© Matthew Percival


‘'..there was no mistaking the shape he gave to the music, the interpretative ingenuity and mischievous wit, and I came away wanting to hear more’'
Norman Lebrecht

''..a born communicator...’'
The Independent

‘'...fearless virtuosity’'
Musical Criticism

"Karim Said was the assured piano soloist, allying clear and robust articulation with an intelligence of phrasing way beyond his years’'
Intermezzo

‘'Said is impressive technically, but even more so in that he makes what he plays flow naturally, as if it just "is". Hard to explain. I was close enough to watch his fingers, unexpectedly delicate, fly across the keys. No flamboyant bravura, rather an effortless elegance and grace.’'
Classical Iconoclast


BEETHOVEN LISZT BYRD BRAHMS
KARIM SAID
piyano

6 MAYIS 2016 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Karim Said'i 10 yaşında keşfeden dünyaca ünlü şef Daniel Barenboim'ın onu dinler dinlemez "Ona ne öğretebilirsiniz ki o zaten herşeyi biliyor!" dediği dahi piyanistin Ürdün'den İngiltere'ye uzanan müzikal yolculuğu bugün dünyanın dört bir yanında verdiği resital ve konserlerle devam ediyor.

Uluslararası arenada adından söz ettiren ve piyanizmi büyük beğeni toplayan Karim Said'in müzikal kariyerine bir referans da dünyanın önde gelen eleştirmenlerinden Norman Lebrecht'ten oldu. "...onu daha da fazla dinlemek istiyorum!"

+ +

2009'da İngiliz şef Sir Colin Davis'in (1927-2013) batonu altında İngiliz Oda Orkestrası eşliğinde Londra Barbican Center ve BBC Proms kapsamında Daniel Barenboim'ın batonu altında West Eastern Divan Orkestrası eşliğinde Royal Albert Hall'da gerçekleşen müthiş performansları Karim Said'in profesyonel kariyerinde bir dönüm noktası oldu.

1988'de Ürdün'ün başkenti Amman'da doğan sanatçı, ilk piyano derslerini Rus hocası Agnes Bashir-Dzodtsoeva'dan aldı. 2000 yılında, 12 yaşındayken İngiltere'ye taşındı. Dünyanın en gözde müzik okullarından Purcell'de ve daha sonra Royal Academy of Music'te piyano, beste ve şeflik dersleri aldı. Her iki okula da tam bursla kabul edildi. 2008'de Purcell tarafından 'Karim's Journey' adını taşıyan dökümantasyon bir film hazırlandı. Film, İngiliz BBC4 kanalı prodüksiyonunda Christopher Nupen tarafından çekildi. Karim Said bugün Berlin'de yaşıyor ve dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veriyor.

Karim Said'in bugüne kadar sahneye çıktığı salonlar arasında Ottowa'da National Arts Center, Milano'da La Scala, Londra'da Royal Albert Hall, Cadogan Hall ve Southbank Centre, Moskova'da Tchaikovsky Hall, Tokyo'da Musashino Civic Cultural Hall gibi prestijli salonlar, davet aldığı festivaller arasında Fransa'da La Roque D'Antheron, Lucerne ve ‘'Piano Aux Jacobins'' festivalleri, Avusturya'da Salzburg Müzik Festivali, İngiltere de "International Piano Series" ve "The Rest is Noise festival" sayılabilir.


Said, çekimleri İtalya'da yapılacak olan efsanevi İngili aktris Vanessa Redgrave'in en son prodüksiyonu ‘A World I Loved''da yer alıyor. Karim Said, Opus Arte etiketiyle Ocak 2015'te yayınlanan 'Echoes from an Empire' adını taşıyan ilk solo albümünde Alban Berg, George Enescu, Bela Bartok, Anton Webern, Leos Janacek ve Arnold Schoenberg'in eserlerini seslendirdi.


VIDEO
Mozart Concerto with Czech Philharmonic
LISZT : Rigoletto Paraphrase

P R O G R A M

BEETHOVEN
Piyano Sonatı No:15 (Pastoral) Re majör, op.28
LISZT
Paganini Büyük Etüdü S141 No.6, La minör 

***

BYRD
Fantezi, La minör, MB Vol 27 No. 13
BRAHMS
Piyano Sonatı No.2, Fa diyez minör, op.2  



...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com





"Organizasyonu, program ve sanatçı seçimini, gösteri sırasındaki hizmeti, tüm iletişim çalışmalarını (öncesi - sırası - sonrası) mükemmel bulduğumu söylemeliyim."
Ali Saydam



Kamil Şükûn

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Víkingur Ólafsson
7 Nisan 2016
Sonraki Resital
Nikolai Demidenko
4 Haziran 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  Assan Panel Artful Living PERA PALAS  
  GL EVENTS CUMHURİYET Nobel Ilaç  
  ANDANTE Kibar Holding THE GUIDE  
  Daily Sabah EUROMESSAGE JOY FM  
KIYI REGNUM DSIGN
  MAS Casa Flor by Carolin Almozlino MNG KARGO Yaamur  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by