© Yoshie Kuwayama


"...Immensely gifted pianist...with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy..."
New York Times

Pianist Pisarenko plays like a young Franz Liszt. [...] Appropriately enough, the first prize went to someone who looked like the young Franz Liszt himself: Vitaly Pisarenko. His reading of Liszt’s Piano Concerto No. 1 was rock solid. The members of the audience listened breathlessly and looked at one another with expressions of amazement. 
Oswin Schneeweisz, Algemeen Dagblad newspaper 

Prize winner Vitaly Pisarenko proved himself to be a musician with a power to convince and does not shy away from risks [...] Pisarenko, who, with his hair style and sharp facial features is reminiscent of Liszt himself, revealed himself to be a dyed-in-the-wool performer. In the opening movement of Beethoven’s Symphony No. 4 and the ‘Danse macabre’ of Saint-Saëns, he also demonstrated a richly developed symphonic imagination.
Thiemo Wind - de Telegraaf newspaper



SCHUBERT LISZT RACHMANINOV PROKOFIEV
VITALY PISARENKO
piyano

9 OCAK 2018 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması "Birincilik" ve Leeds Uluslararası Piyano Yarışması "Üçüncülük" ödüllerinin sahibi "Genç F. Liszt" olarak gösterilen dahi piyanist Vitaly Pisarenko, 11. Sezon'da İstanbul Resitalleri'nde!

New York Times "Üstün yetenekli piyanist!" sözleriyle övdüğü 1987 Kiev doğumlu Rus piyanist Vitaly Pisarenko'nun ismi 2008'de kazandığı Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması zaferi sonrası 25'den fazla ülkeyi kapsayan dünya çapında resital ve konserleri ile klasik müziğin en prestijli salonlarında yer almaya başladı.

++


İlk resitalini 6 yaşında veren sanatçının, Kiev'de başlayan müzik eğitimini Moskova ve ardından Tchaikovsky Konservatuarı takip etti. Tchaikovsky Konservatuarı mezuniyeti sonrası Rotterdam Codarts Konservatuarı ve İtalya'da Oxana Yablonskaya ile devam eden müzik çalışmalarının son durağı Dmitri Alexeev ile Londra 'Royal College of Music' oldu. Vitay Pisarenko, ayrıca Almanya'daki Uluslararası F.Liszt Piyano Akademisinde Elisabeth Leonskaya ile de çalışma fırsatı buldu.

Bugüne kadar resital ve konserler verdiği ülkeler arasında Almanya, İtalya, Fransa, Macaristan, Polonya, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Norveç, Belçika, Brezilya, İsrail, İspanya, Çin, Japonya, Güney Kore, A.B.D. gibi ülkeler; yer aldığı festivaller arasında Flanders Basilica Festivali, Berlin Uluslararası Müzik Festivali, Delft Oda Müziği Festivali, Varşova'da Beethoven Festivali, Arjantin'de Ushuaia Festivali, Polonya'da Uluslararası F. Chopin Piyano Festivali, Amsterdam'da Grachtenfestival, St. Petersburg'da Diaghilev Festivali ve Bolzano'da Busoni Festivali gibi önemli referanslar yer alıyor

Londra'da "Wigmore Hall" ve "Cadogan Hall", Viyana'da Musikverein, Tokyo'da "Tokyo Opera City", Rotterdam'da "De Doelen Concert Hall", Buenos Aires'de "Teatro Colon", Budapeşte'de "The Palace of Arts" Şangay'da "Shanghai Concert Hall", Güney Kore'de "Seoul Arts Centre" gibi salonlarda sahneye çıkan Vitaly Pisarenko'nun aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ilk akla gelen isimler ise Kuzey Hollanda Senfoni Orkestrası, Polonya Ulusal Filarmoni Orkestrası, Moskova Senfoni Orkestrası, Brno Filarmoni Orkestrası ve KBS Senfoni Orkestrası. TROMP Uluslararası Müzik Yarışması Birincisi Heath Quartet de sanatçının oda müziği çalışmalarında aynı sahneyi paylaştığı isimlerden.


Danse Macabre
Liszt - Tarantella



P R O G R A M

SCHUBERT
Drei Klavierstücke D 946 
 
LISZT
Macar Rapsodilerinden No.10 & No.13, S.244

***

RACHMANINOV
Fantezi Parçaları, Op.3 

PROKOFIEV
10 Piyano parçası Op.12



...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com


"İstanbul Resitalleri bu kent kültürüne müthiş bir hizmet."
Hıncal Uluç


 
Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Martina Filjak
12 Aralık 2017
Sonraki Resital
Xuefei Yang
13 Şubat 2018
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ NEF THE SEED  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime HERTZ  
  Republic of Turkey Ministry of Culture and Tourism Divan GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
  DSIGN

Joy Jazz

EUROMESSAGE  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

Ai Weiwei
M&K

Hosted by