© Roshan Adhihetty



“Teo Gheorghiu brings youthful fire to Dvorák’s sublime Piano Quintet Op.81 with the Carmina Quartet … considerable charm and zest, particularly in the scherzo and finale.”
Stephen Pritchard, The Observer

 “The 1887 Piano Quintet was Dvořák's second attempt at the form. It's most notable for its incorporation of folk themes, particularly the second movement "Dumka", which furnishes pianist Teo Gheorghiu his greatest opportunity, his delicately expressive approach eschewing grand gestures but ensuring that the haunting melody remains suitably foregrounded.”
The Independent

“He simply had everything: leaps, runs, repititions, dynamic contrasts, lines of expression – nothing was ignored in his thrilling playing. Teo Gheorghiu is a huge talent.”
General-Anzeiger Bonn

"His touch on the keyboard is of blinding clarity. His differentiation of acoustic perspectives is astounding. His playing is regular and brilliant.”
Tribune de Geneve




BRAHMS CHOPIN SCHUMANN MUSSORGSKY
TEO GHEORGHIU
piyano

14 KASIM 2017 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri'nin ilk kez 16 yaşında dahi bir piyanist olarak ağırladığı TEO, aradan geçen yaklaşık 10 yılda dünya piyanistler liginde yer almak için ciddi bir yol katetti. Bugün dünyanın önemli salonlarında sahneye çıkan İsviçre'li sanatçı, günümüz genç kuşağın gözde piyanistlerinden!

2004 yılında kazandığı San Marino Uluslararası Piyano Yarışması ve 2005 yılında kazandığı Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması'nın ardından yıldızı parlayan dahi piyanist, 2009'da Deutsche Grammophon etiketiyle ilk albümünü yayınladı. 2010 yılında Bürger for Beethoven Society' tarafından Beethoven'ı en iyi yorumlayan solist veya orkestra şeflerine verilen 'Beethoven Ring' ödülüne layık görüldü. 'Beethoven Ring' daha önceki yıllarda Gustavo Dudamel, Julia Fischer ve Lisa Batiashvili gibi isimlere verilmişti.

+ +

Müzik eğitimine Londra'da Purcell School, Philadelphia'da Curtis Institute ve yine Londra'da Royal Academy of Music'te devam eden Teo'nun 2006 yılında çekilen piyano dehası bir çocuğun hayatının anlatıldığı Vitus adlı sinema filminde baş rol oyuncusu olarak yer alması da onun dünya çapında bilinirliğine önemli bir katkıda bulundu.   

Zürich Tonhalle konserini dünyanın önemli salonlarında verdiği konserler takip etti. Özellikle Londra'da Queen Elisabeth Hall, Royal Festival Hall, Barbican Centre ve Royal Albert Hall ve Washington'da Phillips Collection resital ve konserler verdiği salonlar arasında ilk akla gelen isimler. Sanatçı New York'tan Paris'e, Tokyo'dan St Petersburg'a uzanan bir yelpazede dünyanın dört bir yanında sahneye çıkıyor.

Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise Tokyo Senfoni Orkestrası, Basel Senfoni Orkestrası, Cenevre Oda Orkestrası, Utah Senfoni Orkestrası, Zürich Oda Orkestrası, Tokyo New City Orkestrası ve Bern Senfoni Orkestrası gibi orkestralar yer alıyor. Howard Griffiths ve Andrey Boreyko gibi şefler de Teo'nun aynı sahneyi paylaştığı isimler arasında. Lucerne Festivali, Mecklenburg Vorpmmern, Beethovenfest Bonn, Rostock, Enescu ve Dvorak Prag festivalleri de Teo Gheorghiu'nun davet edildiği festivallerden bazıları.

 


Sanatçı, 2015'te Sony Classical etiketiyle yayınlanan son albümünde Schubert ve Liszt seslendirdi.





VIDEO
Kreisler/Rachmaninov: Liebesleid
Portrait of a Pianist

P R O G R A M

BRAHMS
3 Intermezzo Op. 117 

CHOPIN
Mazurkalar Op. 59 

SCHUMANN 
Kinderszenen Op.15
           

***

MUSSORGSKY 
Pictures at an Exhibition (Bir Sergiden Tablolar) 

.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com

"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır."
Ali Saydam




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Ophelie Gaillard & Cedric Pescia
10 Ekim 2017
Sonraki Resital
Martina Filjak
12 Aralık 2017
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime NEF  
  Republic of Turkey Ministry of Culture and Tourism PERA PALAS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
  DSIGN Joy Jazz EUROMESSAGE  
    GL EVENTS    

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K
  Ai Weiwei

Hosted by