© Neil Muir



"It was great to hear you play."
John Williams

“The Rodrigo concerto is replete with barely contained explosiveness that recalls Argerich at her best”
Gramophone

"Yang's guitar sings as if she had grown up in the shaded courtyards of Andalusia"
New York Times

"From Beijing to Wimbledon, this is consummate guitar playing from a lady with no equal; brilliant stuff."
Classic FM

"one of the most extraordinary instrumentalists in the world"
New York Sun

"the Spanish style, more than having learned it, is in her blood"
El Periodico

“As meticulous a technician as she is a musician, the Chinese guitarist avoids the rubato-filled affectations so many guitarists espouse and she manages to highlight the individual lines of contrapuntal passages while still maintaining a sense of momentum and rhythmic flow.”
Washington Post



SCHUBERT DEBUSSY FALLA KOSHKIN DYENS
BRITTEN ALBENIZ SCARLATTI
XUEFEI YANG gitar


17 OCAK 2013 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Dünyanın en iyi klasik gitaristlerinden biri olan Xuefei Yang, Royal Academy of Music üyesi ve Çin'in ilk uluslararası kadın gitaristi. 2000 yılında Ivor Mairants Uluslararası Gitar Yarışması'nı kazanan ve Londra'da yaşayan Yang 2005 yılında EMI Classical sanatçısı oldu. 2009 yılında Classic FM tarafından günümüzün en iyi 100 sanatçısı arasında gösterildi. 2012'de Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen "Bach Konçertoları" adlı son albümü Amazon - String Corcertos listelerinde bir numaraya yükseldi. Yang bugüne kadar İngiltere, Avrupa ve Asya'dan Kuzey Amerika'ya uzanan 40'dan fazla ülkede konser verdi. The New York Sun', Yang için "Dünyanın en sıradışı enstrümantalistlerinden biri" diyor...

Geniş bilgi...
7 yaşında gitar çalmaya başlayan ve ilk kez 10 yaşında Çin Gitar Festivalinde sahneye çıkan Pekin doğumlu Yang'ın bu ilk konseri öyle büyük bir başarı yakaladı ki İspanya Büyükelçisi tarafından kendisine bir konser gitarı hediye edildi. 4 yıl sonra 14 yaşında verdiği Madrid/İspanya konserinde Yang'ı izleyenler arasında gitar konçertosu ile ünlü 20.yy İspanyol bestecisi Rodrigo da vardı. 17 yaşında John Williams ile tanıştı. Günümüzün efsanevi gitaristlerinden John Williams, 1995 yılındaki Pekin ziyareti sırasında Yang'ı dinledikten sonra öyle çok etkilendi ki kendi Greg Smallman gitarlarından ikisini başta yang olmak üzere en başarılı müzisyenlerin kullanması için Pekin Merkez Konservatuarı'na hediye etmeye karar verdi. Okul yıllarında Çin, Hong Kong, Japonya, Tayvan, Portekiz, İspanya ve Avustralya'da konserler veren ve radyo-televizyon programlarına katılan Yang, 2002 yılında Royal Academy of Music'ten akademinin en yüksek derecesi DipRAM ile mezun oldu, akademinin Principal ödülü ile onurlandırıldı ve olağanüstü başarıları nedeniyle Royal Academy of Music üyeliğine kabul edildi.

Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Carnegie Hall, Royal Festival Hall, Philharmonie Berlin, Concertgebouw, Konzerthaus, Vienna Concert Hall, Madrid National Auditorium, Taipei National Concert Hall, Beijing National Centre of Performing Arts, Hong Kong City Hall ve Lincoln Centre gibi dünyanın en prestijli salonlarında sahneye çıkan Yang, English Chamber Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Northern Symphonia Orchestra, BBC Concert Orchestra, Hungarian Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra gibi önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor. Klasik gitar alanında dünya çapında yakaladığı başarılı kariyeri ile yeni klasik gitaristler için bir rol model olan Yang, "yaşım ilerledikçe hayat daha yeni başlıyormuş gibi hissediyorum" diyor. Yoğun konser takvimi ve seyahatleri arasında yazdığı yeni düzenlemeler ile aynı zamanda klasik gitar repertuarının gelişmesine de katkıda buluyor.

Barok ve Romantik dönemden, Türklerden ve hatta Beatles'tan ilham alarak günümüz modern müziğine uzanan bir derleme olan ilk albümünü 1999'da kaydeden Yang, 2003te Almanya Hollanda ve Belçika stadyumlarında gerçekleşen "Pop Meets Classics" etkinliklerindeki performansları ile de "Nights of Proms" albümünde yer aldı. 800.000'den fazla izleyicinin katıldığı 2003'teki bu konserlerde Yang 54 konçerto seslendirdi.

2005'te "Si Ji" adı ile yayınlanan albümü Yang'a ithafen yazılmış ve Çin kültüründen ilham alan parçalardan oluşuyordu. Bir yıl sonra 2006'da "Romance de Amor" albümü EMI etiketiyle yayınlandı. Canton Radio China tarafından "2008'in En İyi Enstrümantal Albümü" seçilen ve Gramaphone Magazine tarafından Temmuz 2008'de editörün seçimi etiketini alan "40 Degrees North" albümünde ise her ikiside 40 derece Kuzey enlemlerinde olan, Çin'den İspanya'ya uzanan müziklere yer veriyordu. Yang, aynı yıl Platinyum Satış seviyesine ulaşan Hong Kong'lu pop star Leo Ku'nun albümünde de Ku'ya gitarı ile eşlik etti. Ertesi yıl 2009'da Classical BRIT Awards tarafından yayınlanan "Best of Classical BRITS" albümde yer aldı. Yang'ın 2010 yılında yayınlanan Rodrigo'nun gitar konçertoları albümü büyük beğeni topladı. Londra'daki Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen ve Bach konçertolarından oluşan son albümü ise yine EMI Classics tarafından bu sene 2012'de yayınlandı. Gramophone'nun Specialist Classical kategorisinde 6. sıraya ve Amazon - String Corcertos listelerinde bir numaraya yükseldi..

Yang gitarından alıntılar:
Wang: Yi Dance | Albeniz: Sevilla

'40 Degrees North' | 'Bach Concertos'


P R O G R A M

SCARLATTI
Sonata in E major, K380 (arr. Xuefei Yang)
SCHUBERT
Six Songs (arr. J. Mertz)
- Lob Der Thranen
- Liebesbothschaft
- Aufenthalt
- Standchen
- Das Fischermadchen
- Die Post
BRITTEN
Nocturnal, after Dowland

ara

DEBUSSY

La Fille Aux Cheveux de Lin (arr. Xuefei Yang)
FALLA
Two pieces
- Homenaje, le Tombeau de Debussy
- Spanish Dance, from La Vida Breve (arr. Xuefei Yang) ALBENIZ
Cordoba from Chants D'Espagne, Op 232, No. 4
KOSHKIN

Usher Waltz
DYENS
Libra Sonatine

...................................................
Gitar: Greg Smallman


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL
BİLET AL




"İstanbul Resitalleri bu kent kültürüne müthiş bir hizmet."
Hıncal Uluç



 

Önceki Resital
Llŷr Williams
15 Aralık 2012
Sonraki Resital
Alexei Volodin
15 Şubat 2013
     
   
  AKBANK
KVK
Volvo
 
Lufthansa
Ramada Plaza Hertz

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
THE GUIDE
Artful Living Andante

  JOY FM
MAS
EuroMessage
 
DSign
Cornelia Deluxe Resort The Seed

     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by