İSTANBUL RESİTALLERİ "DECENNIUM" 10. YIL
MUHTEŞEM SEZONU SİZLERİ BEKLİYOR!

Dünya salonlarının uluslararası gözde virtüözlerini 10 yıldır İstanbul'lu klasik müzikseverlerle buluşturan İstanbul Resitalleri, 2016-2017 "Decennium" Onuncu Yılında bugüne kadar en iyi ve en beğenilen sanatçılarından oluşan muhteşem bir sezonda sizleri bekliyor!

2016 Ekim ayında başlayıp 2017 Haziran ayına kadar devam edecek 9 ay süren sezon boyunca her ay sıra dışı bir virtüöz yine Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de sahneye çıkacak.

Sezon Açılışı, 2009 BBC Müzik Ödülleri “Yılın En İyi Enstrümantal Albümü”; 2011 Gramophone Ödülleri “En İyi Konçerto Albümü”; 2012 ICMA (International Classical Music Awards) “Yılın Sanatçısı” ödül ve ünvanlarına sahip İstanbul Resitalleri'nin 2007 yılında ilk konserini vermek üzere Türkiye'ye gelen ünlü Fransız virtüöz Jean-Efflam Bavouzet ile 15 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşiyor.

Sezonun ikinci resitali ise New York Times'ın “Scriabin’in bile çalabilmek için elini sakatladığı söylenen ‘Islamey Fantasy’de güçlü tekniği ile piyanoya meydan okudu!" diye yazdığı; 2006 “Gilmore Young Artist Award”, 2007 “Prix Montblanc”, 2012 “Bronislaw Kaper Büyük Ödülü” sahibi Rus asıllı Amerika'lı piyanist Natasha Paremski ile 19 Kasım'da!

2016 yılının son resitali, İstanbul Resitalleri'nin başlamasına ilham olan, yaşayan en iyi Beethoven yorumcularından, dünya salonlarının İrlanda'lı piyano virtüözü John O’Conor'ı 16 Aralık Cuma akşamı ağırlıyor. İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Onursal Üyesi O'Conor, sayısız madalya, nişan, ünvan ve ödüle sahip.

2017 yılının ilk resitalini ise günümüzün en iyi Rus piyanistlerinden kabul edilen Alexei Volodin veriyor. 14 Ocak Cumartesi akşamı İstanbul izleyicisi ile buluşacak olan Volodin, son yıllarda müthiş beğeni toplayan ve dünyanın dört bir yanında soluksuz verdiği resital ve konserleri ile ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor.

10. Sezon'un süprizi bu kez Şubat ayında "Sevgililer Günü Özel Resitali" oldu. İsveç'li piyanist Peter Jablonski, 14 Şubat Salı akşamı müzik ve aşk için İstanbul Resitalleri'nde!  “Hayatınızda bir veya birkaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir müzisyen, olağanüstü bir yetenek, çok iyi bildiğinizi sandığınız bir eseri size yeniden, yeni baştan düşündürür...” diyor Washington Post, Jablonski için...

Sezon, baharın ilk günlerinde 16 Mart Perşembe akşamı Cristina Ortiz'ı konuk ediyor! 35 albümü ve 30 yılı aşkın konser piyanistliği ile “Piyanonun Büyük Hanımefendisi” kabul edilen altın madalyalı Cristina Ortiz, 10. Yılı “Saf Chopin” özel resitali ile taçlandırıyor.

“Tuşların İsviçreli starı” olarak bilinen ve piyanizmi dünya basınında efsanevi virtüözler Kempff, Barenboim, Perahia ve Brendel ile karşılaştırılan İsviçre'li virtüöz Oliver Schnyder son 15 yıldır dünya salonlarında İsviçre bayrağını gururla taşıyor! Schnyder, 15 Nisan Cumartesi akşamı İstanbul'da!

Sezon, 12 Mayıs Cuma akşamı, klasik müzik dünyasının en popüler İtalyan virtüözlerinden Paolo Restani'yi ağırlıyor! Restani, 35 yıllık müzik kariyeri ve özellikle romantik dönem repertuarındaki usta yorumları ile dünya salonlarının en gözde İtalyan piyanistlerinden.

ve İstanbul Resitalleri "Dicennium" sezonunun finali, 90’ın üzerinde albüme ve İsveç Kraliyet Madalyası “Litteris et Artibus”e sahip dünyaca ünlü İsveç'li piyano virtüözü Roland Pöntinen ile 10 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşiyor.