© Neil Muir


"The Rodrigo concerto is replete with barely contained explosiveness that recalls Argerich at her best”. Gramophone Magazine.

"Yang's guitar sings as if she had grown up in the shaded courtyards of Andalusia. "
New York Times

"consummate guitar playing from a lady with no equal"
Classic Fm

"Feisty virtuosity, impeccable technique and sensitive musicianship"
New York Times






LEGNANI BACH XU - PACO DE LUCIA GRANADOS DEBUSSY FALLA - VILLA LOBOS - JOBIM - BONFA - GAROTO
XUEFEI YANG gitar

13 ŞUBAT 2018 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Klasik gitarın dünya çapındaki birkaç isminden biri, "Klasik Gitarın Çin'li İmparatoriçesi" Xuefei Yang, 11. Sezonda İstanbul Resitalleri'nde!

Classic FM tarafından günümüzün en iyi 100 sanatçısı arasında gösterilen Çin'in uluslararası ilk kadın gitaristi ve Royal Academy of Music üyesi Yang için New York Sun, "Dünyanın en sıradışı enstrümantalistlerinden biri" diyor. 2000 yılında Ivor Mairants Uluslararası Gitar Yarışması'nı kazanan Yang, bugüne kadar İngiltere, Avrupa ve Asya'dan Kuzey Amerika'ya uzanan 50'den fazla ülkede konser verdi.

+ +

7 yaşında gitar çalmaya başlayan ve ilk kez 10 yaşında Çin Gitar Festivalinde sahneye çıkan Pekin doğumlu Yang'ın bu ilk konseri öyle büyük bir başarı yakaladı ki İspanya Büyükelçisi tarafından kendisine bir konser gitarı hediye edildi. 4 yıl sonra 14 yaşında verdiği Madrid konserinde Yang'ı izleyenler arasında gitar konçertosu ile ünlü 20.yy İspanyol bestecisi Rodrigo da vardı. 17 yaşında John Williams ile tanıştı. Günümüzün efsanevi gitaristlerinden John Williams, 1995 yılındaki Pekin ziyareti sırasında Yang'ı dinledikten sonra öyle çok etkilendi ki kendi Greg Smallman gitarlarından ikisini başta Yang olmak üzere en başarılı müzisyenlerin kullanması için Pekin Merkez Konservatuarı'na hediye etmeye karar verdi. Okul yıllarında Çin, Hong Kong, Japonya, Tayvan, Portekiz, İspanya ve Avustralya'da konserler veren ve radyo-televizyon programlarına katılan Yang, 2002 yılında Royal Academy of Music'ten akademinin en yüksek derecesi DipRAM ile mezun oldu, akademinin Principal ödülü ile onurlandırıldı ve olağanüstü başarıları nedeniyle Royal Academy of Music üyeliğine kabul edildi.

Carnegie Hall, Lincoln Center, Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Royal Festival Hall, Philharmonie Berlin, Concertgebouw, Konzerthaus, Vienna Concert Hall, Madrid National Auditorium, Taipei National Concert Hall, Beijing National Centre of Performing Arts ve Hong Kong City Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında sahneye çıkan Yang, Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Liverpool Orchestra, Hamburg Symphony Orchestra, Rotterdam Symphony Orchestra, Hong Kong Symphony Orchestra, New Zealand Symphony Orchestra, Detroit Symphony Orchestra, China Philharmonic, English Chamber Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Northern Symphonia Orchestra, BBC Concert Orchestra, Hungarian Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra gibi önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor. BBC Proms, Uluslararası Edinburgh Festivali, Shanghai MISA Festivali ve Pekin Uluslararası Müzik Festivali gibi festivallerden davetler alıyor.

Barok ve Romantik dönemden, Türklerden ve hatta Beatles'tan ilham alarak günümüz modern müziğine uzanan bir derleme olan ilk albümünü 1999'da kaydeden Yang, 2003te Almanya Hollanda ve Belçika stadyumlarında gerçekleşen "Pop Meets Classics" etkinliklerindeki performansları ile de "Nights of Proms" albümünde yer aldı. 800.000'den fazla izleyicinin katıldığı 2003'teki bu konserlerde Yang 54 konçerto seslendirdi.

 

2005'te "Si Ji" adı ile yayınlanan albümü Yang'a ithafen yazılmış ve Çin kültüründen ilham alan parçalardan oluşuyordu. Bir yıl sonra 2006'da "Romance de Amor" albümü EMI etiketiyle yayınlandı. Canton Radio China tarafından "2008'in En İyi Enstrümantal Albümü" seçilen ve Gramaphone Magazine tarafından Temmuz 2008'de editörün seçimi etiketini alan "40 Degrees North" albümünde ise her ikiside 40 derece Kuzey enlemlerinde olan, Çin'den İspanya'ya uzanan müziklere yer veriyordu. Yang, aynı yıl 'Platin Satış' seviyesine ulaşan Hong Kong'lu pop star Leo Ku'nun albümünde de Ku'ya gitarı ile eşlik etti. Ertesi yıl 2009'da Classical BRIT Awards tarafından yayınlanan "Best of Classical BRITS" albümde yer aldı. Yang'ın 2010 yılında yayınlanan Rodrigo'nun gitar konçertoları albümü büyük beğeni topladı. Londra'daki ünlü Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen ve Bach konçertolarından oluşan albümü ise yine EMI Classics tarafından 2012'de yayınlandı. "Bach Konçertoları" albümü Gramophone'nun Specialist Classical kategorisinde 6. sıraya ve Amazon - String Corcertos listelerinde bir numaraya yükseldi. Son İstanbul resitalinin ardından üç albümü daha yayınlanan Yang'ın en son 2016'da Decca etiketiyle çıkan "Colors of Brazil" solo albümü ile birlikte toplam 13 albümü bulunuyor.

P R O G R A M

LUIGI LEGNANI (1790 - 1877)
Rossini’nin Willam Tell Operası üvertüründen Andante ve Allegro

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Lavta Süiti, La minör BWV 995
- Prelude
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Gavotte I
- Gavotte II en Rondo
- Gigue

XU CHANGJUN (1957 - )
Sword Dance (Kılıç Dansı) (arn. Xuefei YANG)

***

PACO de LUCIA (1947 - 2014)
Reflejo de Luna (Ayın Yansıması)

ENRIQUE GRANADOS (1867 - 1916)
İki Parça
La Maja de Goya (Goya'nın Kadını)
Spanish Dance (İspanyol Dansı) No.4 Villanesca

DEBUSSY & FALLA
3 Parça (10:00)*
CLAUDE DEBUSSY (1862 - 1918)

La fille aux Cheveux de Lin (Keten Saçlı Kız)
MANUEL de FALLA (1876 - 1946)
Homenaje, pour le Tombeau de Debussy (Debussy'ye Saygı) Millers Dance, Three Cornered Hat (Üç Köşeli Şapka 2. Süitten Miller'ın Dansı)

VILLA-LOBOS & JOBIM & BONFA & GARATO
Brezilyalı Bestecilerden
HEITOR VILLA-LOBOS (1887 - 1959)
Scottish Choro (İskoç Choro)
ANTONIO CARLOS JOBIM (1927 - 1994)
Felicidade (Mutluluk Kaynağı) (arn. Roland Dyens)
LUIZ BONFA (1922 - 2001)
Manha de Carnaval (Karnaval Sabahı) (arn. Baden Powell/Hodel) GAROTO (1915 - 1955)
Lamentos do Morro (Morro'nun Ağıtları)(arn. Raphael Rabello)

 



...................................................

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com

"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali


Her Okula 1 Piyano




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Vitaly Pisarenko
9 Ocak 2018
Sonraki Resital
Tobias Feldman & Boris Kusnezow
13 Mart 2018
  AKBANK THE SEED NEF Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime SAKIP SABANCI MÜZESİ  
  HERTZ PERA PALAS GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI
JOY FM
Joy Jazz Inter by MNG  
  DSIGN Flamm EUROMESSAGE  
       

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by