© Fabian Stürtz

Boris Feldman
© Fabian Stürtz



"His way of interpretation was characterized by classic grace and lightness […]. He felt in all tenderness in soft dynamic waves the detailed beauty of the work. And this at a level that is often found only in matured, more experienced artists”
Thüringer Allgemeine

"... a burst of virtuosic energy... Strongly recommended." Fanfare

"He is not only the master of an impeccable technique, he is also stylistically confident and has that certain instinctive musical flair, which one simply cannot learn. Bravo!"
Ouverture

"most impressive interpretation"
New York Times "

...skillfully contrasting style of the two artists bears witness to a wealth of musical imagination, with which they can be measured with the of interpretations. At the beginning of the allegro, the duo will find charm and elegance in the andante, before it comes to the stormy finale with body and soul." CD Review / Polychrome "Diapason"




MOZART PROKOFIEV RAVEL BRAHMS
TOBIAS FELDMANN &
BORIS KUSNEZOW
piyano & keman

13 MART 2018 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Olağanüstü yeteneği, üç önemli uluslararası yarışmadan (2015 Queen Elisabeth - 2012 Joseph Joachim - 2012 German Music Competition) kazandığı derece ve ödüllerle de tescilli, Almanya'nın çıkardığı tartışmasız en iyi genç kuşak kemancı Tobias Feldmann, 1769 Nicolo Gagliano kemanı ile İstanbul Resitalleri'nde! Üstelik sahneyi yine German Music Competition ödülü sahibi ve Carnegie Hall resitali sonrası New York Times'ın "En etkileyici yorum!" diye övdüğü Rus piyanist Boris Kusnezow ile paylaşıyor!

+ +

Tobias Feldmann'

Tobias Feldmann başta Almanya olmak üzere, İspanya, İtalya, Belçika, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ukrayna'dan Şili'ye, Avusturalya'dan A.B.D.'ne uzanan bir yelpazede resital ve konserler veriyor. Birlikte aynı sahneyi paylaştığı önemli orkestralar arasında Utah Senfoni Orkestrası, Bonn Beethoven Orkestrası, Brüksel Filarmoni Orkestrası gibi orkestralar; şefler arasında ise Karl-Heinz Steffens, Gilbert Varga, Nicholas Milton, Hannu Lintu, Michel Tabachnik, Toshiyuki Kamioka, Nicolás Pasquet ve Paul Meyer gibi isimler yer alıyor. Sanatçının davet aldığı festivaller arasında ilk akla gelen isimler Montecastelli Festivali, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rheingau Musik Festival ve Schleswig-Holstein Musikfestival gibi festivaller. İstanbul izleyicisi ile ilk kez Ekim 2016'da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserleri'nde buluşan sanatçı, geçtiğimiz sezon Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte Sibelius'un keman konçersonu (op.47) seslendirdi.

2014'te GENUIN etiketiyle yayınlanan Beethoven, Ysaÿe, Bartók ve Waxman seslendirdiği ilk albümü uluslararası basında övgü dolu sözlerle karşılandı. Sanatçının piyanist Boris Kusnezow ile kaydettiği Prokofiev, Strauss ve Ravel seslendirdiği Polychrome adını taşıyan Alpha Classics'ten çıkan son albümü Ocak 2017'de yayınlandı. Tobias Feldmann'ın yarışma performanslarının canlı kayıtlarını içeren albümleriyle birlikte toplam 4 albümü bulunuyor.

2009'da kazandığı "German Music Competition" Ödülünün ardından sanatçının piyanizmi bir kez de Carnegie Hall'da verdiği konser sonrası New York Times'ın "En etkileyici yorum" sözleriyle taçlandı!

Boris Kusnezow

Moskova doğumlu Boris Kusnezow ilk müzik eğitimine Gnessin Academy'de başladı. 8 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya taşınan sanatçı, eğitimine Prof. Bernd Goetzke ile Hannover'de devam etti ve halen Almanya'da yaşıyor.

Uluslararası yarışmalarda kazandığı ilk ödüller British Borletti-Buitoni Trust, Deutsche Stiftung Musikleben ve Studienstiftung des Deutschen Volkes gibi yarışmaların bursları ve albüm kayıtları Kusnezow'un müzikal kariyerindeki ilk kilometre taşları oldu. German Music Competition ödülü sahibi Boris Kusnezow'un solo performanslarının yanı sıra oda müziği çalışmaları ve liedlere eşlik ettiği sahne performansları da çalışmaları arasında önemli bir yer tutuyor. Oda müziği toplulukları ve tanınmış solistlerle dünya çapında konserler veriyor.

Almanya'nın farklı şehirleri ağırlıklı olmak üzere Berlin, Paris, Londra, NewYork, Brüksel ve Tokyo gibi şehirlerde; Laeiszhalle, Berlin Konzerthaus, Kioi Hall ve Carnegie Hall gibi salonlarda sahneye çıkan Berlin Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla aynı sahneyi paylaşan sanatçı resital ve konserlerinin yanı sıra aynı zamanda Hannover Üniversitesi'nde de dersler veriyor.

Sanatçının Genuin etiketiyle yayınlanmış Byol Kang, Korbinian Altenberger, Tobias Feldmann ve Byol Kang gibi kemancılarla ayrıca soprano Katja Stube ile birlikte kaydettiği toplam 6 albümü bulunuyor. Tobias Feldmann ile Prokofiev, Strauss ve Ravel kaydettikleri Ocak 2017'de Alpha Classics'ten çıkan Polychrome adını taşıyan son albümü Fransız klasik müzik yayını Diapason'dan en yüksek puan olan "5 Diapason" aldı.  




VIDEO
Joseph Joachim | Romance No. 1
Debussy Cello Sonata

P R O G R A M

MOZART
Keman ve Piyano Sonatı KV.377 Fa majör

PROKOFIEV
Keman ve Piyano Sonatı No.2, Re majör

***

RAVEL
Keman ve Piyano Sonatı "Posthume"

BRAHMS
Keman ve Piyano Sonatı No.2 La Majör Op.100




.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com

"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay

Nejat Başar

Her Okula 1 Piyano

 


Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Xuefei Yang
13 Şubat 2018
Sonraki Resital
Javier Perianes
10 Nisan 2018
  AKBANK THE SEED NEF Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime SAKIP SABANCI MÜZESİ  
  HERTZ Swissotel GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Joy Jazz Inter by MNG  
  DSIGN Flamm EUROMESSAGE  
         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by