© Caroline Doutre



"Chopin himself would have been impressed if he had known the talented, the delightful Laure Favre-Kahn"

L'Union de Reims


"Favre-Kahn delivers a formidable interpretation of the [Schumann] Piano Concerto".
The Strad Magazin

"Engagée, habitée, sensible et décidée, Laure Favre-Kahn déploie une sonorité à la fois charnue et souple, révélatrice d'un beau tempérament de musicienne”
Classica




CHOPIN TCHAIKOVSKI RACHMANINOV SCRIABINE HAENDEL BIZET GRANADOS BARTOK MOZART DE FALLA
LAURE FAVRE-KAHN
piyano

14 KASIM 2015 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Uluslararası klasik müzik dünyasında hem aldığı ödüller ve başarılı Chopin yorumu hem de izleyiciyi büyüleyen sahne enerjisi ile popülerliğini koruyan ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, Chopin'e ithaf ettiği ve Mayıs 2014'te yayınlanan 11. albümü ile tekrar İstanbul'da!

Paris Konservatuarı'nı 17 yaşında en yüksek derece
"Premier Prix" ile bitiren sanatçı, 1998'de kaydettiği Chopin albümünün başarısı üzerine Cannes Midem Müzik Festivaline kabul edildi. 2001 yılında ise New York Pro Piano Competition'da oybirliği ile kazandığı "Birincilik" ödülü, New York Carnegie Hall konseri ile taçlandı. Bu performansın NY Times'tan aldığı övgü dolu eleştiriler Laure Favre Kahn'a aynı yıl "Pro Piano Yılın Sanatçısı" ünvanını da getirdi.

+ +

Laure Favre-Kahn, Avrupa ağırlıklı olmak üzere Asya'dan Amerika'ya uzanan konserleri ve özel projeleri ile popülerliğini korumaya devam ediyor. Sanatçının sıradışı ve özel sahne performansları arasında en dikkat çeken 2013 yazında Avignon Festivali'nde sergilediği, büyük beğeni toplayan “Chopin... Sırlar" isimli projesi oldu. Charles Berling'in sesinden sır dolu mektuplara, Laure Favre-Kahn Chopin'in notaları ile cevap veriyordu. Laure Favre-Kahn'ın son dönem proje ve birliktelikleri arasında, son yıllarda klasik müzik dünyasında bir fırtına gibi esen keman virtüözü Nemanja Radulović ile duo konserleri de yine oldukça dikkat çekici.

Favre-Kahn müzik çalışmalarının yanısıra Filipinli sokak çocuklarına yardım eden Caméléon isimli cemiyetin "İyilik Elçisi" ünvanıyla 2004'ten bu yana çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Sanatçı, Fransa'da Chorégies (Orange), Chopin Festivali (Bagatelle), Rencontres Musicales (Evian), Les Flâneries Musicales (Reims), TransClassiques (Paris), Festival de Radio France (Montpellier), Les Eclectiques (Rocamadour) ve Rencontres Internationales Chopin (Nohant) gibi festivallerde sahneye çıkıyor.

 Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise ilk akla gelenler; Fransız Senfoni Orkestrası, Monte Carlo Filarmoni Orkestrası, Nancy Senfoni Orkestrası, Cannes Orkestrası ve Hong Kong Senfoni Orkestrası.

20 yaşında kaydettiği ilk albümünde, Schumann seslendiren sanatçı ertesi yıl 1998'de kaydettiği Chopin albümü ile büyük beğeni topladı. Laure Favre-Kahn'ın daha sonraki albümlerinde ise Rachmaninoff, Gottschalk ve Çaykovski'nin eserleri yer aldı. Sanatçının, Rheims Yaz Festivalinde verdiği konserlerde yapılan canlı kayıtlardan 4 albüm yapıldı. İlk albümü (Rachmaninoff) 2003'te yayınlandı. İkinci albüm (Chopin Valsleri) 2004'te, üçüncü albümü (Gottschalk) 2006'da yayınlandı. Dördüncü albümün (Çaykovski 1. Piyano Konçertosu ve Chopin 2. Piyano Konçertosu) yayın tarihi ise 2008. 2011'de çıkan "R. Hahn Piano Works" albümünde ise Venezuella asıllı Fransız besteci Reynaldo Hahn'ı kaydetti. Nisan 2013'te Transart etiketiyle piyasaya çıkan ve farklı bestecilerin dans parçalarını seslendirdiği "Danses" adlı albümünün ardından Mayıs 2014'te Chopin'e ithaf ettiği son albümü yayınlandı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 11 albümü bulunuyor. Laure Favre-Kahn, Mezzo TV, France Musique, France 3 gibi çeşitli Fransız televizyon ve radyolarına konuk oluyor, kayıtları yayınlanıyor.



VIDEO
Valse Op 64, N° 2 En Ut Dièse Mineur À La Baronne Nathaniel De Rothschild
CHOPIN-2eme in promptu

P R O G R A M

CHOPIN
2 Noktürn ( Do diyez minör op. Posth. & op.48 N.1 )
2 Prelüd ( N:4 & N:24)
Balad N:4 in Fa minör op.52

TCHAIKOVSKI
« Ekim »

RACHMANINOV                
2 Prelüd ( op.32 N.12 & op. 3 N.2)

SCRIABINE                           
Sol el için prelüd op.9 N.1

HAENDEL                             
Saraband ( XI suit) & Passacaille ( VII suit)

BIZET                                       
Farandole de l’Arlésienne

GRANADOS                       
Andaluza

BARTOK                                
Romen Dansları

MOZART                                
Türk Marşı

DE FALLA           
Danse Rituelle du feu

 




.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com


"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır."
Ali Saydam




Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Saleem Ashkar
8 Ekim 2015
Sonraki Resital
Martin Stadtfeld
12 Aralık 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS THE GRAND TARABYA  
      CUMHURİYET    
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
    MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI REGNUM DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by