© John Ferro Sims



“the sheer musicality, clarity and rhythmic verve of Williams's playing come across vividly.”
Guardian

“…one of the truly great musicians of our time. …”
Times

“...Williams’s titanic traversal had "festival experience" written over it in letters 10 times as big as the standard symphonic programmes..."
Financial Times

”Williams produced a stately performance, holding individual notes poetically and grandiosely...Even the spaces between the notes breathed the air of profundity."
New York Sun



BACH BEETHOVEN BRAHMS WAGNER LISZT
LLŶR WILLIAMS piyano

15 ARALIK 2012 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Konuklar, resital akşamı 'Monet'nin Bahçesi' sergisini ayrı bilet gerekmeksizin gezebiliyor.

Galler Piyanisti Llŷr Williams, Oxford Üniversitesi Queen’s College ve Royal Academy of Music'ten en yüksek derecelerle mezun olduktan sonra Borletti-Buitoni Trust Ödülü'ne layık görüldü. Williams'ın Londra'da Wigmore Hall'dan NewYork'ta Carnegie Hall'a uzanan resital ve konserleri uluslararası basında övgü dolu sözlerle yer alıyor....

Geniş bilgi...

1976 yılında Britanya'nın güney batısındaki İngiltere'ye bağlı bir yarımada devlet olan Galler Prensliği'nin kuzey Galler bölgesinde doğan Llŷr Williams, Oxford Üniversitesi Queen’s College'ı büyük bir başarı ile bitirdikten sonra eğitimi boyunca mevcut tüm derece ve ödülleri kazanarak Royal Academy of Music'ten en yüksek derece DipRAM ile mezun oldu. Llŷr Williams 2004 yılında, tüm yaşamı boyunca büyük bir müzisyen olacağına inanılan müzisyenlere verilen ve mottosu "Once a BBT winner, always a BBT winner" olan Borletti-Buitoni Trust (BBT) Award'ı kazandı. Concertgebouw, Wigmore Hall, Westminster Cathedral Hall, Carnegie Hall ve Queen's Hall gibi dünyanın önemli salonlarında büyük başarı yakalayan performansları ile dünya basınında övgü dolu sözlerle yer alan L. Williams, BBC Philharmonic, Mozarteum Orchestra, London Philharmonic, BBC National, Minnesota Orchestra ve BBC Symphony gibi büyük orkestralarla, Scottish Chamber gibi oda orkestraları ile sahneye çıkıyor, başlıcaları arasında Edinburgh Festival, East Neuk Festival, Aschau Festival ve Verbier Festival'i sayabileceğimiz festivallerden davetler alıyor.

Cardiff'te BBC Radyo 3 için seslendirdiği dört konserlik seri ve Mitsuko Uchida(Piyano), Soovin Kim(Keman), Martin Fröst(Klarnet) ile gerçekleştirdiği Avrupa turnesinin yanı sıra Avrupa ağırlıklı olmak üzere Londra, Amsterdam, Manchester ve New York gibi şehirlerde konserler veren Llŷr Williams, içinde yer aldığı çalışmalara derin bir müzikal zeka katıyor. Sanatçı, genç müzik dehalarının keşfeden ve destekleyen İngiltere'deki Live Music Now! vakfında aktif olarak yer alıyor. Llŷr Williams için Galler TV kanalı S4C, biri Carnegei Hall Resitali'ni diğeri sanatçıyı konu alan iki film prodüksiyonu gerçekleştirdi. L. Williams'ı konu alan film Galler BAFTA'sında "En İyi Müzik Programı" ödülünü kazandı. Müzik hayatına ilk olarak Verdi'nin operaları ile başlayan L. Williams için yaşamında liedlerin (şarkı) özel bir yeri var. L. Williams, "BBC Cardiff Singer of the World Competition"nın resmi piyanistleri arasında yer alıyor. Galler Piyanisti Llŷr Williams, 2010 yılında Avusturya'da büyük başarıyla tamamladığı "Beethoven Cycle"dan bir yıl sonra Beethoven'nın 32 sonatını içeren bu büyük maratonu bu kez Edinburgh'de aralıksız devam eden 14 gün boyunca seslendirdi.

Llŷr Williams'ın farklı sanatçılarla birlikte ve solo olarak yayınlanan albümlerinin ardından Mussorgsky, Debussy ve Lizst'i yorumladığı "Pictures at an Exhibition" albümü 2010 yılında yayınlandı. Macar besteci Liszt'in eserlerini seslendirdiği son solo albümü ise geçtiğimiz günlerde Signum Records'tan çıktı. Yeni albüm hakkındaki ilk kritik, Willams'a övgülerle dolu.


Williams piyanizminden alıntılar.

Liszt: Les Jeux d'eau à la Villa d'Este
Wigmore Hall röportajı

P R O G R A M


BACH / BUSONI

Chaconne Re minör
BEETHOVEN
Piano Sonata Op.110
BRAHMS
7 Fantasies Op116
LISZT
Sonetto 104 del Petrarca
LISZT
Tarantella
WAGNER / LISZT
Isoldens Liebestod (Tristan und Isolde)

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL





"İstanbul Resitalleri, İstanbul'un kültürel hayatına çok önemli katkıları olan bir organizasyon. Solist olarak başarılarını dünyanın önde gelen konser salonlarında verdikleri konserlerle kanıtlamış sanatçıları seçiyor."
Prof. Berköz



Önceki Resital
Ophélie Gaillard
16 Kasım 2012
Sonraki Resital
Xuefei Yang
17 Ocak 2013
     
   
  AKBANK
Hertz
Volvo
 
Lufthansa
KVK Sheraton İstanbul Maslak

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
THE GUIDE
JOY FM Andante

  The Seed
Artful Living
EuroMessage
MAS  
Cornelia Deluxe Resort
DSign


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ



M&K

Hosted by