© Marco Boggreve



"His extraordinary intimacy with the piano, which withholds no secrets of keyboard brilliance or expressive colouring from him, maximises the potential in the scoring, however modest or extravagant, of whatever he chooses to play.”
The Times

"Nikolai Demidenko is one of the most physically powerful pianists around. His performance of Beethoven's Diabelli Variations turned the music into a showcase for his technical brilliance, especially in the ferocious energy of the faster variations."
The Guardian

“Nikolai Demidenko’s account of the Concerto in E minor is searching and expansive, livening up with dancing lightness in the krakowiak-infused finale.”
BBC Music Magazine


SCHUBERT LISZT SCRIABIN PROKOFIEV
NIKOLAI DEMIDENKO
piyano

15 KASIM 2019 Cuma Konser: 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Özellikle Rus konçertoları repertuarındaki hakimiyeti, yaklaşık 40 albümü, etkileyici ve güçlü yorumculuğu, ile 21. yüzyılın en sıra dışı piyanistlerinden biri olarak kabul edilen, Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük isimlerinden, efsanevi piyanist Nikolai Demidenko, 15 Kasım'da İstanbul Resitalleri'nde!

1955 doğumlu Rus piyanist, müziğe 5 yaşında büyük babasının eski piyanosunu çalarak başladı. İlk müzik eğitimini 6 yaşında Moscow Gnessin School'da Anna Kantor'dan aldıktan sonra müzik eğitimine Dmitri Bashkirov ile Moskova Konservatuarı'nda devam etti. 1976'da Montreal Uluslararası Piyano Yarışması ve 1978'de Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması finalisti olarak uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. 1985'te Moskova Radyo Senfoni Orkestrası'yla çıktığı Avrupa turnesi ile Nikolai Demidenko'nun ismi artık klasik müzik dünyasında bilinir oldu. Bugün klasik müzik dünyasının en ünlü şefleri ve en gözde orkestralarıyla konserler veren sanatçı, yaşayan efsanevi Rus piyanistlerden biri olarak kabul ediliyor!

+ +

1990'da yerleştiği İngiltere'de önce Yehudi Menuhin School'da daha sonra Surrey Üniversitesinde profesör ünvanıyla piyano dersleri verdi. 1995'te İngiliz vatandaşlığına kabul edilen Demidenko'ya 2014'te İngiltere'deki Surrey Üniversitesi tarafından müziğe ve müzik eğitimine olan katkılarından dolayı onursal doktora verildi.

Demidenko'nun aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında, Londra Filarmoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası, Fransa Ulusal Orkestrası, Belgrad Filarmoni Orkestrası, Bükreş Filarmoni Orkestrası, 1857'de kurulan İngiliz Hallé Senfoni Orkestrası, Ulster Senfoni Orkestrası, Philharmonia Orkestrası, Queensland Senfoni Orkestrası, Singapur Senfoni Orkestrası, İspanya Ulusal Orkestrası, St Petersburg Filarmoni Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası, Prag Senfoni Orkestrası, Varşova Senfoni Orkestrası, São Paulo Senfoni Orkestrası, West Australian Senfoni Orkestrası, Salzburg Camerata Oda Orkestrası, BBC Wales Ulusal Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası, Oslo Filarmoni Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 1566'da Roma'da kurulan İtalya'nın ilk orkestrası olan dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia Orkestrası gibi önemli orkestralar yer alıyor. Resital ve konserler verdiği dünyanın prestijli salonları arasında Moskova Konservatuarı Büyük Salon, Berlin Konzerthaus, Pekin "National Center of Performing Arts", Hong Kong City Hall, Sidney Resital Salonu, Barbican, Wigmore Hall, Cadogan, Royal Festival Hall ilk akla gelenler arasında.

Birlikte çalıştığı şefler arasında ise düzenli olarak sahneye çıktığı St Petersburg Filarmoni Orkestrası'nın ünlü şefi Yuri Temirkanov'nun yanı sıra Andrey Boreyko, Vladimir Fedoseyev, Thierry Fischer, Daniel Harding, Manfred Honeck, Mariss Jansons, Okko Kamu, Yakov Kreizberg, Alexander Lazarev, Susanna Mälkki, Charles Dutoit, Evgeny Svetlanov, Sir Andrew Davis, Tania Miller, Sir Roger Norrington, Gianandrea Noseda, Gerard Schwarz, Leif Segerstam ve Evgeny Svetlanov gibi isimler sayılabilir. Sanatçı, aynı zamanda partneri Dmitri Alexeev ile dört el piyanoda aynı sahneyi paylaşıyor.

Hyperion Records etiketi taşıyan albümlerinde Bach-Busoni, Chopin, Clementi, Liszt, Medtner, Mussorgsky, Prokofiev, Rachmaninov, Schubert ve Schumann seslendirdi. 1992'de Polonyalı şef Jerzy Maksymiuk yönetiminde BBC İskoç Senfoni Orkestrası ile Medtner'in 2 (Op.50) ve 3 (Op.60) numaralı piyano konçertolarını seslendirdiği albümü "Gramophone Award"da "En İyi Konçerto" ödülünü kazandı. 2007'de Alman AGPL plak şirketinden çıkan Chopin albümü ise "Preis der deutschen Schallplattenkritik " ile ödüllendirildi. 2008'de Onyx Classics'den çıkan Chopin seslendirdiği albümü 2010'da MIDEM Özel Chopin Ödülü'ne layık görüldü. 2009'da çıkan, Chopin'in prelüdlerini ve 3 numaralı piyano sonatını kaydettiği albümünün ardından Evgeny Kissin ile "Chopin Piano Konçertoları" adını taşıyan albümü 2010'da piyasaya çıktı. Sanatçının en son yayınlanan Schumann albümüyle birlikte bugüne kadar yayınlanmış toplam 37 albümü bulunuyor.





VIDEO
Liszt: Piano Concerto No. 2
Liszt Piano Concerto No.1

P R O G R A M

SCHUBERT/LISZT

Viyana Geceleri S.427'den No.6
(Allegro con strepito, La minör) (6:00)*

SCHUBERT

Piyano Sonatı, La Majör, D.664 Op. Posth. 120 (20:00)*          

***

SCRIABIN

Piyano Sonatı No.9, "Messe Noire" Op.68 (8:00)*

PROKOFIEV

Piyano Sonatı No.8, Si Bemol Majör, Op.84 (30:00)*

 

.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER:180TL - 230TL - 280TL - 340TL Tel: +90 850 755 5555 biletix.com

 

"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka Kamil Şükûn olacaktır."
Ali Saydam



Her Okula 1 Piyano

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Valentina Lisitsa
12 Ekim 2019
Sonraki Resitall
Finghin Collins
20 Aralık 2019
  AKBANK THE SEED SAKIP SABANCI MÜZESİ Turkish Airlines  
  Nobel Ilaç  
  HERTZ Grand Hyatt Istanbul  
  KIYI Cornucopia GL EVENTS  
  Joy Jazz Daily Sabah MAS  
  DSIGN Flamm JOY FM  
    RELATED DIGITAL  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K
   

Hosted by