyor.

HBO televizyonlarında yer alan “Oz” dizisinde de oyuncu olarak yer alan Bailey aynı zamanda iyi bir aktör olarak da kendini kanıtladı. Sanatçının farklı ülke ve televizyonlar için yapılmış kayıt ve DVD'leri de onun sıradışı bir çelist olduğunun bir başka kanıtı.

Zuill Bailey aynı zamanda Texas'da "El Paso Pro-Musica", Alaska'da "Sitka Summer Music Festival", Washington'da "Northwest Bach Festival" ve Arizona'da "Classical Inside and Out Series" festivallerinin de artistik direktörülüğünü yapıyor.

Natasha Paremski

Moskova doğumlu sanatçı piyano çalmaya 4 yaşında başladı, 8 yaşında ailesiyle birlikte önce San Francisco'ya ve daha sonra New York'a taşındı. Kısa bir süre sonra ABD vatandaşı olan Paremski, ilk profesyonel konserini 9 yaşında El Camino Youth Symphony ile Kaliforniya'da verdi. 15 yaşında ise Los Angeles Philharmonic ile sahneye çıktı. 

Bugün, Carnegie Hall (NewYork), Wigmore Hall (Londra), Cadogan Hall (Londra), Louvre Auditorium (Paris) gibi dünyanın prestijli salonlarının ağırladığı sanatçının aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Virginia Senfoni, Alabama Symphony, Berkeley Symphony, Toronto Symphony, San Francisco Symphony, Los Angeles Philharmonic, Baltimore Symphony, Houston Symphony, Dallas Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Taiwan National Symphony, Colorado Symphony, Nashville Symphony, Bournemouth Symphony ve Royal Philharmonic bulunuyor.

ABD ağırlıklı olmak üzere İngiltere, Fransa, Kanada, Arjantin, Lüksemburg, Meksika, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde verdiği resital ve konserlerle uluslararası arenada adından söz ettiren Paremski, özel projelerle de gündemdeki yerini koruyor.

Paremski'nin 2011'deki Avrupa turnesinde, Gidon Kremer ve Kremerata Baltica Orkestrası ile Kremer'in aynı zamanda Artistik Direktörü olduğu Avusturya'daki "Kammermusikfest Lockenhaus" müzik festivalinin 30. Yıldönümü Final Konserinde seslendirdiği Chopin'in 1 ve 2 numaralı piyano konçertoları büyük beğeni toplamıştı. Paremski'nin Gabriel Kahane, John Corigliano, Fred Hersch gibi bestecilerle yeni müziğe odaklanarak genişleyen repertuarı ise yaşından beklenenin çok ötesinde artistik bir olgunluk sunarak dikkatleri çekiyor. BBC Televizyonu için Tchaikovsky'nin hayatını ve çalışmalarını anlatan ve St. Petersburg'da çekilen iki bölümlük filmde 1 numaralı piyano konçertosu başta olmak üzere Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirdi. Ayrıca Robert ve Clara Schumann'ı konu alan Sting, Simon Keenlyside ve Maxim Vengerov'un oynadığı “Twin Spirits” filminde yer aldı. Paremski, New York ve Londra'daki birçok projesinde İngiliz sahne yönetmeni John Caird ile birlikte çalışıyor. Ünlü çelist Zuill Bailey ile ortak albümlerinin yanı sıra konser çalışmalarında da birlikte yer alıyorlar.

 

Brahms'ın 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdiği California Youth Senfoni ile ilk albümünün ardından, Dmitry Yablonsky yönetimindeki Moskova Filarmoni Orkestrası ile iki albüm kaydetti. Albümlerin ilki Rubinstein'ın 4 numaralı piyano konçertosu ve Rachmaninov'un Paganini Rapsodi'sini; ikincisi ise Chopin'nin piyano ve orkestra için yazılmış eserlerini içeriyordu. Fred Hersh'in karma albümünde piyanosu ile yer alan Paremski, 2011'deki ilk solo albümünde Brahms, Kahane, Prokofiev seslendirdi. Sanatçının, Fabien Gabel yönetimindeki Royal Philharmonic Orchestra eşliğinde Tchaikovski ve Rachmaninov seslendirdiği albümü ise 2013'te Naxos etiketiyle yayınlandı.





VIDEO
Beethoven | Concerto for Violin, Cello, and Piano in C major "Triple Concerto"
Rachmaninoff Sonata for Cello & Piano-Andante

P R O G R A M

PROKOFIEV
Çello Sonatı, Op. 119 (çello&piyano)

CHOPIN
Çello ve Piyano için "Polonez Brillante" (Parlak Polonez), Op. 3

***

RACHMANINOV
Piyano ve Çello Sonatı, Op. 19 (çello&piyano)



...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com


"Organizasyonu, program ve sanatçı seçimini, gösteri sırasındaki hizmeti, tüm iletişim çalışmalarını (öncesi - sırası - sonrası) mükemmel bulduğumu söylemeliyim."
Ali Saydam

Her Okula 1 Piyano


Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Javier Perianes
10 Nisan 2018
Sonraki Resital
Karim Said
12 Haziran 2018
  AKBANK THE SEED NEF Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime SAKIP SABANCI MÜZESİ  
  HERTZ Intercontinental Istanbul GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE
           

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

M&K

Hosted by