© Mercedes.Segovia


"His extraordinary intimacy with the piano, which withholds no secrets of keyboard brilliance or expressive colouring from him, maximises the potential in the scoring, however modest or extravagant, of whatever he chooses to play.”
The Times

"Nikolai Demidenko is one of the most physically powerful pianists around. His performance of Beethoven's Diabelli Variations turned the music into a showcase for his technical brilliance, especially in the ferocious energy of the faster variations."
The Guardian

“Nikolai Demidenko’s account of the Concerto in E minor is searching and expansive, livening up with dancing lightness in the krakowiak-infused finale.”
BBC Music Magazine



CHOPIN PROKOFIEV
NIKOLAI DEMIDENKO piyano

4 HAZİRAN 2016 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri, 9. sezon finalinde efsanevi Rus piyanist Nikolai Demidenko'yu ağırlıyor. Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük yorumcularından Demidenko, özellikle Rus konçertoları repertuarındaki hakimiyeti ve etkileyici performanları ile dünya çapında bir kariyere sahip.

Demidenko, son dönemde Londra'da Wigmore Hall "Pianoforte Series", Barbican Center "Great Performers" ve Southbank Centre "International Piano Series"deki etkileyici performansları ve bugüne kadar yayınlanan 30'u aşkın albümü ile klasik müzik basınından övgü dolu eleştiriler alıyor.

+ +

1955 doğumlu Rus piyanist, müziğe 5 yaşında büyük babasının eski piyanosunu çalarak başladı. İlk müzik eğitimini 6 yaşında Moscow Gnessin School'da Anna Kantor'dan aldıktan sonra müzik eğitimine Dmitri Bashkirov ile Moskova Konservatuarı'nda devam etti. 1976'da Montreal Uluslararası Piyano Yarışması ve 1978'de Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması finalisti olarak uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. 1985'te Moskova Radyo Senfoni Orkestrası'yla çıktığı Avrupa turnesi ile Nikolai Demidenko'nun ismi artık klasik müzik dünyasında bilinir oldu.

1990'da yerleştiği İngiltere'de önce Yehudi Menuhin School'da daha sonra Surrey Üniversitesinde profesör ünvanıyla piyano dersleri verdi. 1995'te İngiliz vatandaşlığına kabul edilen Demidenko'ya 2014'te İngiltere'deki Surrey Üniversitesi tarafından müziğe ve müzik eğitimine olan katkılarından dolayı onursal doktora verildi.

Demidenko'nun aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında, Londra Filarmoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası, Orchestre National de France, Belgrad Filarmoni Orkestrası, Bükreş Filarmoni Orkestrası, 1857'de kurulan İngiliz Hallé Senfoni Orkestrası, Ulster Senfoni Orkestrası, Philharmonia Orkestrası, Queensland Senfoni Orkestrası, Singapur Senfoni Orkestrası, İspanya Ulusal Orkestrası, St Petersburg Filarmoni Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası, Prag Senfoni Orkestrası, Varşova Senfoni Orkestrası, São Paulo Senfoni Orkestrası, West Australian Senfoni Orkestrası, Salzburg Camerata Oda Orkestrası, BBC Wales Ulusal Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası, Oslo Filarmoni Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 1566'da Roma'da kurulan İtalya'nın ilk orkestrası olan dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia Orkestrası gibi önemli orkestralar yer alıyor.

Birlikte çalıştığı şefler arasında ise düzenli olarak sahneye çıktığı St Petersburg Filarmoni Orkestrası'nın ünlü şefi Yuri Temirkanov'nun yanı sıra Andrey Boreyko, Vladimir Fedoseyev, Thierry Fischer, Daniel Harding, Manfred Honeck, Mariss Jansons, Okko Kamu, Yakov Kreizberg, Alexander Lazarev, Susanna Mälkki, Tania Miller, Sir Roger Norrington, Gianandrea Noseda, Gerard Schwarz, Leif Segerstam ve Evgeny Svetlanov gibi isimler sayılabilir. Sanatçı, aynı zamanda partneri Dmitri Alexeev ile dört el piyanoda aynı sahneyi paylaşıyor.

Hyperion Records etiketi taşıyan albümlerinde Bach-Busoni, Chopin, Clementi, Liszt, Medtner, Mussorgsky, Prokofiev, Rachmaninov, Schubert ve Schumann seslendirdi. 1992'de Polonyalı şef Jerzy Maksymiuk yönetiminde BBC İskoç Senfoni Orkestrası ile Medtner'in 2 (Op.50) ve 3 (Op.60) numaralı piyano konçertolarını seslendirdiği albümü "Gramophone Award"da "En İyi Konçerto" ödülünü kazandı. 2007'de Alman AGPL plak şirketinden çıkan Chopin albümü ise "Preis der deutschen Schallplattenkritik " ile ödüllendirildi. 2008'de Onyx Classics'den çıkan Chopin seslendirdiği albümü 2010'da MIDEM Özel Chopin Ödülü'ne layık görüldü. 2009'da çıkan, Chopin'in prelüdlerini ve 3 numaralı piyano sonatını kaydettiği albümünün ardından Evgeny Kissin ile "Chopin Piano Konçertoları" adını taşıyan albümü 2010'da piyasaya çıktı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 36 albümü bulunuyor.

VIDEO
Bach - WTC II - Prelude & Fugue No. 12 in F Minor BWV 881

Frédéric Chopin - Piano Concerto No. 1 in E minor, Op. 11

P R O G R A M

CHOPIN
Vals op.42, La bemol majör
Mazurka op.33 no.1, Sol diyez minör
Vals op.34 no.1, La bemol majör
Mazurka op.30 no.3, Re bemol majör
Vals op.18 no.1, Mi bemol majör
Mazurka op.6 no.4, Mi bemol minör
Vals op.64 no.3, La bemol majör
Mazurka op.17 no.4, La minör
Vals op.64 no.2, Do diyez minör
Mazurka op.30 no.4, Do diyez minör
Vals op.64 no.1, Re bemol majör
Mazurka op.67 no.4, La minör (posthumous)
Vals op.34 no.2, La minör
Mazurka op.posth., La minör
Vals op.posth., Mi minör

PROKOFIEV
Visions Fugitives, Op.22
Piyano Sonatı No:2, Op.14,
Re minör

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com






"Istanbul Recitals, a monthly recital series that presents top-level international soloists"
A. Ivanoff


Kamil Şükûn

 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Karim Said
6 Mayıs 2016
Sonraki Resital
Jean Efflam Bavouzet
15 Ekim 2016
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS Artful Living Akfel Gaz  
  Nobel Ilaç CUMHURİYET STEIGENBERGER MASLAK  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  KIYI Daily Sabah EUROMESSAGE MAS  
 
REGNUM
MNG KARGO DSIGN    
  Casa Flor by Carolin Almozlino Yaamur  
 
     

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by