© Andrea Joynt



"flawless technique and unstoppable energy"

BBC Music Magazine


"Fher crossed-hand trills towards the end were magical."".
Classical Source

"The solo part is intensely demanding and Paremski delivered the goods, with a sizzling, fearless performance"
Chicago Classical Review

"Comparisons with Argerich should not be given lightly, but Paremski is so clearly of the same temperament and technique that it is unavoidable here.”
American Record Guide




BRAHMS CHOPIN
NATASHA PAREMSKI
piyano

19 KASIM 2016 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


"Scriabin'in bile çalmak için sağ elini sakatladığı söylenen 'Islamey Fantasy'yi seslendirirken güçlü tekniği ile piyanoya meydan okuyan bir virtüözite sergiledi! " New York Times

İşte bu sözler, 2014'te İstanbul izleyicisiyle ilk kez buluşan Rus asıllı Amerikalı piyanist Natasha Paremski'nin daha ilan ettiğimiz anda büyük bir merak ve ilgi ile karşılanmasına sebep olmuş; resital sonrası izleyicilerimizin büyük beğenisini kazanan Paremski'nin unutulmaz performansı ayakta alkışlanmıştı!

İstanbul Resitalleri 10. Sezonu ile ikinci kez misafirimiz olacak Natasha Paremski'nin piyanizmini BBC Music Magazine "Durdurulamaz bir enerji ve kusursuz bir teknik" ifadeleriyle tanımlıyor.

Göz kamaştıran sahne ışığı ve izleyiciyi hayran bırakan güçlü tekniği ile dünyanın dört bir köşesinde heyecan yaratmaya devam eden Paremski'nin kazandığı ödüller arasında ilk akla gelenler "Gilmore Young Artist Award" (2006), "Prix Montblanc" (2007), Classical Recording Foundation "Young Artist of the Year" (2010), Los Angeles Philharmonic Sponsorluğundaki "Bronislaw Kaper Büyük Ödülü" (2012)

+ +

Moskova doğumlu sanatçı piyano çalmaya 4 yaşında başladı, 8 yaşında ailesiyle birlikte önce San Francisco'ya ve daha sonra New York'a taşındı. Kısa bir süre sonra ABD vatandaşı olan Paremski, ilk profesyonel konserini 9 yaşında El Camino Youth Symphony ile Kaliforniya'da verdi. 15 yaşında ise Los Angeles Philharmonic ile sahneye çıktı.

Bugün, Carnegie Hall (NewYork), Wigmore Hall (Londra), Cadogan Hall (Londra), Louvre Auditorium (Paris) gibi dünyanın prestijli salonlarının ağırladığı sanatçının aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Virginia Senfoni, Alabama Symphony, Berkeley Symphony, Toronto Symphony, San Francisco Symphony, Los Angeles Philharmonic, Baltimore Symphony, Houston Symphony, Dallas Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Taiwan National Symphony, Colorado Symphony, Nashville Symphony, Bournemouth Symphony ve Royal Philharmonic bulunuyor.

ABD ağırlıklı olmak üzere İngiltere, Fransa, Kanada, Arjantin, Lüksemburg, Meksika, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde verdiği resital ve konserlerle uluslararası arenada adından söz ettiren Paremski, özel projelerle de gündemdeki yerini koruyor.

Paremski'nin 2011'deki Avrupa turnesinde, Gidon Kremer ve Kremerata Baltica Orkestrası ile Kremer'in aynı zamanda Artistik Direktörü olduğu Avusturya'daki "Kammermusikfest Lockenhaus" müzik festivalinin 30. Yıldönümü Final Konserinde seslendirdiği Chopin'in 1 ve 2 numaralı piyano konçertoları büyük beğeni toplamıştı. Paremski'nin Gabriel Kahane, John Corigliano, Fred Hersch gibi bestecilerle yeni müziğe odaklanarak genişleyen repertuarı ise yaşından beklenenin çok ötesinde artistik bir olgunluk sunarak dikkatleri çekiyor. BBC Televizyonu için Tchaikovsky'nin hayatını ve çalışmalarını anlatan ve St. Petersburg'da çekilen iki bölümlük filmde 1 numaralı piyano konçertosu başta olmak üzere Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirdi. Ayrıca Robert ve Clara Schumann'ı konu alan Sting, Simon Keenlyside ve Maxim Vengerov'un oynadığı “Twin Spirits” filminde yer aldı. Paremski, New York ve Londra'daki birçok projesinde İngiliz sahne yönetmeni John Caird ile birlikte çalışıyor. Ünlü çelist Zuill Bailey ile ortak albümlerinin yanı sıra konser çalışmalarında da birlikte yer alıyorlar.


Brahms'ın 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdiği California Youth Senfoni ile ilk albümünün ardından, Dmitry Yablonsky yönetimindeki Moskova Filarmoni Orkestrası ile iki albüm kaydetti. Albümlerin ilki Rubinstein'ın 4 numaralı piyano konçertosu ve Rachmaninov'un Paganini Rapsodi'sini; ikincisi ise Chopin'nin piyano ve orkestra için yazılmış eserlerini içeriyordu. Fred Hersh'in karma albümünde piyanosu ile yer alan Paremski, 2011'deki ilk solo albümünde Brahms, Kahane, Prokofiev seslendirdi. Sanatçının, Fabien Gabel yönetimindeki Royal Philharmonic Orchestra eşliğinde Tchaikovski ve Rachmaninov seslendirdiği albümü ise 2013'te Naxos etiketiyle yayınlandı.



VIDEO
Rachmaninov # 3, Andrew Litton / Bergen Philharmonic
Beethoven "Tempest" Part 1

P R O G R A M

BRAHMS
Piyano Sonatı No.3, Fa minör, Op.5
CHOPIN
3 Mazurka Op.63
Sherzo No.4, Mi majör, Op.54

***

BRAHMS
Paganini Varyasyonları 1. ve 2. Kitap, La minör, Op.35

 




.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL - 140TL - 160TL - 190TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com


"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır."
Ali Saydam




Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Jean Efflam Bavouzet
15 Ekim 2016
Sonraki Resital
John O'Conor
16 Aralık 2016
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS PERA PALAS  
  Daily Sabah CUMHURİYET MNG KARGO  
  ANDANTE RIXOS ANTALYA JOY FM  
  DSIGN MAS EUROMESSAGE  
  KIYI Casa Flor by Carolin Almozlino Yaamur  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by