© Paolo Ritratto



""His clarity and confidence on the keyboard bring to mind the great names of Italian pianist tradition."
Il Corriere di Roma

"Once you get to know him, he’s a pianist you will never forget... The romantic Restani loves Chopin and Brahms, although he is very well-known as a virtuoso. With a sensitive nature and cultural depth, he is an occasionally disquieting and himself a restless musician, who can transform any occasion into a poetical kaleidoscope of the emotions capable of totally captivating an audience.”
ELLE

"What is particularly striking about Paolo Restani is the incredible confidence with which he copes with almost insurmountable technical difficulties and, at the same time, the manner in which he interprets the moments of greater intimacy, with an adequate dynamic calibration and an excellent touch.”
Corriere del Mezzogiorno



RACHMANINOV LISZT BRAHMS
PAOLO RESTANI piyano


4 EKİM 2012 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Riccardo Muti ekibi olarak bilinen seçkin müzisyenler çevresinin üyesi ve ünlü orkestra şefinin favori piyanistlerinden biri olan Restani, özellikle romantik dönem repertuarındaki usta yorumları ile dünya çapında hatırı sayılır birkaç isimden biri. 1996 yılında Frankfurt'ta verdiği bir resitalin ardından Alman Gazetesi "Allgemeine Zeitung" Restani'nin piyanizmini "...Vladimir Horowitz'in melodilerindeki berraklık, renk zenginliği ve tınılar ile şaşırtıcı derecede aynı!" şeklinde övgü dolu sözlerle yazdı. Restani, 2005'te 4. Güney Amerika turnesinde "Argentina Critics Awards" ödüllerinde "Yılın En İyi Klasik Müzik Solisti" ünvanı ile ödüllendirildi.

Geniş bilgi...

1967 doğumlu İtalyan virtüöz Paolo Restani, ilk resitalini verdiğinde henüz 12 yaşındaydı. Vincenzo Vitale, Gerhard Oppitz ve Peter Lang gibi isimlerle çalıştı. 16 yaşına geldiğinde büyük sanat yönetmeni Francesco Siciliani onu Roma'ya "Accademia Nazionale di Santa Cecilia"da çalmaya davet etti. Burada sergilediği olağanüstü performansın ardından İtalya'nın en prestijli salonlarından birbiri ardına davetler almaya başladı. 2004'te Riccardo Muti yönetiminde Liszt'in 2. Piyano Konçertosunu seslendirdiği performansı klasik müzik dinleyicileri için asla unutulmayacak konserlerden biri oldu.

Albüm ve konserlerinin yanı sıra farklı sesler getiren özel projeler de Restani'nin popülaritesini arttırdı. Örneğin, 1993'te Oscar Ödülü kazanan, yönetmenliğini Jane Campion'un yaptığı ve neredeyse her gittiği yerden ödülle dönen kült film "The Piano Lesson"ın müziklerini İtalya'da ilk kez Michael Nyman ile birlikte seslendirdi. 2007 yılında ünlü İtalyan aktrist Chiara Muti ile birlikte "Mozart'ın Hayatı", "Bavyera Kralı 2. Ludwig ve Wagner", "Gogol ve Rachmaninov" üzerine üç orjinal müzikali seslendirdi. 2008'de Berliöz'ün eserlerini seslendirdiği Muti yönetimindeki konserlerinde ise ünlü İtalyan aktör Gérard Depardieu anlatıcı olarak yer aldı. 2009'da Riccardo Muti yönetimi ve Depardieu'nun seslendirmenliğindeki bu orkestral çalışmanın canlı kaydı hem CD hem DVD olarak yayınlandı.

Solist olarak çaldığı orkestralar arasında Münih Senfoni, Stuttgart Filarmoni, Berlin Senfoni, Kiev Filarmoni, Avusturya Oda Orkestrası, Kremlin Oda Orkestrası, orkestra şefleri arasında Roberto Abbado, Gerd Albrecht, Piero Bellugi, Yoram David, Vladimir Delman, Claus Peter Flor, Lu Jia, Gerard Korsten, Julian Kavatchev, Gustav Kuhn, Yoel Levi, John Nelson, Gunter Neuhold, Daniel Oren ve Donato Renzetti yer alıyor. Viyana'da Großer Musikvereinsaal, St. Petersburg'da Büyük Filarmoni Salonu, Berlin'de Konzerthaus, Münih'te Prinzregententheater, Buenos Aires'te Colon ve Coliseo Tiyatroları, Milano'da Teatro alla Scala ve Serate Musicali, Roma'da Accademia Nazionale di Santa Cecilia son dönem resitallerini verdiği salonlar ve etkinliklerden sadece birkaçı. Düzenli davet edildiği prestijli festivaller arasında ise Flanders Festivali, Buenos Aires'te “Martha Argerich” Festivali, Ravenna Festivali, Rossini Opera Festivali, Verdi Festivali, “Uto Ughi per Roma” Festivali, Ravello Festivali ve Asturias Festivali sayılabilir.


Restani'nin kendi albümleri ve yanı sıra koleksiyon albümlerine seçilen yorumları Decca, Brilliant Classic ve Deutsche Grammophon etiketleriyle yayınlanıyor. Sanatçının ilgi çeken albümleri arasında 2009'da Decca etiketiyle yayınlanan "AMAZING PIANO" albümü gösterilebilir. Albüm, Brahms, Skriabin, Saint-Saëns, Bartok ve Liszt gibi bestecilerin sadece sol el ile çalınan eserlerinden oluşuyor. Koleksiyon albümlerine seçilen kayıtları ise Martha Argerich, Abbado, Barenboim, Lang Lang, Vladimir Ashkenazy ve Alfred Brendel gibi usta isimlerle birlikte yayınlanıyor. Sanatçının en son 2011'de Nisan ve Eylül aylarında olmak üzere iki albümü birden yayınlandı. Brahms ve Schumann'ın eserlerini yorumladığı albümü hem "Classic Voice" hem de "Amadeus"tan 5 yıldız aldı ve Temmuz 2011'de Amadeus'ta ayın CD'si seçildi. Eylul 2011'deki Brahms albümü de Classic Voice'tan 5 yıldız aldı.

Restani, büyük beğeni toplayan kayıt ve albüm çalışmaları arasında Avrupa ağırlıklı olmak üzere Güney Amerika'ya ve dünyanın farklı noktalarına uzanan resital ve konserlerini sürdürüyor. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 15 albümü bulunuyor.



Restani piyanosundan kısa alıntılar.

Liszt: Rapsodia Spagnola

Schumann: Quintetto per pianoforte op. 44a

Rachmaninov: 10 Preludes op. 23 8/10

P R O G R A M

RACHMANINOV

Dört Prelüd
Preludio op. 32 No. 10 Si minör (lento)
Preludio op. 32 No. 12 Sol diyez minör. (allegro)
Preludio op. 32 No. 5 Sol majör (moderato)
Preludio op. 32 No. 6 Fa minör (allegro appassionato)

LISZT
12 Transandantal Etüd'den No. 9 Ricordanza

LISZT
İspanyol Rapsodisi


BRAHMS

Schumann'ın teması üzerine varyasyonlar Op. 9
Paganini'nin teması üzerine varyasyonlar Op. 35 (2. kitap)


.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL





"İstanbul Resitalleri dizisi dünyanın parlayan yıldızlarını yanı başımıza getirmekle İstanbul sanat yaşamında taze bir soluk oluşturdu."
Evin İlyasoğlu




Önceki Resital
Claire Huangci
7 Haziran 2012
Sonraki Resital
Ophélie Gaillard
16 Kasım 2012
     
   
  AKBANK
CHIVAS
Volvo
 
Lufthansa
KVK Le Meridien

  Cumhuriyet
Radikal
Hertz
Daily News
 
SKYTURK
JOY FM THE GUIDE

  DSign
Artful Living
Andante
MAS
 
The Seed
EuroMessage

Cornelia Deluxe Resort

     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by