© Marco Boggreve



"Schnyder’s awareness of structural detail informed his interpretation throughout… and his intelligence and aristocratic musicianship found the music’s essential character."
Washington Post

"Schnyder has been described as a ‘piano poet’ and many have compared his aesthetic vision to other great pianists such as Kempff and Barenboim. "
News and Reviews


BEETHOVEN BARTOK SCHUBERT.
OLIVER SCHNYDER piyano

15 NİSAN 2017 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

"Tuşların İsviçreli starı" olarak bilinen Oliver Schnyder, İstanbul Resitalleri'nin hemen ardından İzmir'den davet almış bir kez de İzmir'de ayakta alkışlanmıştı. Washington Post'un "aristokrat bir müzisyen" dediği Schnyder'ın piyanizmi dünya basınında efsanevi virtüözler Kempff, Barenboim, Fleisher, Perahia ve Brendel ile karşılaştırılıyor!
Sanatçı için bir referans da Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan "mükemmelliğin en yüksek seviyesi"

+ +

Müthiş bir çekim gücüne sahip sahne enerjisi ve pozitif kişiliği ile de büyük bir beğeni toplayan 44 yaşındaki sanatçı son 15 yıldır dünya salonlarının en beğenilen piyanistleri arasında yer alıyor.

1991 ve 2000 yılları arasında çeşitli yarışmalarda derece ve ünvanlarla ödüllendirilen Oliver Schnyder, 25 yaşında Zürih'te tamamladığı müzik eğitiminin ardından önce NewYork'ta "Piyanonun Amerikan First Lady'si" olarak bilinen Ruth Laredo (1937- 2005) ile daha sonra 1998-2001 yılları arasında Baltimore'da Amerikalı efsanevi piyanist ve şef Leon Fleisher ile müzik çalışmalarına devam etti.

Avrupa'ya döndükten sonra Zürih Tonhalle Orkestrası Müzik Direktörü ünlü maestro David Zinmann'ın daveti üzerine seslendirdiği Saint-Saens konçertosu basında öyle büyük ses getirdi ki profesyonel kariyerinde bir milad olan 2002'deki bu konserin ardından dünya salonları ve festivallerinden ard arda davetler aldı.

Ayrıca, solo resital ve konserlerinin yanı sıra Julia Fischer, Veronika Eberle ve Sol Gabetta gibi isimlerle yaptığı oda müziği çalışmaları da Oliver Schnyder'in dünya klasik müzik çevrelerindeki popülerliğini arttırdı.

Oliver Schnyder'in sahneye çıktığı salonlar arasında ilk akla gelenler: New York'ta Carnegie Hall, Londra'da Wigmore Hall, Amsterdam'da Concertgebouw, Zürih'te Tonhalle, Bonn'da Beethovenhaus, Brüksel'de Palais des Beaux Arts, St. Petersburg'da Philharmonic Hall, Dortmund'da Konzerthaus, Cenevre'de Victoria Hall, Milano'da Sala Verdi, Moskova'da Tschaikowsky Hall, Tokyo'da Opera City Concert Hall ve Washington'da Kennedy Center.

Londra Filarmoni, Hong Kong Senfoni, Tchaikovsky Senfoni, İsrail Senfoni, WDR Belgrad Filarmoni, Orchester Musikkollegium Winterthur, Lucerne Senfoni Orkestrası gibi büyük orkestralar ile aynı sahneyi paylaşan sanatçı için oda müziği çalışmaları da ayrı bir önem taşıyor. Çeşitli oda müziği orkestralarının yanı sıra kurucusu olduğu Schnyder Trio'da keman virtüözü Andreas Janke ve çelist Benjamin Nyffenegger ile oda müziği de yapıyor. 2013'ten bu yana ise Baden'deki (İsviçre) "Piano District" klasik müzik dizisi Oliver Schnyder'ın artistik direktörlüğünde gerçekleşiyor.

Lucerne, Schwetzingen, Zürih, Ruhr Piyano Festivali, Menuhin Festival Gstaad, Musiksommer gibi birçok festivalden davet alan Oliver Schnyder'ın İsviçre radyo ve televizyonlarının yanı sıra aralarında BBC televizyonu ve Classic FM'in de bulunduğu Alman, Çin ve ABD gibi uluslararası radyo ve tv kanalları için yapılmış birçok kaydı da bulunuyor.

Uluslararası basında büyük beğeni toplayan albümleri, Gramophone'da Wilhelm Kempff'in kayıtları ile kıyaslanıyor, çeşitli yayınlarda ayın CD'si seçiliyor, “CHOC de Classica” gibi etiketler alıyor ve ICMA'da yılın en iyi albümleri arasında aday gösteriliyor.

Schnyder, 2013'te Sony Classical'dan çıkan albümünde İsviçre'nin en eski orkestrası "Orchester Musikkollegium Winterthur" (1875) eşliğinde Mendelssohn'un piyano konçertolarını kaydetti. Övgü dolu eleştiriler alan albüm, klasik müziksever ses tutkunları için ayrıca RCA Red Seal etiketi taşıyor. Piano News bu albüme "İşte, nihayet beklediğimiz Mendelssohn!" şeklinde övgü dolu sözlerle yer verdi.



VIDEO
J. S. Bach - Jesu, Joy of Man's Desiring, arr. Myra Hess, BWV 147

J. S. Bach - English Suite No. 2 A minor BWV 807 - Prelude

P R O G R A M

BEETHOVEN
Piyano Sonatı No.9, Mi majör, Op.14 No.1
Piyano Sonatı No.27, Mi minör, Op.90
BARTOK
Piyano Sonatı (1926), Sz.80 - BB.88

***

SCHUBERT
Piyano Sonatı Do minör, D.958 (31:00)



.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL - 140TL - 160TL - 190TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com






"İstanbul Resitalleri kentteki saf ve düzenli resital içeriğine sahip tek etkinlik."
Ufuk Çakmak

Kamil Şükûn



Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Cristina Ortiz
16 Mart 2017
Sonraki Resital
Paolo Restani
12 Mayıs 2017
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  Swiss Consulate Nobel Ilaç  
  Pegasus CUMHURİYET MNG KARGO  
  ANDANTE RIXOS ANTALYA Daily Sabah  
  DSIGN MAS EUROMESSAGE  
  KIYI JOY FM GL EVENTS  
     

 


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by