© Caroline Doutre



"Strong character, commanding power of conviction, fragility and tenderness...”
Télérama

"Mr. Kadouch played it with a wonderful sense of Schumann’s quicksilver temperament. This pianist has an outstanding gift for delicacy, both in lyrical phrases and in rapid passagework."
New York Concert Review

"Pianist Kadouch shows impressive technical arsenal..."
South Florida Classical Review



CHOPIN | MOUSSORGSKI
DAVID KADOUCH piyano


5 EKİM 2013 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Konuklar, resital akşamı 'Anish Kapoor' sergisini
18:00-19:30 arası ayrı bilet gerekmeksizin gezebilirler.


2013 La Roque d' Anthéron Festivali'ne Mayıs ayından start veren David Kadouch, 5 Ekim'de İstanbul Resitalleri'nin yeni sezonunu açıyor. Uluslararası Manchester Festivali'nde Martha Argerich ile aynı sahneyi paylaşan sanatçı 2008'de de Murray Perahia'nın yerine sahneye çıkmıştı. Fransız piyanistin takviminde İstanbul Resitalleri sezon galası'nın ardından Hong Kong Senfoni ile konseri var.

Geniş bilgi...

Birbiri ardına kazandığı ödüller ve bir sezonda verdiği 50'nin üzerinde konser ile inanılmaz bir performans sergileyen 28 yaşındaki genç Fransız Piyanist David Kadouch, jenerasyonunun en hızlı yükselen isimlerinden.

Sanatçı, 2011'de  ICMA (International Classical Music Awards) Uluslararası Klasik Müzik Ödüllerinde, 21. yy'ın büyük müzisyenlerinden biri olma yolunda olduğu için "Yılın Genç Müzisyeni" ödülüne layık görüldü.

2010 Victoires de la Musique'te, Gelecek Vaad Eden Adaylar kategorisinde "Yılın Sanatçısı" seçilen David Kadouch, 2013'te ikinci kez "Victoires de la musique"te yer aldı.  Tüm dünyada dikkatle takip edilen, klasik, jazz ve popüler olmak üzere üç ayrı kategoride verilen ödüller, Grammy müzik ödüllerinin Fransız dengi olarak kabul ediiyor.
 
1998'de Milano'daki "Young Talents Competition"ı kazanan sanatçı, 2005'te Salzburg'daki  "International Summer Academy Mozarteum"da "Best Pianist" ödülünü aldı. Yine aynı yıl Bonn'daki Uluslararası Beethoven Yarışması 2005 Üçüncüsü olan David Kadouch'un Daniel Barenboim ile Chicago Senfoni Center'da kaydedilen "Barenboim on Beethoven" DVD'sindeki görüntüleri You Tube'da 28,000 kez izlendi. 2009'da " Verbier Festival Prix d’Honneur" ve dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Leeds Uluslararası Piyano Yarışması  ödülleri de  David Kadouch'un oldu.

Fransa'da Nice Konservatuarı'nda başlayan eğitimine 14 yaşından sonra Paris Konservatuarı'nda devam eden müzisyen, buradan "Onur" derecesi ile mezun olduktan sonra artistik eğitimin ağırlıklı olduğu Madrid Reina Sofia'da, Dmitri Bashkirov'un hocalığında müzik çalışmalarına devam etti. Dünyanın en iyi salonlarında ve en iyi orkestraları ile çalmaya başlamasında, sanatçıya maestroluk yapan Itzhak Perlman (keman/şef) ve Daniel Barenboim (piyano/şef) gibi klasik müziğin önde gelen isimleri de David Kadouch'un piyanizminin ciddi referanslarıdırlar.

Bugün dünyaca ünlü uluslararası festival ve klasik müzik dizilerine konuk olan sanatçı, Japonya'dan Rusya'ya; Avrupa'dan Amerika'ya uzanan bir rotada, dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veriyor.

Kadouch, Carnegie Hall (New York), Konzerthaus (Viyana), Louvre (Paris), Metropolitan Museum (New York), Tonhalle  (Zürih), Salle Pleyel (Paris) ve Théâtre des Champs Elysées (Paris) gibi dünyanın prestijli salonlarında sahneye çıkıyor. Monte Carlo Filarmoni, Israil Filarmoni, Hong Kong Senfoni gibi büyük orkestralarla; Pierre Boulez, Itzhak Perlman ve Daniel Barenboim gibi büyük şeflerle aynı sahneyi paylaşıyor. Renaud Capuçon, Martha Argerich, Lang Lang gibi tanınmış isimler de Kadouch'un aynı sahneyi paylaştığı müzisyenler arasında yer alıyor. Solo resital ve konserlerinin yanı sıra Quiroga Quartet, Ebène Quartet ve Ardeo Quartet gibi topluluklarla oda müziği yapıyor. Davet aldığı festivaller arasında ise Contemporary Music Festival (Lucerne), Klavier-Festival Ruhr (Almanya), Gstaad Festival, Montreux Festival, Jerusalem Festival, Miami Piano Festival, Les Flâneries Musicales de Reims, La Roque d’Anthéron Festival, Verbier Festival (İsviçre) ilk akla gelenler arasında.

Sanatçının Cologne Philharmonic ile Beethoven'ın 5 numaralı "Imparator" konçertosunu seslendirdiği konserinin canlı kaydı 2007'de Naxos tarafından yayınlandı. Ruhr Festivali'ndeki (Almanya) canlı konser kaydından Liszt, Beethoven ve Prokofiev'in yer aldıği albümü ise 2008'de... Norveç'li besteci Grieg'in keman sonatları için Alexandra Soumm'a eşlik ettiği oda müziği albümü ile birlikte 2010'da iki albümü birden piyasaya çıktı. TransArt Live plak şirketinden çıkan diğer albümünde ise Shostakovich’in Prelüdlerini kaydetti. 2011'de Decca'dan çıkan solo albümünde Schumann seslendirdi. 2012'de Mirare etiketiyle çıkan albümünde Moussorgski seslendiren David Kadouch'un yayınlanmış toplam 6 albümü bulunuyor.



Kadouch piyanosundan:

Mendelssohn: Piyano Konçertosu

Beethoven: Rondo Capriccio Op. 29

P R O G R A M

"Dünyanın bütün piyano müziği, biri dışında imha edilecek olsa korunması gereken eserin Chopin'in op. 28 prelüdleri olması gerekir."
Henry Finck, ‘Chopin and Other Musical Essays’


CHOPIN

Prelüdler Op. 28
*ara**

MOUSSORGSKI

"Bir Sergiden Tablolar"


.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL





"İstanbul Resitalleri dizisi dünyanın parlayan yıldızlarını yanı başımıza getirmekle İstanbul sanat yaşamında taze bir soluk oluşturdu."
Evin İlyasoğlu




Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
Jean-Efflam Bavouzet
8 Haziran 2013
Sonraki Resital
Laure Favre-Kahn
16 Kasım 2013
  AKBANK
Lufthansa
Volvo
 
Hertz
KVKmarket.com GL events

  Cumhuriyet
Radikal
Daily News
SKYTURK
 
JOY FM
Sheraton İstanbul Maslak THE GUIDE

  Andante
EuroMessage
DSign
 
Artful Living
The Seed MAS

Cornelia Deluxe Resort

         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by