© B. Eolovega



"The brilliant musicianship of Peter Jablonski."
The Times

"virtuoso pianism left the audience stunned."
Pianist

"The finest of today's young pianists, he attacked Rachmaninov's Rhapsody with bravura, panache and mercurial wit."
"playing of honed delicacy impressively balanced by power and depth of tone."
The Guardian

"his simple yet sensitive touch and his impeccable technique which was made outstandingly obvious in a short piece, composed by Jablonski himself, in which to our greatest satisfaction, the pianist moves about his instrument as nimbly as a cat."
Le Figaro






LISZT SCHUBERT DEBUSSY COPLAND BERNSTEIN
PETER JABLONSKI piyano

14 ŞUBAT 2017 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


İstanbul Resitalleri'nin 10. Yıldönümü bugüne kadar en çok sevilen piyanistlerinden İsveç Kraliyet Madalyası sahibi Peter Jablonski'siz düşünülemezdi!

Mart 2008'de İstanbul Resitalleri ilk sezonunda bilet rezervasyonları için telefonlarımızın susmadığı günler Peter Jablonski'yi gelecek yıllarda daha çok dinleyeceğimizin ilk göstergesiydi. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğu dönemde Peter Jablonski'yi bir kez daha ağırladık; bu kez sahneyi Cihat Aşkın ve Aşkın Ensemble ile paylaştı. Londra'da Kraliyet Müzik Akademisi yıllarında aynı evi paylaşan iki genç müzisyeni, yıllar sonra müzikal kariyerlerinin zirvesinde Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da buluşturmak ayrı bir anlam taşıyordu. En son Mart 2014'te İstanbul Resitalleri'nde dinlediğimiz Peter Jablonski 10. Sezon'da 14 Şubat Sevgililer Günü özel resitali için Türkiye'ye geliyor.

"Hayatınızda bir veya birkaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir müzisyen, olağanüstü bir yetenek, size çok iyi bildiğinizi sandığınız bir eseri yeniden, yeni baştan düşündürür. İşte bu mucize Perşembe gerçekleşti. Bu büyük yetenek, İsveçli piyanist Peter Jablonski..."
Washington Post

+ +

Ülkesi İsveç'in uluslararası arenadaki gurur kaynağı ve aynı zamanda İsveç Kraliyet Madalyası sahibi Peter Jablonski, 20 yılı aşkın konser piyanistliği ve izleyiciyi büyüleyen performansları ile beş kıtada büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Jablonski'nin karizmatik ve sağlam virtüözitesini, Sunday Telegraph şu sözlerle tanımlıyor: "Rahmaninov'un sonsuz çekiciliğini anımsatan bir piyanizm"

İlk piyano derslerine 6 yaşında İsveç'te başlayan Jablonski, müzik eğitimine daha sonra Londra'da İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi'nde devam etti. İlk solo resitalini 11 yaşında veren sanatçı, seslendirdiği Beethoven 1. Piyano Konçertosu ile ülkesi İsveç'in Harika Çocuğu ünvanını kazandı ve henüz on sekiz yaşına gelmeden yurtdışı konserlerine başladı. İsveç ve Danimarka Radyo Orkestraları eşliğinde verdiği konserler büyük ses getirdi ve Vladimir Ashkenazy tarafından Gershwin Piano Konçertosu’nu kaydetmek üzere davet edildi. Decca etiketiyle yayınlanan bu kayıtlar Jablonski'nin ününü uluslararası bir platforma taşıdı.
Peter Jablonski, 2005 yılında İsveç Kralı tarafından ‘Litteris et Artibus’ Madalyası ile onurlandırıldı. Jablonski, dünyanın en prestijli salonlarında verdiği resital ve konserlerinin yanı sıra İsveç Karlskrona Oda Müziği Festivali'nin Artistik Direktörlüğü'nü de yürütüyor.

 

Bugün, Tokyo'dan Londra'ya, Paris'ten NewYork'a uzanan resital ve konserleri ile uluslararası klasik müzik arenasının gözde piyanistleri arasında yer alan sanatçı, Queen Elisabeth Hall (Londra), Konzerthaus (Berlin), Berwaldhallen (Stokholm), Suntory Hall (Tokyo) ve Lincoln Center (New York) gibi dünyanın prestijli salonlarında sahneye çıkıyor. Peter Jablonski, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Varşova Filarmoni, Stokholm Kraliyet Filarmoni, BBC Senfoni, Los Angeles Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni ve La Scala Filarmoni gibi büyük orkestralarla birlikte aynı sahneyi paylaşıyor. Aynı sahneyi paylaştığı dünyaca ünlü şefler arasında ise Vladimir Ashkenazy, Riccardo Chailly, Myung-Whun Chung, Charles Dutoit, Valery Gergiev ve Esa-Pekka Salonen gibi isimler yer alıyor.

P R O G R A M

LISZT          
Balad No.2, Si minör, S.171 
SCHUBERT  
Piyano Sonatı, La minör, D 784, Op.posth.143

***

CLAUDE DEBUSSY
4 Prelüd / Prelüdler 2.Kitap   
L'isle Joyeuse, La majör 
COPLAND
4 Piyano Blues 
COPLAND/ BERNSTEIN
El Salon Mexico

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL - 140TL - 160TL - 190TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com




"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali


 

Kamil Şükûn


 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Alexei Volodin
14 Ocak 2017
Sonraki Resital
Cristina Ortiz
16 Mart 2017
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS Nobel Ilaç PERA PALAS  
  Daily Sabah CUMHURİYET MNG KARGO  
  ANDANTE RIXOS ANTALYA JOY FM  
  DSIGN
MAS
EUROMESSAGE  
  KIYI Yaamur  
         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by