İstanbul Resitalleri 11. Sezonu bugüne kadar ki en zengin programı ile dünyanın dört bir yanından uluslararası gözde sanatçıları İstanbul'da ağırlıyor!

İstanbul Resitalleri 11. Sezonu, bugüne kadar ki en zengin programı ile İstanbullu klasik müzikseverleri dünyanın dört bir yanından muhteşem virtüözlerle buluşturuyor! Yeni sezon solo piyano, solo gitar, çello&piyano ve piyano&keman duo performansları ile toplam 12 uluslararası sanatçıyı ağırlıyor. Yeni sezonun bir başka yeniliği ise tüm resitaller için Salı günlerinin seçilmiş olması...

Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de gerçekleşen İstanbul Resitalleri Ekim 2017'de başlayıp Haziran 2018'e kadar dokuz ay boyunca devam ederek İstanbul'a yakışan bir ev sahipliği içinde her ay özel bir resital ile hem dünya salonlarının gözde virtüözlerini İstanbul'a davet ederek kentin kültürel hayatına ciddi bir katkıda bulunuyor hem de İstanbul adının uluslararası platformda yine bir kez daha saygıyla anılmasına vesile oluyor!

İstanbul Resitalleri 11. Sezon Açılışı, 10 Ekim'de iki önemli ismi aynı anda ağırlıyor! 1737 Francesco Goffriller yapımı yaklaşık 300 yıllık çellosu ile barok müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden ünlü Fransız Çelist Ophélie Gaillard'a Altın Madalya'lı ünlü İsviçreli piyanist Cédric Pescia piyanosu ile eşlik ediyor.

İstanbul Resitalleri'nin ilk kez 16 yaşında genç bir piyano dehası olarak ağırladığı İsviçre'li piyanist Teo Gheorghiu, aradan geçen yaklaşık 10 yılda günümüz genç kuşağın gözde piyanistlerinden biri olarak dünyanın önemli salonlarına adını yazdırdı. Teo, 14 Kasım'da İstanbul Resitalleri'nde!

2017 yılının son resitalini, tutkulu piyanizmi, güçlü tekniği ile hem ödülleri hem de klasik müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan son yılların en heyecan uyandıran isimlerinden 2009 Cleveland Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Martina Filjak 12 Aralık'ta veriyor!
Yeni yılı, New York Times "Üstün yetenekli piyanist!" sözleriyle övdüğü hem piyanizmi hem de artistik tavırları nedeniyle "Genç Liszt" olarak gösterilen F. Liszt Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi dahi Rus piyanist Vitaly Pisarenko ile 9 Ocak'ta karşılıyoruz.

Klasik gitarın dünya çapındaki birkaç isminden biri ve Çin'in uluslararası ilk kadın gitaristi Xuefei Yang, 13 Şubat'ta İstanbul Resitalleri'nde! Bugüne kadar 50'den fazla ülkede konser veren Yang için New York Sun "Dünyanın en sıradışı enstrümantalistlerinden biri" diyor.

Mart ayında yine bir duo resital ile iki önemli müzisyeni ve 1769 Nicolo Gagliano yapımı özel bir kemanı ağırlıyoruz. Almanya'nın çıkardığı tartışmasız en iyi genç kuşak kemancı Tobias Feldmann ve Rus piyanist Boris Kusnezow 13 Mart'ta aynı sahneyi paylaşıyorlar. Feldmann'ın olağanüstü yeteneği, üç önemli uluslararası yarışmadan (Queen Elisabeth - Joseph Joachim - German Music Competition) kazandığı derece ve ödüllerle tescilli. Kusnezow ise 2009'da kazandığı "German Music Competition" Ödülünün ardından Carnegie Hall'da verdiği konser ile New York Times'tan "En etkileyici yorum" sözleriyle tam not aldı.

The Telegraph'ın "Dokunuşun sıcaklığıyla kutsanmış kusursuz ve rafine bir piyanist!" sözleriyle övdüğü 2012'de İspanya Kültür Bakanlığı tarafından verilen "Ulusal Müzik Ödülü"nü kazanan ve yayınlanmış 13 albümü bulunan İspanyol piyanist Javier Perianes 10 Nisan'da İstanbul Resitalleri'nde!

Sezonun öne çıkan en dikkat çekici resitallerinden Mayıs resitali 22 Mayıs'ta muhteşem bir ikiliyi ağırlıyor. Klasik müziğin en üst liginde yer alan 2016 Grammy Ödüllü dünyaca ünlü çelist Zuill Bailey 1693 yapımı 325 yıllık Matteo Gofriller çellosu ile İstanbul Resitalleri'nde! Üstelik sahneyi piyanoda Rus asıllı Amerikalı piyanist Natasha Paremski ile paylaşıyor! "Gilmore Young Artist Award"ın da sahibi olan ödüllü piyanist Paremski için New York Times "Scriabin'in bile çalmak için sağ elini sakatladığı söylenen 'Islamey Fantasy'yi seslendirirken güçlü tekniği ile piyanoya meydan okuyan bir virtüözite sergiledi! " diye yazmıştı.
İstanbul Resitalleri 11. Sezon Finali, 2014 ICMA Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Solo Albümü" Ödülünü ve 2015 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Genç Sanatçısı" Ödülü kazanan 2016'da ise Grammy'e aday gösterilen Alman piyanist Joseph Moog ile 12 Haziran'da gerçekleşiyor!