© Julien Faugère



"She is not simply a pianist but a real artist."
Le Devoir

"an artist with charisma, seriousness, depth, phenomenal technique, subtlety, tremendous individuality, passion and an infallible sense of style.
"
Norman Lebrecht

 “Throughout the recital, she demonstrated her power, consistency, subtlety and remarkable range of musical textures”
La Scena Musicale



BACH | SCHUMANN | PROKOFIEV
BEATRICE RANA
piyano


15 ŞUBAT 2014 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


2011 Montreal Uluslararası Piyano Yarışması’nda sadece “Birincilik” ödülünü değil aynı zamanda yarışmanın diğer tüm özel ödüllerini de kazanan İtalyan piyanist Beatrice Rana, 2013’te de dünyanın en popüler, en prestijli yarışmalarından Van Cliburn (ABD) Uluslararası Piyano Yarışması’nda “aslında birincilik onun olmalıydı” sesleri arasında hem ikincilik ödülü ‘Gümüş Madalya’yı hem de ‘İzleyici Özel Ödülü’nü kazandı.

21 yaşındaki sanatçı, piyano çalmaya 4 yaşında başladı ve ilk konserini verdiğinde 9 yaşındaydı. Üstün yeteneği nedeniyle 12 yaşında İtalya Eğitim Bakanlığı tarafından özel bir bursla ödüllendirildi. 16 yaşında konservatuardan onur derecesiyle mezun oldu. Ertesi yıl, 60 müzisyen arasından “Arturo Benedetti Michelangeli” ödülüne layık görüldü.

Dahası...
Müthiş performansları ile baş döndüren Beatrice Rana, Avrupa ve Amerika ağırlıklı olmak üzere uluslararası resital ve konserleri ile bir çok festivale konuk oluyor, önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor. Piyanizminin alkışlandığı salon ve festivallerden ilk akla gelenler Zurich’te “Tonhalle”, Londra’da “Wigmore Hall”, Milano’da “Società dei Concerti”, Paris’te “Auditorium du Louvre” gibi prestijli adresler; “La Roque d’Anthéron”, “Ruhr Klavier Festival”, “Radio-France Festival” gibi uluslararası festivaller. “Muzio Clementi”, “San Marino Uluslararası Piyano Yarışması” ve “Bang&Olufsen PianoRAMA” yarışmaları da sanatçının kazandığı ulusal ve uluslararası birinciliklerden bazıları.

Beatrice Rana 16 yaşında İtalya'daki Nino Rota Konservatuarı'ndan onur derecesi ile mezun oldu. Konservatuardaki eğitimini Benedetto Lupo referansı ile tamamladıktan sonra müzik çalışmalarına Marco della Sciucca ile devam etti. İtalya Fransa ve Amerika'da M. Beroff, A. Ciccolini, A. Jasinski, F. J. Thioillier, E. Virsaladze gibi büyük isimlerle ileri çalışmalar yaptı.

İtalya’nın uluslararası arenadaki yeni gururu Beatrice Rana’nın 2012 yılında yayınlanan, Chopin ve Scriabine seslendirdiği ilk albümü uluslararası beğeni toplamaya devam ediyor.



Beatrice Rana piyanosundan...

Prokofiev: 2. Piyano Konçertosu
Chopin: Prelüdler Op. 28 No. 16

P R O G R A M

BACH

Partita n. 1 Si bemol majör BWV 825
SCHUMANN
Senfonik Etüdler op. 13
*ara**
PROKOFIEV
Piyano Sonatı No. 6 Op. 82


...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL




"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali





 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.
Önceki Resital
Cédric Pescia
17 Ocak 2014
Sonraki Resital
Peter Jablonski
13 Mart 2014
  AKBANK
Lufthansa
KVKmarket.com
 
Hertz
Ramada Plaza SKYTURK

  Cumhuriyet
Daily News
GL events
Radikal
 
Andante
Cornelia Deluxe Resort THE GUIDE

  MAS
JOY FM
EuroMessage
 
The Seed
Artful Living DSign


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by