© Caroline Doutre



“Chopin himself would have been impressed if he had known the talented, the delightful Laure Favre-Kahn
"
L'Union de Reims


"Favre-Kahn delivers a formidable interpretation of the [Schumann] Piano Concerto".
The Strad Magazin

"Engagée, habitée, sensible et décidée, Laure Favre-Kahn déploie une sonorité à la fois charnue et souple, révélatrice d'un beau tempérament de musicienne"
Classica



CHOPIN HANDEL BARTOK MOZART DEBUSSY BRAHMS PIAZZOLA de FALLA BIZET
LAURE FAVRE-KAHN
piyano

16 KASIM 2013 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Konuklar, resital akşamı 'Anish Kapoor İstanbul'da' sergisini 18:00-19:30 arası ayrı bilet gerekmeksizin gezebilirler.

Laure Favre Kahn, Nisan 2013'te çıkan 11. albümü 'Danses' ile bir kez daha İstanbul'da! Romantik dönemin büyük ismi Chopin'i kendine aşık edecek kadar başarılı piyanizmi olduğu iddia edilen Fransız sanatçının sahne enerjisi ise ışığın efendisi Rembrant'ı kıskandıracak kadar parlak.

Geniş bilgi...


Bugün, Avrupa ağırlıklı olmak üzere Asya ve Amerika'da konserler veren, festivallere konuk olan Laure Favre-Kahn, ilk müzik öğrenimini Avignon Konservatuarı'nda aldıktan sonra, 17 yaşında birincilikle ödüllendirildiği Paris Konservatuarı'na girdi. 1999 yılında Midem Müzik Festivali'ne kabul edildi. ABD'de düzenlenen uluslararası piyano yarışması "Pro Piano Competition"ı 2001'de tüm jüri üyelerinin oybirliği ile kazanarak "Yılın Sanatçısı" seçildi. İlk Carnegie Hall konserinin ardından New York Times'da çıkan olağanüstü övgülerle dolu eleştiri ile dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz sezon Hong Kong Senfoni ile konserler veren Favre-Kahn, Fransız Senfoni Orkestrası, Cannes Orkestrası, Monte Carlo Filarmoni Orkestrası gibi orkestralarla konserler veriyor. Fransa'da Chorégies (Orange), Chopin Festivali (Bagatelle), Rencontres Musicales (Evian), Les Flâneries Musicales (Reims), TransClassiques (Paris), Festival de Radio France (Montpellier), Les Eclectiques (Rocamadour) ve Rencontres Internationales Chopin(Nohant) gibi festivalerde sahneye çıkıyor.

Laure Favre Kahn müzik çalışmalarının yanısıra Filipinli çocuklara destek olmak üzere "Cameleon İyilik Elçisi" olarak 2004'ten bu yana çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

İlk albümünde, Schumann seslendiren sanatçının daha sonraki albümlerinde Chopin, Rachmaninoff, Gottschalk ve Çaykovski'nin eserleri yer aldı. Sanatçı, Chopin'in 24 prelüdünü kaydettiği albümünün ardından 2011'de Propiano plak şirketinden çıkan "R. Hahn Piano Works" albümünde Venezuella asıllı Fransız besteci Reynaldo Hahn'ı kaydetti. Transart etiketiyle yayınlanan ve farklı bestecilerin dans parçalarını seslendirdiği "Danses" adlı son albümü ise Nisan 2013'te piyasaya çıktı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 11 albümü bulunuyor.



Favre-Kahn piyanizmi:
"PERSONNALITÉS" Laure Favre-Kahn
Tchaikovsky: Piyano Konçertosu No. 1

P R O G R A M


C H O P I N

Polonez: op. 26 No. 1
2 Noktürn: op. 55 No. 1 | op. 48 No. 1
2 Empromptü: op. 29 No. 1 | op. 66 No. 4
3 Vals: La minör op. Posth | op. 64 No. 2 | op. 64 No. 1


*ara**

' D A N S E S '

HANDEL
Saraband

CHOPIN

3 Mazurka: op. 17 No. 4 | op. 7 No. 3 | op. 68 No. 4
BARTOK
Romen Dansları Sz. 56

DEBUSSY
Bohem Dansı L.9
MOZART
Türk Marşı
BRAHMS
Macar Dansı n° 11

DE FALLA
Danza Ritual del Fuego

PIAZZOLA
2 Tango: Chau Paris | Contrabajeando
BIZET
'La Farandole' / l'Arlésienne


.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL




"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka İstanbul Resitalleri'ni kuranlar olacaktır."
Ali Saydam




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
David Kadouch
5 Ekim 2013
Sonraki Resital
Cristina Ortiz
12 Aralık 2013
  AKBANK
Lufthansa
KVKmarket.com
 
Hertz
SKYTURK

  Cumhuriyet
Radikal
Daily News
JOY FM
 
THE GUIDE
Artful Living Andante

  GL events
EuroMessage
MAS
 
DSign
Cornelia Deluxe Resort The Seed

         

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by