İstanbul Resitalleri'nin yedinci sezonu, uluslararası virtüözlerin dünya takvimlerine
yine "İstanbul" adını yazdırıyor...


7. sezonda, uluslararası klasik müzik arenasının bol ödüllü virtüözleri, dünya salonlarının 2013-2014 programlarında yer alan muhteşem piyanistler ve plak şirketlerinin gözde sanatçıları, büyüleyici performanları ile Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de İstanbul Resitalleri için sahneye çıkıyor.

Yeni sezon, yine bundan önceki sezonlarda olduğu gibi Ekim'den Haziran'a 9 ay boyunca her ay bir piyano dehasını, İstanbul izleyicisi ile buluşturacak. 5 Ekim 2013'deki açılış resitali başlayacak olan yeni dönem, 5 Haziran 2014 tarihinde final resitali ile sona erecek. İstanbul'un en prestijli adreslerinden Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed' 7. Sezon'da da İstanbul Resitalleri'nin evi olacak.

21. yüzyılın en büyük piyanistlerinden biri olacağına inanılan Fransız piyanist David Kadouch, İstanbul Resitalleri 2013-2014 sezon açılışı için geliyor. İstanbul Resitalleri, Ekim ayında Mussorgsky'nin
"Bir Sergiden Tablolar"ı ile Chopin'in prelüdlerinden oluşan dinamik bir programla açılışını yapıp, sanatçıyı bir sonraki konseri için Japonya'ya uğurlarken; Kasım ayında "Chopin görse aşık olurdu" denilecek kadar iddiali piyanizmi ile Laure Favre-Kahn'ı farklı bestecilerin popüler dans parçalarından oluşan son albümü "Danses"ı kutlamak üzere ağırlayacak. Aralık ayında ise yayınlanmış 35 albümü ile piyanonun büyük hanımefendilerinden Brezilyalı virtüöz Cristina Ortiz'in vereceği resital ile 2013'ü geride bırakacağız. Ortiz, ilk bölümü İngiliz besteci Bowen'ın piyano için yazılmış tüm prelüdlerine ve ikinci bölümü ise tamamen Brahms'a ayrılmış oldukça ilginç ve özel bir programla Queen Elizabeth Hall, Londra resitalinin hemen ardından ve fakat Amerika turnesi için yola çıkmadan önce İstanbul Resitalleri için sahneye çıkacak

Yeni yılı, ülkesi İsviçre'in kültürel dokusunu temsil eden bir müzikal yaşam süren İsviçre'li piyanist Cedric Pescia ile açacağız. Piyanizmini "altın madalya" ile tescil ettiren Lozan doğumlu Pescia'nın İstanbul öncesindeki durakları Almanya, Rusya ve Norveç. Yeni sezon, Şubat ayında ise 2013 ABD Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışması ikincisi ve "aslında birincilik onun hakkıydı" sözlerini doğrularcasına üstüne bir de "izleyici özel ödülü"nü alan İtalyan piyanist Beatrice Rana'yı İstanbul izleyicisi ile buluşturuyor. Dizi, Mart ayında İsveç Kraliyet Madalyası taşıyan, ülkesi İsveç'in uluslararası arenadaki gurur kaynağı Peter Jablonski ile devam edecek. Seul, Kopenhag ve İstanbul'un ardından Jablonski'nin ajandası yine Londra'yı gösteriyor.

Nisan ayının misafiri Çin'den geiyor. Sa Chen İstanbul Resitalleri'ne uzak doğudan esen rüzgarların kanatlarında ilk baharı getirecek. "Çin'in En Önemli 10 kadın Sanatçısı" arasında gösterilen Sa Chen, Dünyanın en prestijli üç uluslararası piyano yarışmasından birden (Leeds-Chopin-Van Cliburn) ödülle dönen ilk piyanist olma ünvanına sahip. Sa Chen'in 2014 ajandasında İstanbul Resitalleri öncesinde Londra Filarmoni Orkestrası ile Royal Festival Hall yazıyor. Mayıs ayı, usta kalem Hıncal Uluç'un Huangci 2012 resitalinin ardından "Madonna değil, Claire Huangci!" başlıklı yazısında övgü dolu sözlerle yer verdiği NewYork doğumlu Claire Huangci'yi İstanbul Resitalleri izleyicisiyle buluşturacak. Huangci, Tchaikovski "Sleeping Beauty" ve Prokofiev "Romeo & Juliet"seslendirdiği, kayıtları 2013'te tamamlanan ilk solo albümünün heyecanını İstanbullularla paylaşacak. Haziran ayında İstanbul Resitalleri 2013-2014 sezon kapanışı Roland Pöntinen ile gerçekleşecek. İsveç'in dünyaca ünlü piyano virtüözü, İsveç Kraliyet Müzik Akademisi Üyesi Roland Pöntinen, 17 yaşında dünya çapında konserler vermeye başladı. Sanatçının 80'in üzerinde albümü var! Pöntinen, 2001'de İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus" ile onurlandırıldı.