© Hong Wei


“one of the brightest performers of her generation.”
Classic FM

“She is one of the few pianists who can remind us that there can be—in the right hands—more to Liszt than fast fingers.”
Musical America

"...she is exquisitely lyrical without ever over-sentimentalising..."
BBC Music Magazine



FRANCK | DEBUSSY | LISZT
SA CHEN
piyano

11 NİSAN 2014 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
Konuklar, 'UZAK KOMŞU YAKIN ANILAR' sergisini 18:00-19:30 arası aynı biletle gezebiliyorlar.


Dünyanın en prestijli üç uluslararası piyano yarışmasından birden (Leeds-Chopin-Van Cliburn) ödülle dönen ilk piyanist ünvanına sahip Sa Chen, L’OFFICIEL dergisi tarafından 2009'da "Çin'in En Önemli 10 kadın Sanatçısı" arasında gösterildi.

Daha fazla bilgi...

Piyanonun büyük ustası Emmanuel Ax tarafından "Çok parlak bir piyanist!" olarak yorumlanan sanatçının Japon NHK Senfoni Orkestrası ile seslendirdiği Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosu hala hatırlarda.

Müziğe beş yaşında başlayan 1979 doğumlu Sa Chen, Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin'in himayelerinde Sichuan Konservatuarı'na gitti ve Profesör Dan Zhaoyi'den piyano dersleri aldı. 1997'de Londra'ya taşınarak müzik eğitimini Guildhall Müzik Okulu'nda sürdürdü.

İlk ödülü, Çin Uluslararası Piyano Yarışması Birinciliği (1994) olan sanatçının, 1996 yılında ödülle döndüğü Leeds Uluslararası Piyano Yarışması'ndaki başarısı aynı zamanda onun uluslararası arenadaki ilk ciddi performansı oldu. Bu performans BBC'den canlı yayınlandı. Aynı yıl Uluslararası Frederick Chopin Piyano Yarışması'nda dördüncülük ödülü de Chen'in oldu. 2000 ve 2001 yıllarında 20'nin üzerinde konser için Japonya'ya davet edildi. Tokyo'daki "20.yüzyılın en büyük 100 piyanisti" adlı prestijli bir dizide sahneye çıktı. Ünlü keman virtüözü Gidon Kremer ile konserler verdi. 2005 yılında ise klasik müzik alanındaki en prestijli yarışmalardan olan ABD'deki Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışmasında üçüncülük kazandı. Chen'in yıldızının parlamasını sağlayan bu ödüller onun uluslararası kariyerinin de başlangıcı oldu.

Avrupa, Çin, Japonya ve ABD'de izleyicilerin büyük beğenisini kazanan sanatçının sahneye çıktığı salonlar arasında İngiltere'nin en prestijli salonlarından Wigmore Hall, Avusturalya'da Sidney Opera House, New York'ta Carnegie Hall, Washington D.C.'de Kennedy Center, Londra'da Barbican Centre, Varşova'da Philharmonic Hall, Milano'da La Salla Verdi, Berlin'de Broadcast Hall, Zürih'te Tonhalle ve Boston'da Symphony Hall yer alıyor. Sa Chen, Duszniki Chopin Festival, Lockenhaus Chamber Festival, Le Musiques Festival ve Beijing Music Festival gibi festivallerden davetler alıyor.

Bugüne kadar yayınlanmış 4 albümü bulunan Sa Chen, Sir Simon Rattle, Leonard Slatkin ve Long Yu gibi dünyaca ünlü şeflerle; Los Angeles Filarmoni, Stockholm Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Milwaukee Senfoni Orkestrası, Pittsburgh Senfoni, Bremen Filarmoni ve Hong Kong Filarmoni gibi dev orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor.


Chen piyanizminden:
Liszt: İspanyol Repsodisi

Chopin: Piyano Konçertosu No. 1

P R O G R A M

FRANCK
Prelüd, Koral ve Füg
DEBUSSY
'Suite Bergamasque'

*ara**
LISZT
Sonat Si Minör

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL





"Seçtiğiniz virtüözler gerçekten de farklı üstünlükteki düzeyde mükemmel sanatçılar."
Prof. Koptagel





Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
Peter Jablonski
13 Mart 2014
Sonraki Resital
Claire Huangci
10 Mayıs 2014
  AKBANK
Lufthansa
KVKmarket.com
 
HUAWEI

  Cumhuriyet
Radikal
Daily News
SKYTURK
 
Cornelia Deluxe Resort
THE GUIDE Hertz

  The Seed
MAS
EuroMessage
JOY FM
 
GL events
Andante DSign

   
Artful Living
 

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by