© Bernd Eberle



Ms. Hewitt is one of those rare musicians who seem to get something into their heads and hearts and find it at their fingertips instantaneously.
New York Times

"This Art of Fugue is marvellous. The variety and beauty of tone alone make compelling listening, bringing contrasts, clarity and warmth to Bach’s intellectual marvels.”
The Times

"I know of no musician whose Bach playing on any instrument is of greater subtlety, beauty of tone, persuasiveness of judgement or instrumental command than Hewitt’s is here."
BBC Music Magazine

"Hewitt is Hyperion's top-selling artist and one of the busiest pianists on earth"
Evening Standard

"Hewitt's playing radiates joy, wit and profound understanding of the composer's keyboard style. This series is one of the record glories of our age."
Sunday Times




.SCHUBERT HAYDN BACH BEETHOVEN
ANGELA HEWITT piyano

12 ŞUBAT 2016 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Efsanevi Kanadalı piyanist Angela Hewitt, uzun yıllardır Hyperion Record etiketiyle yayınlanan bol ödüllü albümleri, dünyanın en iyi salonlarında verdiği resital ve konserleri ile çağımızın en önemli piyanistlerinden biri olarak klasik müziğin en üst katmanlarında yer alıyor.

Sayısız birincilik, ödül ve ünvanın sahibi Hewitt, Kanada Kraliyet Cemiyeti Üyesi, İngiliz Kraliyet Nişanı (OBE) ve Kanada Devlet Nişanı (OC) sahibi. Hewitt, 2006 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı" ve 2010 MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçildi.

+ +

Müzisyen bir ailede dünyaya gelen Angela Hewitt, 3 yaşında piyano çalmaya başladı. İlk konserini verdiğinde dört, ilk bursunu kazandığında beş yaşındaydı. İlk resitalini ise 9 yaşında veren Hewitt, Toronto Kraliyet Konservatuarı'nı bitirdi. Ottava Üniversitesi'nde Fransız piyanist Jean-Paul Sévilla ile çalışma fırsatı buldu.

Sanatçı, ilk kez 1978'de İtalya'daki Viotti Yarışması'nda birincilik kazandı. Bu ilk ödülünü Leipzig Uluslararası Bach Yarışması (Almanya), Washington D.C. Uluslararası Bach Yarışması, Zwickau Uluslararası Schumann Yarışması (Almanya), Cleveland Casadesus Yarışması, La Scala'daki Dino Ciani Yarışması (Milano) ve Toronto Uluslararası Bach Yarışması büyük ödülleri takip etti. 2000 yılında devlet nişanı alarak Kanada Kraliyet Cemiyeti Üyesi olan Hewitt, 2006 yılında kraliçenin doğum günü onuruna OBE (İngiliz Kraliyet Nişanı) ile ödüllendirildi.

Angela Hewitt, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan Japonya'ya, Rusya'dan Avusturalya'ya kadar dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veriyor. Londra, New York, Paris, Los Angeles, Toronto, Tokyo, Seul, Sidney, Melbourne, Varşova, Milano, Lizbon, Venedik, Zürich, Stuttgart ve Hong Kong gibi şehirlerde, Carnegie Hall, Concertgebouw, Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Lincoln Center, Sidney Opera House, Queen Elizabeth Hall gibi dünyanın en önemli salonlarında sahneye çıkıyor. Angela Hewitt'in birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında BBC Senfoni Orkestrası, Houston Senfoni Orkestrası, Dallas Senfoni Orkestrası, Cleveland Senfoni Orkestrası ile Avusturalya Oda Orkestrası ve Deutsche Kammerphilharmonie Bremen Oda Orkestrası gibi orkestralar yer alıyor. Osaka, Prag, Hong Kong, Oslo ve Edinburg Festivali gibi önemli festivaller de Hewitt'in davet aldığı festivallerden bazıları.

Angela Hewitt, 2005 yılından beri İtalya'da her yıl düzenlenen Trasimeno Müzik Festivali'nin Artistik Direktörü. Dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlerin izlediği ve yedi gün süren bu festival İtalya'daki Trasimeno gölü kıyısında bulunan Malta Şövalyeleri Kalesi'nde gerçekleşiyor. Bu yedi gün boyunca Hewitt yedi resital veriyor ve yanı sıra pek çok müzisyen, opera sanatçısı, oda müziği orkestrası ve şefler festivalde yer alıyor.

2003'te Kraliyet Filarmoni Ödüllerinde "BBC Radyo 3 Dinleyici Ödülü" verilen Angela Hewitt, 1985 yılından beri Londra merkez olmak üzere İngiltere, Kanada ve İtalya üçgeninde bir yaşam sürdürüyor. Ottawa,Toronto, Queen's, Open, Mount Saint Vincent ve Saskatchewan üniversitelerinde onursal üyelikleri bulunuyor.

Bugüne kadar yayınlanmış 30'dan fazla albümü bulunan Angela Hewitt'in İngiliz Plak şirketi Hyperion Records etiketi taşıyan albümü büyük beğeni topluyor. Sanatçının Bach Konçertoları albümü daha yayınlanır yayınlanmaz Amerikan Billboard listelerine girdi ve Gramophone Magazine tarafından "Ayın Albümü" seçildi. 2005'te tamamlanan ve Bach'ın başlıca piyano eserlerini kaydettiği 11 yıllık projesi için ise The Sunday Times "Çağımızın gurur duyulacak kayıtlarından biri" diye yazdı. The Guardian, Angela Hewitt'i "Çağımızın en önde gelen Bach piyanisti" olarak gösteriyor. 2011'de Mozart'ın tüm konçertolarını kaydetmek üzere başladığı maratonun ilk CD'si yayınlandı. 2012'de Debussy'nin solo piyano için yapıtlarından oluşan albümünü aynı yıl Temmuz ayında Schumann'ın eserlerini kaydettiği ikinci albümü takip etti. Sanatçının Bach "Füg Sanatı" adını taşıyan son albümü ise 2014'te yayınlandı.



VIDEO
CLAUDE DEBUSSY "Clair de lune
SCHUMANN - Introduction and Concert Allegro, Op 134'

P R O G R A M

SCHUBERT
 
Moments Musicaux, Op.94 No.1-3
HAYDN
Sonat, Si minör, Hob. XVI/32
Fantezi, Do majör, Hob. XVII/4
BACH
Kromatik Fantezi ve Füg, Re minör, BWV 903

***

BACH
Partita No.2, Do minör, BWV 826
BEETHOVEN
Piyano Sonatı No.26, Mi bemol majör, Op.81a (“Les Adieux”)


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com




"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali


 

Kamil Şükûn


 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Finghin Collins
14 Ocak 2015
Sonraki Resital
Esther Yoo - Zhang Zuo
12 Mart 2016
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS Artful Living THE GRAND TARABYA  
      CUMHURİYET    
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
 
Daily Sabah
EUROMESSAGE  
  KIYI Nobel Ilaç DSIGN  
  MAS REGNUM MNG KARGO  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by