© Marco Borggreve



"Mr. Volodin affirmed his firebrand credentials with a virtuosic performance..."
NewYork Times

“ …working on a large scale, with natural phrasing and thoughtful rubato, he showed his persuasive pianism.”
Ongaku No Tomo

"Next to technical brilliance Volodin also possesses many other musical qualities...a small wonder."
Neue Luzerner Zeitung

"He has terrific technique..." Liverpool Echo

"Master pianist Alexei Volodin is a virtuoso."
Daily Gazette



SCHUBERT BEETHOVEN TCHAIKOVSKY WAGNER KAPUSTIN
ALEXEI VOLODIN piyano


15 ŞUBAT 2013 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Bugünlerde müthiş bir Rus piyanisti ortalığı kasıp kavuruyor, fırtına gibi esiyor. Günümüzün en iyi Rus piyanistleri arasında kabul edilen Alexei Volodin, tamamen kendine has stiliyle filozof bir müzisyen ve gerçek bir piyano virtüözü.

Geniş bilgi...
1977 Leningrad doğumlu Alexei Volodin, Rus ekolünün en önemli merkezi olan Moskova Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra çalışmalarına İtalya'daki International Piano Academy Lake Como'da devam etti. Başlıcaları arasında Albeniz Vakfı tarafından düzenlenen Paloma O'Shea Uluslararası Piyano Yarışması (İspanya, 1998), Avusturalya Uluslararası Piyano Yarışması (Sidney, 2000) ve Ennio Porrino Uluslararası Piyano Yarışması (İtalya, 2001) yarışmalarından aldığı derecelerin de bulunduğu bir çok ödülün sahibi olan Volodin'in 2003 yılındaki International Géza Anda Competition (Zürih) zaferi sonrası uluslararası arenadaki müzik kariyeri ciddi bir önem kazandı.

Volodin, başlıcaları arasında Concertgebouw (Amsterdam), Tonhalle (Zürih), Wigmore Hall (Londra), Lincoln Center (New York), Salle Pleyel (Paris), Palau de la Música (Barselona), Konzerthaus (Berlin), Alte Oper (Frankfurt), Herkulessaal (Münih), Konzerthaus (Viyana), La Scala (Milano), Sydney Opera House (Avusturalya) ve Suntory Hall (Tokyo) gibi dünyanın en prestijli salonlarında sıkça sahneye çıkıyor. New York Filarmoni, London Senfoni, Scala Filarmoni Orkestrası, NHK (Japon), Rus Ulusal Orkestrası, Tokya Senfoni Orkestrası, Fransa Ulusal Orkestrası gibi dev orkestralarla ve Valery Gergiev, Carlo Rizzi, Mikhail Pletnev, David Zinman ve Lorin Maazel gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sanheyi paylaşıyor.

Dünyanın en prestijli uluslararası festivallerine davet edilen Volodin'in katıldığı festivaller arasında Rocque d’Anthéron, Radio France Festival, Verbier ve Lucerne (İsviçre), Ruhr Festival, Baden-Baden ve Bad Kissingen (Almanya), the Stars of the White Nights (St Petersburg) ve Moscow Easter Festival'i ilk akla gelenler arasında.


Japonya'dan Norveç'e, Mısır'dan Hollanda'ya ve İsviçre'den NewYork'a uzanan dünya çapında resital ve konserler veren Alexei Volodin aynı zamanda Steinway & Sons'ın exclusive sanatçısı.

Düzenlemesi Pletnev'e ait olan Tchaikovsky'nin Uyuyan Güzel'ini ve Stravinsky'nin "Petrushka"sını kaydettiği ilk albümü 2002'de Sidney'de yayınlandı. 2003'te Rus Senfoni Orkestrası ile Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirdiği konserin canlı kaydı DVD olarak Moskova'da yayınlandı. Beethoven, Rachmaninov ve Prokofiev seslendirdiği albümü 2004'te Almanya'da yayınlandı. 2007 yılında ise Zürih'te yayınlanan albümünde sadece Beethoven seslendirdi. 2010'da yayınlanan albümünde Chopin ve 2011'de yayınlanan "Miroirs" adlı albümünde Schumann, Ravel ve Scriabin'in piyano çalışmalarını kaydetti. Albümleri, Almanya'da Live Classics, Avusturya'da ABC Classics ve Hollanda'da Challenge Records tarafından yayınlanan Alexei Volodin son albümünden sonra Challenge Classics sanatçısı oldu.



Volodin piyanosundan alıntılar.

Rachmaninov: Piano Concerto No. 2
Chopin: Waltz Do diyez minör op.64

P R O G R A M

SCHUBERT
Four Impromptus, D899
BEETHOVEN
Piyano Sonatı No. 8 Do minör, Op. 13
TCHAIKOVSKY arr. PLETNEV
"The Nutcracker"
WAGNER/LISZT
Isoldens Liebestod (Tristan und Isolde)
KAPUSTIN

Piyano sonatı No. 2 (1989)

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL
BİLET AL




"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali





 

Önceki Resital
Xuefei Yang
17 Ocak 2013
Sonraki Resital
Angela Hewitt
15 Mart 2013
     
   
  AKBANK
KVK
Volvo
 
Lufthansa
Sheraton İstanbul Maslak Hertz

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
JOY FM
THE GUIDE Artful Living

  Cornelia Deluxe Resort
Andante
EuroMessage
 
DSign
MAS The Seed

     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by