DÜNYA BU SANATÇILARI DİNLİYOR !

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu uluslararası arenada ülkeleri İsrail, Fransa, Almanya, İrlanda, Kanada, Kore, Çin, İzlanda, Ürdün ve Rusya'yı başarıyla temsil eden klasik müziğin dahi virtüözlerini ve efsanevi piyanistlerini ağırlıyor!

İstanbul Resitalleri 9. sezonu, dünya klasik müzik takvimlerinin 2015-2016 programlarında yer alan sıradışı sanatçıları, Ekim'den Haziran'a 9 ay boyunca, İstanbul'un en prestijli adreslerinden Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de İstanbul izleyicisi ile buluşturuyor.

08 Ekim 2015 açılış resitali ile başlayacak olan yeni sezon, 04 Haziran 2016 tarihinde muhteşem bir final resitali ile sona erecek.

2015-2016 Yeni Sezon Açılışı, efsanevi şef Zubin Mehta'nın keşfi olan uluslararası arenada Beethoven yorumculuğuyla ünlü İsrail'li piyanist Saleem Ashkar ile 08 Ekim'de "Saf Beethoven" resitaline ayrıldı. 2001 New York Uluslararası "Pro Piano" Yarışması birinciliğinin ardından uluslararası klasik müzik dünyasında başarılı Chopin yorumu ve izleyiciyi büyüleyen sahne enerjisi ile popülerliğini koruyan ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, Chopin'e ithaf ettiği ve Mayıs 2014'te yayınlanan 11. albümü ile 14 Kasım'da yeniden İstanbul'da! 2015 yılının kapanışını 12 Aralık'ta Leipzig Uluslararası Bach Yarışması (2002) birinciliğinin ardından adını son on yıldır usta Bach yorumculuğu ile pekiştiren Alman piyano virtüözü Martin Stadtfeld yapacak. Stadtfeld, son 14 yıldır hiçbir piyanistin birinciliğe layık görülmediği yarışmada hem birinci olmuş hem de yarışmayı o güne kadar kazanan ilk Alman piyanist olma ünvanını elde etmişti. 2016 yılı İrlanda'lı sıradışı bir virtüöz Finghin Collins ile 14 Ocak'ta başlayacak. 1999 İsviçre Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Collins'in Uzak Doğu'dan Avrupa ve Amerika'ya uzanan uluslararası başarılı performansları klasik müzik dünyasında büyük beğeni topluyor. İstanbul Resitalleri'nin 12 Şubat'ta konuğu, efsanevi Kanadalı piyanist Angela Hewitt! Bol ödüllü albümleri, dünyanın en iyi salonlarında verdiği resital ve konserleri ile çağımızın en önemli piyanistlerinden Hewitt, sayısız ödül ve ünvanın yanı sıra, Kanada Kraliyet Cemiyeti Üyesi, İngiliz Kraliyet Nişanı (OBE) ve Kanada Devlet Nişanı (OC) sahibi. Sezonun süprizi ise 12 Mart'ta bir duo resital! Henüz 16 yaşındayken 10. Uluslararası Sibelius Keman Yarışması'nda birincilik kazanan Kore'li keman virtüözü Esther YOO, kendisine gizli bir koleksiyoner tarafından verilen 1704 yapımı çok özel bir Stradivarius çalarken sahneyi tutkulu piyanizmi ve tanrıvergisi yeteneği ile günümüzün sıradışı piyanistleri arasında kabul edilen Çin'li piyanist Zhang ZUO ile paylaşacak. New York Times'ın "Muhteşem bir piyanist!" dediği, ülkesi İzlanda'da çok sevilen ve üç kez "Yılın Sanatçısı" seçilen Vikingur Olafsson 07 Nisan'da İstanbul Resitalleri'nde! Olafsson'u tanıdıkça onun ne kadar sıradışı bir müzisyen olduğuna daha yakından tanık olacaksınız. Sezonun en merak uyandıran isimlerinden biri de 9 Mayıs'ta Ürdün'lü dahi piyanist Karim Said. Dünyaca ünlü şef Daniel Barenboim'in 10 yaşında keşfettiği Said için ilk yorumu "Ona ne öğretebilirsiniz ki o zaten herşeyi biliyor!" olmuştu. İstanbul Resitalleri 2015-2016 sezonu 04 Haziran'daki final resitali Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük yorumcularından, 30'u aşkın albümü ve etkileyici performanları ile dünya çapında bir kariyere sahip efsanevi Rus piyanist Nikolai Demidenko ile gerçekleşecek.