© Benjamin Ealovega



"The delicacy and inspired colouring of his playing lifted the music’s spirit. His determined rhythms, tempered by all sorts of nuances and differing emphases, made it buoyant."
Daily Telegraph

"He played the piece magnificently and unaffectedly, giving a delightful performance." Ongakuno-Tomo

"Such extraordinary energy, intensity, inwardness and musical insight, all grafted on to a technique of transcendental brilliance and supreme control that is amazing, even in this age of proliferating virtuosity."
New Zealand Evening Post

"If the score is a work of genius, so was the pianist’s interpretation."
Washington Times



MOZART GRIEG RACHMANINOV PROKOFIEV
PETER JABLONSKI piyano


13 MART 2014 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Konuklar, 'UZAK KOMŞU YAKIN ANILAR' sergisini 18:00-19:30 arası aynı biletle gezebiliyorlar.

İsveç Kraliyet Madalyası taşıyan Peter Jablonski, karizmatik ve sağlam virtüözitesi ile ülkesi İsveç'in uluslararası arenadaki gurur kaynağı. Washington Post, Jablonski'nin piyanizmini "Hayatınızda bir veya birkaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir müzisyen, olağanüstü bir yetenek, size çok iyi bildiğinizi sandığınız bir eseri yeniden, yeni baştan düşündürür. İşte bu büyük yetenek, İsveçli piyanist Peter Jablonski..." sözleriyle anlatıyor.

Daha fazla bilgi...
İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile Cadogan Hall'da (Londra) verdiği ve ayakta alkışlanan konserinin ardından İstanbul Resitalleri 7. Sezonu'nu açmak üzere olduğumuz günlerde Sunday Telegraph'dan "Rahmaninov'un sonsuz çekiciliğini anımsatan bir piyanizm" şeklinde övgü dolu haberleri geldi. Seul, Kopenhag ve İstanbul'un ardından sanatçının ajandasında yine Londra var. 20 yılı aşkın konser piyanistliği kariyerinde müzik eleştirmenlerince övgü dolu sözlerle karşılanan Peter Jablonski, izleyiciyi büyüleyen performansları ile beş kıtada büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Bugüne kadar yayınlanmış 27 albümü bulunan sanatçı, dünyanın en prestijli salonlarında resital ve konserler veriyor; en büyük orkestra ve şefleri ile aynı sahneyi paylaşıyor.

İlk piyano derslerine 6 yaşında İsveç'te başlayan Jablonski, müzik eğitimine daha sonra Londra'da İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi'nde devam etti. İlk solo resitalini 11 yaşında veren sanatçı, seslendirdiği Beethoven 1. Piyano Konçertosu ile ülkesi İsveç'in Harika Çocuğu ünvanını kazandı ve henüz on sekiz yaşına gelmeden yurtdışı konserlerine başladı. İsveç ve Danimarka Radyo Orkestraları eşliğinde verdiği konserler büyük ses getirdi ve Vladimir Ashkenazy tarafından Gershwin Piano Konçertosu’nu kaydetmek üzere davet edildi. Decca etiketiyle yayınlanan bu kayıtlar Jablonski'nin ününü uluslararası bir platforma taşıdı.


Bugün, Tokyo'dan Londra'ya, Paris'ten NewYork'a uzanan resital ve konserleri ile uluslararası klasik müzik arenasının gözde piyanistleri arasında yer alan sanatçı, Queen Elisabeth Hall (Londra), Berlin Konzerthaus (Berlin), Berwaldhallen (Stokholm), Suntory Hall (Tokyo) ve Lincoln Center (New York) gibi dünyanın prestijli salonlarında sahneye çıkıyor. Peter Jablonski, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Varşova Filarmoni, Stokholm Kraliyet Filarmoni, BBC Senfoni, Los Angeles Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni ve La Scala Filarmoni gibi büyük orkestralarla; Vladimir Ashkenazy, Riccardo Chailly, Charles Dutoit ve Valery Gergiev gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşıyor.

1998 yılında Warsaw Autumn Festival'de Orpheus Ödül'ü alan Jablonski'nin Decca tarafından yayınlanan, Bir Paganini Teması Üzerine Rachmaninov Rhapsodisi ve Shostakovich 1. Piyano Konçertosu kaydı Edison Ödülü'ne layık görüldü. Deutsche Grammophon için Anne Sofie von Otter ve Bengt Forsberg ile Chaminade çalışmalarını kaydetmek üzere stüdyoya girdiği albümü 2002 yılında Gramophone Ödülü kazandı. Peter Jablonski, 2005 yılında İsveç Kralı tarafından ‘Litteris et Artibus’ Madalyası ile onurlandırıldı.

Resital ve konserlerinin yanı sıra İsveç Karlskrona Oda Müziği Festivali'nin Artistik Direktörlüğünü de yapan Peter Jablonski'nin son dönem kayıtları arasında Tchaikovsky (2010), Kilar (2011) ve Shostakovich (2012) bulunuyor. Sanatçının Kraliyet Filarmoni ile kaydettiği son albümü Decca etiketiyle yayınlandı.

Jablonski piyanosundan alıntılar.
Rimsky-Korsakov 'Flight of the Bumblebee'
Grieg piyano konçertosu
Kilar piano konçertosu

P R O G R A M

MOZART
Re minör Fantezi KV397
MOZART
6 Varyasyon 'Salve tu, Domine' K 398 F majör
GRIEG
Lirik Parçalar (seçmeler)
GRIEG
Sol minör Balad Op 24
*ara**
RACHMANINOV

Etudes-Tableaux Op 39

RACHMANINOV
Moments musicaux, Op.16
RACHMANINOV
Prelude Op. posth Fragments
PROKOFIEV
Sonat No.7 in Si bemol majör op.83

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D,
AKBANK tarafından sağlanmaktadır. Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL




"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay

Litteris et Artibus
Peter Jablonski, 2005 yılında İsveç Kralı tarafından Litteris et Artibus madalyası ile onurlandırıldi.

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
Beatrice Rana
15 Şubat 2014
Sonraki Resital
Sa Chen
11 Nisan 2014
  AKBANK
Lufthansa
KVKmarket.com
 
Alfa Laval
H&M ORIFLAME

  İsveç Ticaret Merkezi Derneği
ERICSSON
SENSORMATIC
 
Hertz
Cornelia Deluxe Resort Artful Living

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
Andante
THE GUIDE

  EuroMessage
MAS
The Seed
JOY FM
 
GL events
DSign


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by