© Marco Boggreve

Zhang Zuo
© Jiyang Chen


Yoo
"Esther Yoo made [the opening of Mozart's Violin Concerto in A major] blossom wondrously with her clear and intensely resonating violin tone and her highly sensitive interpretation.”
Siegener Zeitung

Yoo
"In Yoo's hands, the dreamy, swaying slow movement was like a ballet's love adagio, and the final movement resembled a vivacious dancing festivity scene.” 
Helsingin Sanomat

Zuo
"taking us to another reality…bright, expressive and moving to the extreme” & "a powerful, passionate and compelling representation of pure artistry"
Los Angeles Times


Zuo
"full of enthusiasm and glamour, radiating the vigor of youth" 
Gramophone



BACH MENDELSSOHN SIBELIUS BRAHMS TCHAIKOVSKY GLAZUNOV
ESTHER YOO &
ZHANG ZUO
keman &piyano

12 MART 2016 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


10. Uluslararası Sibelius Keman Yarışması'nda henüz 16 yaşındayken birincilik kazanan Esther YOO, 2010'da kazandığı bu zaferin ardından uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. İki yıl sonra 2012'de Uluslararası Queen Elisabeth Yarışması'nı o güne kadar kazanan en genç sanatçı olma ünvanı da Kore'li virtüözün oldu. BBC tarafından 2014-2016 "New Generation Artist" seçilen Esther Yoo, kendisine gizli bir koleksiyoner tarafından verilen “Prince Obolensky” adını taşıyan 1704 yapımı çok özel bir Stradivarius çalıyor.

2013 Queen Elisabeth Yarışması, Çin 1. Uluslararası Piyano Konçertosu Yarışması, Gina Bachauer (ABD) gibi yarışmalarda birincilik ve ödüller kazanan Zhang ZUO, tutkulu piyanizmi ve tanrıvergisi yeteneği ile günümüzün sıradışı piyanistleri arasında kabul ediliyor.

+ +

Esther YOO

Amerika doğumlu Koreli sanatçının ebeveyinlerinin ilgi ve öncülüğünde çok küçük yaşlarında New York Carnegie Hall ve Lincoln Center konserleri ile başlayan müziğe ilgisi çok kısa zamanda profesyonel bir boyut kazandı. Ailesi, iş gereği New York'tan Belçika'ya taşınınca Yoo da ilk müzik eğitimini Avrupa'da tamamladı. Sanatçı, Münih'te "Hochschule für Musik und Theater"da Ana Chumachenco ve Brüksel'de Queen Elisabeth Music Chapel'de Augustin Dumay ile müzik çalışmalarına halen devam ediyor. Keman çalmaya 4 yaşında başlayan Esther Yoo, ilk konçertosunu seslendirdiğinde 8 yaşındaydı. 12 yaşında Uluslararası Henryk Wieniawski Keman Yarışması Gençler Kategorisi Birincilik Ödülü'nü ve "European Union Award for Music Art for Youth" ödülünü kazandı.

Yoo, Vladimir Ashkenazy ve 2014'te kaybettiğimiz efsanevi şef Lorin Maazel gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldu. Birlikte sahneye çıktığı orkestralar arasında ise BBC Senfoni Orkestrası, Philharmonie Südwestfalen, Bilkent Senfoni Orkestrası, İsveç Gävle Senfoni Orkestrası, İngiltere Philharmonia Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, BBC İskoç Senfoni Orkestrası, Varşova Filarmoni Orkestrası, Hong Kong Filarmoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası ve Belçika Ulusal Orkestrası gibi önemli orkestralar yer alıyor. Dahi virtüözün sahneye çıktığı festivaller arasında Seul Uluslararası Müzik Festivali, Belçika'da Kamermuziek Houtland Festival, Fransa'da Festival du Château de Chambord ve Prag'da Dvořák Prague Festival sayılabilir. Yoo, Salford'daki BBC Stüdyolarında, Michael Seal yönetimindeki BBC Filarmoni eşliğinde Brunch Keman Konçertosu No.1'in kayıtlarını Mart 2015'te tamamladı.

Zhang ZUO

BBC tarafından 2013-2015 "New Generation Artist" seçilen Zhang Zuo'nun müzikal yeteneği ilk olarak 5 yaşındayken Almanya'da keşfedildi. Daha sonra Çin'e döndüğünde ülkesinde Hong Kong Filarmoni Orkestrası, Şangay Filarmoni Orkestrası ve Pekin Filarmoni Orkestrası gibi önde gelen orkestralar tarafından en fazla ilgi gören dahi piyanistlerden biri oldu.

Çin'de 'Shenzhen Arts School'da tamamladığı ilk eğitiminin ardından müzik eğitimine devam etmek üzere New York'ta dünyanın önemli müzik kurumlarından biri olan "The Juilliard School'dan davet aldı. Buradaki eğitimi sırasında "Petschek Piano Award" ile ödüllendirilen sanatçı artistik çalışmalarına Leon Fleisher ile devam ediyor aynı zamanda çağımızın efsanevi piyanistlerinde Alfred Brendel'den müzikal tavsiyeler alıyor.

Piyanizmi, Çin'de 1. Uluslararası Piyano Konçertosu Yarışması, Amerika'da Gina Bachauer Uluslararası Piyano Yarışması, Ukrayna'da Krainev Uluslararası Piyano Yarışması, Belçika'da 2013 Queen Elizabeth Yarışması, 3. Şangay Uluslararası Piyano Yarışması, 7. Uluslararası Franz Liszt Piyano Yarışması ve 2009'da New York'ta “Vendome Virtuoso” kazandığı "The Vendome Prize" Yarışması gibi uluslararası yarışmalarda kazandığı birincilik ve ödüllerle tescilli Zhang Zuo, resital ve konserlerinde izleyicilerden büyük beğeni topluyor.

Zuo, New York'ta Carnegie Hall ve Lincoln Center, Washington'da " Kennedy Center for the Performing Arts", Londra'da Wigmore Hall, Paris'te Salle Cortot, Moskova'da "Bolshoi Hall" ve Brüksel'de "Palais des Beaux-Arts" gibi dünyanın en prestijli salonlarında sahneye çıktı. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Londra Filarmoni Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası, BBC Filarmoni Orkestrası, Şangay Senfoni Orkestrası, Cincinatti Senfoni Orkestrası gibi büyük orkestralar yer alıyor.


VIDEO ESTHER YOO
PROKOFIEV Violin Concerto No.2-1st Movement
VIDEO ZHANG ZUO

BEETHOVEN: Sonate nr 18 in Es op 313

P R O G R A M

BACH
Keman partita No.2’den Chaconne, Re minör, BWV 1004 (Solo Keman)
MENDELSSOHN
Sonat, Fa majör, MWV Q26
SIBELIUS
Sonat, Mi majör Op.80

***

BRAHMS
Sonat No.2, La Majör
TCHAIKOVSKY
Waltz-Scherzo, Do majör, Op.34
GLAZUNOV
Raymonda Op.57'den Grand Adagio, Re majör

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com




"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay

 

Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Angela Hewitt
12 Şubat 2016
Sonraki Resital
Víkingur Ólafsson
7 Nisan 2016
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
Artful Living GL EVENTS 42 MASLAK THE GRAND TARABYA
      CUMHURİYET    
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  Daily Sabah EUROMESSAGE  
  KIYI Nobel Ilaç DSIGN  
  MAS REGNUM MNG KARGO  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by