İSTANBUL RESİTALLERİ 2012-2013 SEZON SUNUMU

İstanbul Resitalleri, Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de klasik müziğin uluslararası ustalarını ağırlıyor!

Klasik müziğin dünya çapındaki büyük ustaları, en prestijli salonların ve dev orkestraların muhteşem solistleri, 2012 2013 Sezonu'nda İstanbul Resitalleri için Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de sahneye çıkacak. Yeni sezonda da bundan önceki sezonlarda olduğu gibi yine 9 ay boyunca her ay bir büyük sanatçı İstanbul izleyicisi ile buluşacak. 4 Ekim 2012'de başlayacak sezon, 8 Haziran 2013'te sona erecek.

İtalyan piyanizminin en büyük isimlerinden, romantik dönem repertuarının İtalyan ustası, ünlü piyanist Paolo Restani resitali ile Ekim'de açılacak olan sezon, Kasım ayında 300 yıllık çellosu ile barok dönem repertuarının en önemli yorumcularından Fransız Çelist Ophélie Gaillard'ın Bach Çello Süitleri'ni seslendireceği muhteşem çello resitali ile devam edecek. Aralık ayında ise zamanımızın en büyük piyanistlerinden biri olarak gösterilen ve çok özel bir virtüöz olan Galler Piyanisti Llŷr Williams'ın İstanbul'daki ilk resitali ile 2012 yılı sona erecek.

Yeni yılı, klasik gitarın dünya çapındaki birkaç önemli isminden biri olan Çin'in ilk uluslararsı kadın gitaristi, Royal Academy of Music üyesi Xuefei Yang ile karşılayacağız. Şubat ayında, dünyanın neredeyse en prestijli tüm salonlarında ve en büyük tüm orkestraları ile verdiği resital ve konserleriyle ortalığı kasup kavuran büyük Rus piyanisti Alexei Volodin konuğumuz olacak. Dizi Mart ayında Kanada'lı efsanevi piyanist Angela Hewitt ile devam edecek.

Nisan ayında ise enerji ve ateş dolu bir Fransız piyanistini, retrospektif Fransız repertuarının derin müzisyeni, “Victoire de la Musique“ sahibi Vanessa Wagner'i ağırlayacağız. Mayıs ayı, günümüzün en büyük Beethoven yorumcusu olarak kabul edilen hocaların hocası ve piyano yarışmalarının baş jüri üyesi İrlanda'lı piyanist John O'Conor'u İstanbul Resitalleri izleyicisiyle buluşturacak. Son beş yılın dünyada en fazla ödül alan klasik müzik sanatçısı, Fransız piyanist Jean-Efflam Bavouzet, Haziran ayında, İstanbul Resitalleri 2012-2013 sezonunu muhteşem bir finalle noktalayacak.

Sezon Programı | Sezon Repertuarı

Sanatçılar >