© Peter Rigaud



“Ashkar’s is an art that disguises art and his performances are among the finest in the catalogue.”
Gramophone Magazine

"It could be said that if Beethoven himself was looking down, he would in turn have been delighted with Ashkar’s sparkling treatment of the fiendish passage.”
The Northern Echo, UK

"Ashkar was a sensitive interpreter of Mendelssohn’s music, as well as having a brilliant technique.
Classical Melbourne


"He captures just the right balance of clarity, swiftness of attack, poetry and élan: every note shines with sun-reflecting clarity as the finales whirl along. Mendelssohn’s limitless passagework wonderfully even and always musically shaped.”
BBC Music Magazine



BEETHOVEN
SALEEM ASHKAR
piyano

8 EKİM 2015 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri Yeni Sezon Açılışı, Dünyanın en prestijli salonlarında ve en önde gelen orkestralarıyla verdiği başarılı konserlerin ardından, uluslararası arenada Beethoven yorumculuğuyla ünlenen Saleem Ashkar ile "Saf Beethoven" resitaline ayrıldı.

17 yaşındayken Zubin Mehta tarafından keşfedilen ve İsrail Filarmoni ile Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirmesi için davet alan 1976 İsrail doğumlu 39 yaşındaki sanatçı, müzik eğitimini Londra'da Royal Academy of Music'te tamamladı.

+ +

Ashkar'ın 1998'de Daniel Barenboim'un batonu altında New York Carnegie Hall performansı öyle büyük beğeni topladı ki hemen ardından Chicago Senfoni ile çalmak üzere davet edildi.

Ashkar'ın aynı sahneyi paylaştığı dünyanın önde gelen orkestraları arasında Viyana Filarmoni, İsrail Filarmoni, La Scala Filarmoni, Concertgebouw, Leipzig Gewandhaus, Milano Filarmoni Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası, Londra Senfoni Orkestrası, Birmingham Senfoni Orkestrası, Berlin Radyo Senfoni Orkestrası, NDR Hamburg Orkestrası, Çek Ulusal Senfoni Orkestrası, Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası, Mariinsky Orkestrası ve Danimarka Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestralar bulunuyor.

Düzenli olarak birlikte çalıştığı Zubin Mehta ve Daniel Barenboim gibi efsanevi şeflerin yanı sıra bugüne kadar Riccardo Muti, Fabio Luisi, Lawrence Foster, Philip Jordan, Nikolaj Znaider ve Christoph Eschenbach gibi dünyaca ünlü şeflerin batonu altında çaldı. Büyük beğeni toplayan piyanizminin bir diğer referansı da NSO Şefi (National Symphony Orchestra, Washington) Eschenbach'ın Ashkar ile ilk çalışmasının hemen ardından sanatçıyı Dusseldorf Senfoni Orkestrası ile Haziran 2010'da yapılan özel Schumann Doğumgünü Konserin'de Schumann konçertosu seslendirmesi için davet etmesi oldu.

Sahneye çıktığı festivaller içinde ilk akla gelenler arasında La Roque d'Anthéron (Fransa), Klavier-Festival Ruhr (Almanya), Palais des Beaux Arts (Brüksel), Schleswig-Holstein Festival (Almanya), Kudüs Uluslararası Oda Müziği Festivali (İsrail), Menton Festival (Fransa), Morgenland Festival Osnabrueck (Almanya) Sintra & Evora Festival (Portekiz), Ravinia & Risør Festival (Norveç) gibi uluslararası festivaller yer alıyor.

Sanatçının, İngilteredeki The Sage Gateshead ile işbirliği kapsamında üç sezon içinde tamamlanmak üzere başladığı, Beethoven'ın piyano sonatlarını içeren ve 2015-2016 sezonunda da devam edecek olan Beethoven maratonu, uzak doğudan Amerika'ya uzanan dünya çapında resital ve konserleri içinde özellikle Avrupa ağırlıklı konserlerinde önemli bir yer tutuyor.

2005'te EMI Classics'ten çıkan ilk albümünden sonra sanatçı 2013'te Decca plak şirketi ile anlaştı. 2013'te Decca etiketiyle yayınlanan albümünde Beethove'ın 1 ve 4 numaralı piyano konçertolarını seslendirdi. Saleem Ashkar'ın, Mendelssohn 1 ve 2 numaralı piyano koncertolarını seslendirdiği ve büyük beğeni toplayan son albümü 2014'te yine Decca etiketiyle yayınlandı. Gramophone Magazine albümü bugüne kadar yayınlanmış en iyi kayıtlar arasında gösterdi.



VIDEO
Beethoven Sonata Cycle no. 1, Sage, Gateshead
Ludwig Van Beethoven, Piano Concerto No. 1 in C major

P R O G R A M


"SAF" BEETHOVEN
Piano Sonatı No.1 Fa minör, Op. 2
Piano Sonatı No.23 Fa minör, Op. 57

***

Piano Sonatı No.26 Mi Bemol, 'Les Adieux', Op. 81a
Piano Sonatı No.31 La Bemol majör, Op. 110



.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL
Tel: 0216 556 9800 biletix.com

 





"İstanbul Resitalleri dizisi dünyanın parlayan yıldızlarını yanı başımıza getirmekle İstanbul sanat yaşamında taze bir soluk oluşturdu."
Evin İlyasoğlu



Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Oliver Schynder
4 Haziran 2015
Sonraki Resital
Laure Favre-Kahn
14 Kasım 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS CUMHURİYET STEIGENBERGER MASLAK  
         
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  REGNUM MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI   DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

 

 

M&K

Hosted by