© Lisa Marie Mazzucco



"If you only have 1 hour, 18 minutes: Listen to pianist Simone Dinnerstein's recording of Bach's Goldberg Variations (Telarc), a timeless, meditative, utterly audacious solo debut."
O, The Oprah Magazine

"Dinnerstein’s hands an astonishing richness of opulence, brilliance, muted hues and quiet clarity spoke eloquently and moved inevitably in an intense and moving performance."
The Washington Post

"arresting freshness and subtlety"
Time

"lean, knowing, and unpretentious elegance"
The New Yorker

"personality, verve, and thoughtfulness"
The Washington Post

"An utterly distinctive voice in the forest of Bach interpretation, Ms. Dinnerstein brings her own pianistic expressivity to the 'Goldberg' Variations, probing each variation as if it were something completely new. She learned them herself and recorded them herself, then Telarc picked up the album and it became one of the success stories of the year."
The New York Times




JOHANN SEBASTIAN BACH
SIMONE DINNERSTEIN
piyano

16 MART 2017 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


İstanbul Resitalleri'nin başladığı yıl 2007'de Telarc etiketiyle çıkan, Bach Goldberg Varyasyonları adını taşıyan ve Amerikan Billboard listelerinde daha satışlarının ilk haftasında bir numaraya yerleşen albümü, öyle büyük ses getirdi ki dünya onu Amerika'lı Bach Piyanisti olarak tanıdı. New York'tan dünya salonlarına bir fırtına gibi estiği resital ve konserleri birbirini takip etti.

The Oprah Magazine'in "Sadece 1 saat 18 dakikanız varsa Simone Dinnerstein'ın "Bach Goldberg Varsaysonları" albümünü dinleyin!" sözleri oldukça iddialı gibi görünse de bu çok başarılı albüm, New York Times, Los Angeles Times, New Yorker ve Time Out New York tarafından “2007'nin En İyileri” listelerinde yer alırken amazon.com'da "2007'nin En İyi CD'si" seçildi; Eylül 2008'de ise Diapason d'Or ödülünü kazandı.

2011 ve 2012'de çıkan "Bach: A Strange Beauty" ve "Something Almost Being Said" adını taşıyan Bach albümleri de daha yayınlandığının ilk haftası en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yerini alınca Simone Dinnerstein'ın usta bir Bach yorumcusu olduğu tescillenmiş oldu.


+ +

'Bach Piyanisti' olarak büyük üne kavuşan NewYork'lu sanatçının piyanizmini, dünya basını, kişilikli, derin ve zarif kelimeleri ile tanımlıyor.

Amerika'nın ünlü müzik okulu "The Juilliard School"dan mezun olan Dinnerstein, "Astral Artist National Auditions Award" ve iki kere de "the Classical Recording Foundation Award" kazandı.

2005'te Carnegie Hall'da verdiği ilk resitalinin ardından Bach yorumu ile öyle büyük bir beğeni topladı ki ardından Viyana'da Konzerthaus, NewYork'ta Metropolitan Müzesi ve Lincoln Center, Londra'da Wigmore Hall'un da aralarında bulunduğu dünyanın en önemli merkezlerinde sahneye çıktı. Konser ve resitallerini bir fırtına gibi estiği dünya turneleri izledi. Uluslararası çevrelerde süratle ün kazanan sanatçının büyük başarı yakalayan albümleri ve uluslararası basının övgü dolu sözleri Dinnerstein'ın ününü pekiştirdi. Lincoln Center "Great Performers" dizisinde de sahneye çıkan Simone Dinnerstein'ın davet edildiği festivaller arasında Mostly Mozart, Aspen, Ravinia ve Stuttgart Bach festivalleri, birlikte sahneye çıktığı orkestralar arasında Atlanta Senfoni, New York Filarmoni, Viyana Senfoni, Çek Filarmoni, Montreal Senfoni ve Tokyo Senfoni gibi orkestralar sayılabilir.

BBC radyoları, Alman Ulusal Televizyonu, Gramophone, BBC Music Magazine, Classic FM Magazine, The New York Times, The Wall Street Journal, Stern, The Sunday (Londra) Times Magazine, The Daily Telegraph, The Independent, The Guardian, ve Frankfurter Allgemeine Zeitung da Dinnerstein'a yer veren ve övgüyle bahseden yayınlar arasında ilk akla gelen isimler.


2010 yılında SONY CLASSICAL sanatçısı olan Simone Dinnerstein'ın 2015’te çıkan "Broadway-Lafayette" son albümüyle birlikte toplam 9 albümü bulunuyor.


VIDEO
BACH: 'Inventions & Sinfonias' I
BACH: 'Inventions & Sinfonias' II

P R O G R A M

JOHANN SEBASTIAN BACH
Goldberg Variations BWV 988

Aria - Andante espressivo
Variation 1 - Allegro moderato
Variation 2 - Allegretto
Variation 3 - Canone allunisuono
Variation 4 - Listesso movimento
Variation 5 - Allegro vivace
Variation 6 - Canone alla seconda
Variation 7 - Un poco vivace
Variation 8 - Allegro
Variation 9 - Canone alla terza
Variation 10 - Fughetta
Variation 11 - Allegro e leggiero
Variation 12 - Canone alla quarta in moto contrario
Variation 13 - Andantino
Variation 14 - Allegro moderato
Variation 15 - Canone alla quinta in moto contratrio
Variation 16 - Ouverture
Variation 17 - Allegro
Variation 18 - Canone alla sesta
Variation 19 - Allegro vivace
Variation 20 - Allegro
Variation 21 - Canone alla settima
Variation 22 - Alla breve
Variation 23 - Allegro moderato
Variation 24 - Canone allottava
Variation 25 - Andante espressivo
Variation 26 - Allegro
Variation 27 - Canone alla nona
Variation 28 - Allegro
Variation 29 - Brillante
Variation 30 - Quodlibet
Aria da capo - Andante espressivo

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:120TL - 140TL - 160TL - 190TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com




"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay

 

Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Peter Jablonski
14 Şubat 2017
Sonraki Resital
Oliver Schnyder
15 Nisan 2017
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS Nobel Ilaç THE GRAND TARABYA  
  Daily Sabah CUMHURİYET MNG KARGO  
  ANDANTE RIXOS ANTALYA JOY FM  
  DSIGN MAS EUROMESSAGE  
  KIYI Yaamur  
         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by