© Lisa-Marie Mazzucco



"Immense talent ... You must listen to this young pianist!”
Piano News

"Splendid pianist”
The New York Times

"Iceland's rising star of a pianist”
The Times

"Born to play the piano”
The New York Sun




DEBUSSY PROKOFIEV MUSSORGSKY
VÍKINGUR ÓLAFSSON piyano

7 NİSAN 2016 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Ülkesi İzlanda'da çok sevilen ve İzlanda Müzik Ödülleri'nde üç kez "Yılın Sanatçısı" da dahil olmak üzere pek çok ödülün sahibi olan Víkingur Ólafsson için New York Times "Muhteşem bir piyanist!" diyor.

Víkingur Ólafsson'u tanıdıkça onun ne kadar sıradışı bir müzisyen olduğuna daha yakından tanık olacaksınız.

+ +

1984 doğumlu 31 yaşındaki Víkingur Ólafsson, eğitimine İzlanda'da Erla Stefánsdóttir ve Peter Máté ile başladı; sanatçı müzik eğitimini daha sonra 2008'de New York'ta Juilliard School'da tamamladı. Ólafsson, ilginç projelerde yer almayı seviyor. 2014'te İtalya'daki Transart Festivali'nin kapanışında Scriabin'in ateşe doğru anlamında "Vers la flamme" başlığını taşıyan piyano için şiirini seslendiren sanatçı, bu ilginç projede İtalya'daki Vernago gölünün ortasında ince ve yüzen bir platformda piyano başına geçti. Eseri seslendirirken üzerine yaklaşan helikopter de eserin içeriğine atıfta bulunuyordu. Vladimir Horowitz'e göre Scriabin'in dünyanın giderek ısınacağına ve nihayet sonunun geleceğine dair saplantılı tuhaf bir inancı, korkulu bir rüyası vardı. Bu duyguları müzikal diliyle anlattığı eserde Ólafsson'un da benzer korkular yaşayarak eseri çok daha gerçekçi yorumlaması planlanmıştı. Transart festivali müzik ile modern sanatı buluşturan bir anlamda çağdaş kültür festivali olarak tanımlanabilecek bir festival. Víkingur Ólafsson'un sahneye çıktığı festivaller arasında Bolzano'daki Busoni Festivali, Milano'daki MITO Settembre Musica Festivali, İsveç'teki Vinterfest Festivali, Norveç'teki Stavanger Uluslararası Oda Müziği Festivali ve Vestfold Müzik Festivali gibi çeşitli festivaller sayılabilir. Víkingur Ólafsson aynı zamanda Reykjavík Midsummer Müzik Festivali Artistik Direktörü ve İsveç Vinterfest Müzik Festivali Artistik Direktörü ünvanlarını da taşıyor.

Sanatçı, Vladimir Ashkenazy, Petri Sakari, Rumon Gamba, Ilan Volkov ve Pietari Inkinen gibi dünyaca ünlü şeflerle birlikte çalışıyor; aynı zamanda Philip Glass, Martin Fröst, Sayaka Shoji, Kristinn Sigmundsson, Pekka Kuusisto ve Björk gibi sanatçılarla da ortak projelerde yer alıyor. Víkingur Ólafsson'un 2014/15 sezonunda Bach Goldberg Varyasyonları'nı seslendirdiği Kanada turnesi ve İzlanda Senfoni ile konserleri de hem izleyicilerden hem de basından tam not aldı.


Norveç Radyo Orkestrası, Juilliard Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla aynı sahneyi paylaşan Ólafsson'un Debut adını taşıyan 2009'daki ilk solo albümünün ardından 2011'de Bach ve Chopin seslendirdiği 2. solo albümü yayınlandı. Sanatçının Winterreise adını taşıyan 3. ve son albümü 2012'de hem CD hem DVD formatında yayınlandı. Schubert'in şarkılarını içeren ve bas Kristinn Sigmundsson ile kaydettiği albüm 2013 İzlanda Müzik Ödülleri'nde "Yılın Albümü" ödülünü kazandı.



VIDEO
AVE MARIA

J.S.BACH : Partita No 2 - Rondeaux

P R O G R A M

DEBUSSY
İmgeler, 1. Kitap
PROKOFIEV
Geçici Hayaller, op. 22 

***

MUSSORGSKY
“Bir Sergiden Tablolar"

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 100TL - 120TL - 140TL - 160TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com






"İstanbul Resitalleri kentteki saf ve düzenli resital içeriğine sahip tek etkinlik."
Ufuk Çakmak

Kamil Şükûn



Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Esther Yoo & Zhang Zuo
12 Mart 2016
Sonraki Resital
Karim Said
6 Mayıs 2016
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS Artful Living PERA PALAS  
      CUMHURİYET    
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  Daily Sabah EUROMESSAGE  
  KIYI Nobel Ilaç DSIGN  
  Yaamur MAS REGNUM MNG KARGO  

 


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by